logo

KOKMAK BAŞKA ÖNLEM BAŞKA


İhsan Cömert
comert_ihsan@hotmail.com

Tüm dünya ile birlikte biz de ülke olarak, ilçe olarak Korana denen virüs ile savaşıyoruz. Elbette böyle günler zor.
Bu zor günlerde birbirimize yardımcı olmalıyız. Olanlar olmayanlara, güçlüler güçsüzlere mutlaka yardım etmeli.
Devletin ve bilim adamlarının uyarılarına mutlaka uymalıyız, uymayanları uyarmalıyız.
Biz kaderci toplumuz, “ Kaderimizde ne varsa o olur” der geçeriz, ya da olup bitenlerle alay edercesine “bana bişey olmaz” der geçeriz.
Halbuki, İslam Dini de, tehlikelerden korunmayı, insanların sağlığını korumasını emreder. Örneğin; Peygamberimiz, “hastalıklarınızı tedavi edin, salgın hastalık olan yerlere girmeyiniz, hastalıklar birbirinize bulaşır” buyurmuşlardır.
Ayrıca; “Devenizi sağlam kazığa bağlayın, ondan sonra Allah’a havale edin” diye buyurmuşlardır. İnsanlara farz olan ibadetler için tehlikelere ve zorluklara karşı birçok kolaylıklar, hatta tehlikelere karşı da bir kısım ertelemeler getirmiştir.
Tüm bunları, benzeri emirleri ve kuralları da göz önüne alarak “Bana bişey olmaz”, “kaderimde ne varsa o olur” deyip vurdumduymaz olmayalım.
Her şeyden önce Devletimizin, özellikle de sağlık çalışanlarımızın bizim sağlığımız için canları pahasına verdikleri uğraşları boşa çıkarmayalım. Kendi önlemimizi kendimiz alalım, bizim için uğraşanların emeğini boşa çıkarmayalım.
Bakın sevgili okurlarım; Ülkenin Cumhurbaşkanı evinden çıkmıyor, toplantılarını bile telekonferans ile yapıyor. Bu korkmak ya da ölümden kaçmak değildir. Herkes bilmektedir ki, “sağlam kaleler içinde olsanız dahi, ölüm sizi bulacaktır”, “Her canlı ölümü tadacaktır”. Olay bu gerçeklerden kaçma olayı değildir. Olay, bu emirlere uyma, insanca yaşama, herkese yardımcı olma ve herkesin işini kolaylaştırma olayıdır.
Korkmak başka, önlem almak başkadır.
Sosyal medyada okudum. Dolu tüp yüklü bir kamyonun kasasındaki kırık demire kaynak yapıyorlardı, bu kamyon patlar oradakiler ölürse bu şimdi kader mi olur?

VEZİRKÖPRÜ’YE YAPILACAK YATIRIMLAR VE HABER ALMA ÖZGÜRLÜĞÜ
Vezirköprü’nün elzem ihtiyacı olan Havza-Vezirköprü –Durağan karayolunun biraz ıslah çalışması yapılacaktı. Islah çalışması diyorum. Çünkü özellikle Vezirköprü-Havza arası yol da biraz genişleme olacaktı, güzergâh değişikliği falan söz konusu değildi.
Konu Vezirköprü olunca her şey pahalı oluyor çünkü olsun ona da razıydık, ama ne yazık ki “VİRÜS” yetişti. Az da olsa devlet Vezirköprü’ye para harcamaktan kurtuldu.
Her zaman söylediğim gibi konu yine başka bahara kaldı!..
Hastanenin yapımı tamamlansaydı, bu korona virüslü günlerde hem insanımıza hem bölgemize hizmet verseydi iyi olmaz mıydı?
Hep yazdığım gibi bu bir devlet politikasıdır. Bugün ülkemizde uygulanan politikalar “İnsan öncelikli” değil, rant önceliklidir.
Burada insan unsuru yoktur, para unsuru vardır. Nerede yandaş müteahhit kolayca para kazanacak, orada iş yaratıp ona öncelik vermek bu günlerde devlet politikamızın ana hedefidir.
Kısaca söylemek gerekirse; konu insan değil, ranttır. Senin verdiğin Oy’un hiç önemi yoktur. Sen oy’u veriyorsun zaten, yaşamından da oldukça memnun, memnun olduğun kadar da mutlusun.
Bu gerçekleri görmeden Vezirköprü’ye yapılması istediklerinizi yorumlarsanız yanılırsınız!…
Konu şuan da yaşam için sağlık mücadelesi verme günüdür. Söylenen kurallara uyalım. Evde kalalım, sağlıklı kalalım. Sağlıklı günlerde daha iyi tartışırız.

