Son Dakika
Daha önce hakkında birçok kez yıkım kararı bulunan buna rağmen 2017 yılının Eylül ayına kadar hizmet vermeye devam eden Vezirköprü Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yeni binasına kavuşmayı bekliyor.
Her yıl binlerce çiftçiye hizmet vermekte olan Vezirköprü Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, mevcut binasında yol yapım çalışmaları sırasında oluşan çatlaklar nedeniyle Vezirköprü Kaymakamlığı’nın bulunduğu binada geçici olarak hizmet veriyordu.
Yoğunluk nedeniyle dönemin Kaymakamı Yunus Emre Altıner ve Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis’in görüşmesi ve belediye meclisi tarafından da kabul görmesi sonrasında Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) olarak kullanılan ve mülkiyeti Vezirköprü Belediyesi’ne ait olan geçici binada iki yıldır hizmet vermeye başlamıştı.
1,5 Milyon lira bütçe ayrılarak 2018 yılının Ağustos ayında yıkım işlemi gerçekleştirilmiş ve temeli bile atılmadan yarım bırakılmıştı.
Ancak Ocak ayında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yaptığı açıklama ile birlikte gündemden düşmeyen Kenevir güç şartlarda hizmet verilen binada iş yükünün de artmasıyla yeni binanın yapımına ne zaman başlanacağı konusunu da gündeme getirdi.
Konu ile ilgili olarak daha önce açıklamada bulunan Belediye Başkanı Edis ise ihale sürecinin beklendiğini ifade ederek; “2019 yılında binanın bitirilmesini bekliyoruz.” Demişti.
Ancak yıkılan binada herhangi bir yapım çalışmasına henüz başlanmaması binanın 2020 yılında hizmete açılıp açılamayacağı sorununu da beraberinde getirdi.
Belli bir yaşın üzerindeki çiftçilerin de kullanmakta sorun yaşadıkları geçici binaya birde yetersiz sayıdaki personelin bulunması da eklenince yeni binanın ne zaman yapılarak hizmete başlayacağı da merak konusu oldu.
Personel eklenecek mi?
Yine Kenevir çalışmalarıyla birlikte yetersiz sayıdaki personelle hizmet vermeye çalışılan Vezirköprü Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nde bina sorunuyla birlikte personel sıkıntısı da eklenince Kenevir için ne kadar verimli bir çalışma yapılabilindiği de ayrı bir gündem halini aldı.
Çeşitli zamanlarda yapılan Mazot, gübre, buzağı, hububat ve yem bitkileri gibi destekleme zamanlarında yaşanan iş gücü yoğunluğu da personel ihtiyacının ne kadar fazla olduğunu ortaya koyuyor.
Ayrıca çiftçilerimizden gazetemize ulaşanlar aracılığıyla edindiğimiz bilgiye göre, personel yetersizliği nedeniyle hayvan aşılarının bile aksatıldığı belirtildi.
BENZER HABERLER