logo

Vezirköprü toplantısında yol başta olmak üzere 3 konu üzerinde duruldu..

Vezirköprü toplantısında yol başta olmak üzere 3 konu üzerinde duruldu..

Muhtar: Yol önemli..

Fişekci: Bırakın yolu. İş ve aş isteyelim…

 

Vezirköprü Kaymakamlığı tarafından düzenlenen “Vatandaşla Buluşma ve Güvenlik Toplantısı” geçtiğimiz Cuma günü Belediye Kültür merkezi’nde yapıldı.

Toplantıda konuşan Kaymakam Yunus Emre Altıner:

  • Yol sorunu yeni bir sorun değil. Bir bölgede başlayan yol çalışmasının bırakılarak başka bir bölgede çalışmaya başlanmasını kimse istemez. Geçenlerde Develan Köyü’ne gittik. Avrupa’da yaşayan insanları bırakın hayvanların yaşadığı yollar bile daha düzgündür. Yılların biriktirdiği problemleri çözmek için Büyükşehir Belediyesi borçlanıyor. 93 milyon lira harcamışlar, 53 milyon lira daha harcayacaklar yılsonuna kadar.

Taşımalı eğitimde götürdüğümüz çocuklarımızı bu yollardan götürüp getiriyoruz. Her gün teyakkuz halindeyiz. Dedi.

Yapılan toplantıda ilk sözü alan Samur Muhtarı Hüseyin Atıcı:

  • A köyünün asfaltı kazınmış, tekrar yapılıyor. Develan yolu yapılsın ama bizim köyümüzde asfalta basmamış kişi varsa sıkıntıdır. Büyükşehir ya da Vezirköprü Ak Parti teşkilatı çalışmıyor demiyorum, canla başla çalışıyor. Ben destekliyorum. Daha önce hizmet almayan Vezirköprü büyük hizmet alıyor. Dedi.

Kaymakam Altıner:

  • Sorunlarınızı her bulunduğunuz mecrada anlatın. Bu kimseyi rahatsız etmez. Bu işler ayrıca sadece iktidarın değil, muhalefetin de görevidir. Onlar da zamanı gelince oy istiyor.

Bu ülkenin temel problemi, işin sahibini belli olmaması. Büyükşehre gidiyorsunuz, bize bağlı değil diyor. Vezirköprü Belediyesine gidiyorsunuz belli değil. Devletin temel problemi işlerin sahipsiz kalması. Şimdi Cumhurbaşkanlığı sistemiyle bölgede tek yönetim olacak. İşlerin sahibi belli olacak. Umutla bekliyorum. Dedi.

Daha sonra söz alan Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Fişekci:

  • Vezirköprü’nün en büyük problemlerinden biri işsizlik. Yolu bırakın, unutun. İş isteyelim. Organizeyi isteyelim. Doğu’ya gittik, yol yoktu ama iş yaptık. Parayı kazanalım, yol gelir.

İkinci şık, en büyük tehlike sulama bağlanmıyor. Her şekilde burası patlıyor. Burada büyük bir facia var. Geçen gün benim fabrikam sular altında kaldı. Mühendisler burası patlarsa ovadaki binaları bulamazsınız diyor. Buraya müdahale edelim. Sonra sanayi işimizi halledelim.

Geçen gün Çarşamba ve Terme Ticaret odaları, tersanenin yerini organize sanayi olarak imzalattılar. Fuat Köktaş bunu takip etmiş. Vali evrakları arabada imzaladı.

Ne güzel şeyler. Biz yoldan başka şey istemiyoruz. Yol çizilmiş, vadiler inmiş, ben Ankara’da haritasını gördüm. Yol işi bitmiş. İş ve aş isteyelim. Dedi.

 

Share
1145 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

4+3 = ?