Share
245 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

2+10 = ?

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÖŞE YAZILARI

  • BEKLENTİLER KARŞILANIR MI?

    01 Mayıs 2024 Köşe Yazıları

    Bilindiği gibi her yenilik ve her değişiklikte insanların beklentilerinin hemen hemen tersi olur. Hayalindeki beklentileri gerçekleşemez. Böylece hayaller kırılır, umutlar söner. Vezirköprü belediyecilik hizmetleri 1930'lardan bu tarafa tahlil edersek ilginç sonuçlar çıkar ortaya. Derici Abdullah Efendi o zaman ki çok kısıtlı olanaklar ile ilçeye bir şeyler yapmaya çalışmış, en azından şehrin merkezine bir büyük park yaptırmıştır. 1940'lı yıllarda Mahmut TEKER belediye başkanlığı görevine gelmiş, o günden bugüne kadar en ileri hizmetlerini h...
  • Vezirköprü’nün bekleyen çok işi var.

    01 Mayıs 2024 Köşe Yazıları

    Bu kadar ilerledikten sonra, altyapısı tamamlanıp, yolları açılıp tahsis sürecine geçtikten sonra Karma OSB'nin yerinin değişmesi kolay olmayacaktır. Üstelik işin adında Vezirköprü varsa, olacak işlerin bile olmadığını görmeye alıştığımız sistemde hiç olmayacaktır. Vezirköprü'nün seçimden sonra normalleşme sürecine girdiğini söyleyebiliriz. Bu normalleşme umudumuz odur ki, sakinleşme ve alışmayla beraber olmasın. Çünkü Vezirköprü'nün bekleyen çok işi var. İlçenin çiçeği burnunda Belediye Başkanı Murat Gül'den beklentileri de bu yüzden daha...
  • Ayıp olmasın!

    27 Nisan 2024 Köşe Yazıları

    Psikolojide birey kavramını çokça kullanıyoruz. Birey olmak hayatımızın kontrolüne sahip olmak ve dünyaya hani potansiyelle geldiysek onu gerçekleştirme uğraşlarımızı içeriyor. Bu kitabi tanım her zaman gerçekleri yansıtmıyor. Çünkü biz dünyaya bazen ailemiz yalnız kalmasın diye bazen ebeveynlerimizin çocuk sahibi olma yaşı geldiği için de gelebiliyoruz. Her zaman değil ama çoğu zaman kendi isteklerimizden çok topluma uyum sağlamış olmayı tercih ediyoruz. Çünkü uyum sağlamak yaşamı kolaylaştırıyor bizi diğer insanlara yakınlaştırıyor. Diğer ...
  • Çok vaktimiz olmasa da, fırsat vermeliyiz!

    24 Nisan 2024 Köşe Yazıları

    “23 Nisan, Türkiye için milli tarihin başlangıcı ve yeni bir dönüm noktasıdır.”                                                                                                                         M. Kemal Atatürk.. İlçede siyaset hemen her gün yeni bir gündemle çalkalanırken günlük olayların etkisi uzun sürmüyor. Geçtiğimiz günlerde yaşana fırtına olsun, Tokat merkezli depremin ilçede hissedilmesi olsun, ya da Vezirköprü'de rastlanmayan molotoflu saldırı olsun etkisini kısa sürede kaybetti. İnsanların asıl konuştukları ya da konuşmayı...