Geçtiğimiz haftanın en fazla konuşulan konularının başında Ali Faik Çamurcu’nun partisinin ilçe başkanlığından istifası geliyordu.
Öncelikle sebebi kısaca geçiştirildi, arkasından yeni İlçe Başkanının kim olacağı tartışmalarına geçildi. Oysa ki, sebebi Vezirköprü adına çok önemliydi.
Her zaman, iktidardaki partilere yeni başkan olmak isteyenlerin Vezirköprü’de yapılanları eksik ya da yanlış bulduğunu ve bunu düzeltmek için aday olduklarını düşünmek isterim.
Bu şekilde düşününce gelecek isimlere daha objektif yaklaşacağımı düşünüyorum.
Düşünsenize, “falan partinin ilçe başkanlığına adayım çünkü işe sokulmayı bekleyen çok sayıda tanıdığım var” ya da “adayım çünkü ticari ilişkilerim eskisi gibi gitmiyor” diyecek birilerinin yönettiği ilçeden ne fayda gelirdi?
Konuyu dağıtmadan şunun altını çizelim; Ali Faik Çamurcu’nun istifasından daha çok istifa gerekçesi önemliydi.
Burada Çamurcu’nun Partisi’nin İl Başkanlığı seçiminde açıktan İl Başkanı Mehmet Köse’ye karşı olduğunu açıklamasıyla görevden istifa etmesinin bağlantısı olduğunu da söyleyenlere katılırım. Yine de niyet okumaktansa, elimizdeki somut açıklamaları değerlendirmek daha doğru olacaktır.
Ne diyor Ali Faik Çamurcu; “Vezirköprümüzün hak ettiği hak ve hizmetleri alabilmesi için gösterdiğimiz gayretin Samsun İl Başkanlığı nezdinde yeterli karşılık bulmuyor” ve ekliyor: “İlçemizin taleplerinin dikkate alınmaması ve hizmetlerin ısrarla önlenmesi neticesinde oluşan uyumsuzluk…”
Birinci cümlesindeki karşılık bulmaması bir nebze anlaşılabilir olsa da (Vezirköprü açısından kesinlikle anlaşılabilir değil), hizmetlerin ısrarla önlenmesi çok ağır ve hesabının Vezirköprülülere verilmesi gereken bir itham olduğunu düşünüyorum.
Vezirköprülü olarak şunu da soruyorum:
Ali Faik Çamurcu’nun işaret ettiği ve Vezirköprü’ye yapılması için çalışıldığı halde Samsun İl Başkanlığı tarafından ısrarla önlenen hizmet veya hizmetler nelerdir?
Bu ‘engellenen’ hizmet veya hizmetlerden kimler haberdardır?
Konudan haberdar oldukları halde Vezirköprü halkına gerekli açıklamaları yapmayanlar halen siyasetin içinde yer almakta mıdır?
Bu konudaki gerçekleri Vezirköprü kamuoyuna kim ne zaman açıklayacak?
Yıllardır dile getirdiğimiz Vezirköprü Samsun’a bağlı olmanın dezavantajını yaşamaya devam mı edecek?
İktidar Partisi’ne yıllardır en fazla desteği vermiş olan Vezirköprü halkı, verdiği desteğe karşın özellikle İl’den dirsek görmeye ne kadar devam edecek?
Yukarıda bahsettiğimiz gibi İl ile İlçe arasındaki varsa siyasi hesaplaşmaların Vezirköprü’de yaşayan insanların kaderiyle oynamasına karşı kim ne yapacak?
Her gün gerileyen bir Vezirköprü’den kim ne kazanır?