logo

DYP ve ANAP’ta Eğilim, CHP’de Ön Seçim 14 Şubat 1999

DYP ve ANAP’ta Eğilim, CHP’de Ön Seçim 14 Şubat 1999

18 Nisan’da yapılacak Genel ve Yerel seçimler için yapılacak aday yoklaması çeşitli partilerde değişik yöntemle yapılacak.

ANAP 12 Şubat 1999 Cuma günü yaptı. Orada 1., 2. Ve 3.Bölge seçimleri Bafra’da yapıldı. Anap’ın kontenjan adayı ise Bütçe Komisyonu Başkanı Maliyeci Biltekin Özdemir.

Anap’ın ki gibi DYP’nin de “Eğilim Yoklaması”… DYP Pazar günü partiye kayıtlı üyelerin katılımı ile Vezirköprü’de; 1., 2.Bölge yapılacak birinci bölgenin birincisi, 10 milletvekili çıkartacak partinin 1., 2. Bölgenin Birincisi ise listenin ikinci sırasında yer alacak.

CHP’de hakim huzurunda ön seçim yapılacak. Diğer partilerde, genel yönetim sıraları değiştirebilmesine rağmen CHP’de listedeki sıralar kesin olacak.

FP ve MHP Merkezde aday tespiti yapacak.

Belediye Başkanlığı için CHP’den Suat Binici, Bağımsızdan, daha önce ANAP’tan 10 yıl Belediye Başkanlığı yapan Bekir Özata, Ziraat Bankası Bölge Müdür Yardımcılığından emekli İbrahim Muştalı (DYP)’den, İsa Seven ve Bekir Yıldırım’ın bağımsız olarak adaylığa başvurdukları öğrenildi.

40.Yılda, dostlarla…

Konumuz Eğitim

Bol bol sohbet olanağı buluruz, gazetemizin yıldönümlerinde ziyaretleriyle bizleri mutlu eden dostlarımızla…

Kaymakam Sn. Tayyar Şaşmaz ve Milli Eğitim Müdürü Sn. Özhan Top hafta arası gazetemize gelen ziyaretçiler arasındaydılar.

Konumuz eğitimdi. 55.Hükümetin ülkeye kazandırdığı “asırlık yasa” sekiz yıllık eğitimdi. İlçemizde de kültür aşaması rayına oturmuştu. YİBO’ya 500 kişilik yeni okul yapılırken; yöneticiler de 500 kişilik yurt Fazıl Mustafa Paşa ile Zeki Cevher Okuluna kat çıkılmasını öneriyorlar.

Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Sn. Mehmet Ali Kartal ile Sn. Cahit Ünal’dan sonra ilçemiz müftüsü Sn. Mehmet Ceylan ziyaret etti. Konuşmamız Namazgâh’a yapılan Karadeniz’in en büyük Camii olarak Köprülü Mehmet Paşa Camii üzerinde sürdü.

VATANDAŞ’ı Seviyorlar

VATANDAŞ’ın 40.yılında ilginç bir kutlama aldık. Yılların emeğinin en anlamlı ödülüydü bu kutlama…

Ateş gibi cıvıl cıvıl ilkokul öğrencisi iki kardeş Vatandaş’a, sohbet ettik bir süre…

Gelecek kuşağın ne kadar sağlam yetiştiğinin somut örnekleriydi; Necibe Tuğçe ve Esra Şengün. Biri ilkokul beş, diğeri üçte idi. İkisi de (Habibe ve Fazıl Engin’i) seviyor. Beşinci sınıf öğrencisi Hafız Hüseyin Şengün’ün büyük kızı N.Tuğçe Şengün:

-Doktor olacağım diyor. Fazla temiz olmamakla beraber Vezirköprü’yü temiz buluyordu. Boş vakitlerinde kitap okuyor, resim yapıyordu. Sorularımızı şöyle yanıtlıyordu:

-Babaannemizin ölümü nedeniyle televizyon açmıyoruz. Televizyon izleyemiyorum. Çizgi film seyretmeyi seviyorum. Oyun oynuyoruz. VATANDAŞ’ı seviyorum, okuyorum, 40.yılınızı kutluyoruz.

Kar ve Yağmurun Yağmaması Sıkıntı Yaratıyor

Havaların kurak gitmesi ilçemizde susuzluğa neden olduğu gibi, tarım ürünlerinin verimli olmasını da olumsuz etkilemesinden korkuluyor.

Önceki yıllar Belediyece Oruç Köyünün üzerinde bulunan 50 litre suyun mevcuta eklenmiş olması da genişleyen ilçemize yetmemeye başladı. Tepeören’de çalışmalarımız sonunda bulunan 80 litrelik su ise Nisan plan döneminden sonra ilave edilecek. Yeni su için 5.5 milyar lira harcanarak hazırlık çalışması yaptık. Tepki gösteren köylüyü razı ettik.

Samsun Cezaevi Müdürünü Öldürenler İdam Talebiyle Yargılanıyorlar

Samsun Kapalı Cezaevi Müdürü Zeki Baymak’ı tabancayla vurarak öldüren sanıkların yargılanmasına Ağır Ceza Mahkemesinde başlandı.

Samsun 2.Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada cinayeti işleyen sanıklar A.K.K., kendisine yardımcı olan B. K. Ve cinayeti azmettirmekten sanık Y., H. Ve H.K.’un idamları isteniyor. Sanıklardan H. Ve H.K. olayla ilgili olarak firarda bulunuyor.

Duruşma ileri bir tarihe ertelendi.

Samsun’un Yeni Havaalanı Uçuşlara Açıldı

Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ve Başbakan Mesut Yılmaz tarafından 16 Aralık’ta törenle açılışı yapılan havaalanına uçaklar inmeye başladı.

Ulaştırma Başanı Hasan Basri Aktan’ı taşıyan uçak Ankara’dan aldığı yolcularla yeni havaalanına indi.

Havaalanına inen ilk Boing tipi yolcu uçağının inişi nedeniyle saat dokuzda tören yapıldı. Samsun-Çarşamba havaalanı resmen açılmış oldu.Uçak Fiyatları: Ankara-Samsun 16 Milyon, Ankara-Trabzon 19 Milyon, İstanbul-Samsun 23 Milyon 600 bin, İstanbul-Diyarbakır 26 Milyon, Ankara-Diyarbakır 19 Milyon, İstanbul-Bodrum 26 Milyon, Samsun-Sinop 11 Milyon. Bu zamlı fiyatlar 1 Mart’tan itibaren geçerli.

Share
896 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

8+8 = ?