logo

Tarım müjdesi, Vezirköprü’ye dokundu mu?


Göktan Tek'er
goktanteker@hotmail.com

Tarım Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli geçtiğimiz hafta Samsun’daki tarımla ilgili gerçekleştirdiği telekonferansta Samsun ile ilgili yapılacakları da aktarmış.
Ayrıntılarına baktığımızda Vezirköprü’nün bahsedilen müjdelerden çok da fazla yararlanamadığını görüyoruz.
Aslında genel olarak tarımla ilgili olarak verildiği anlatılan desteklerden doğal olarak Vezirköprü de yararlandı. Benim daha çok üzerinde durduğum özel olarak Vezirköprü’nün alamadığı destekler.
Bunların bir kısmını Vezirköprü Ziraat Odası başkanı Hüseyin Alper de Bakan Yardımcısı Mehmet Hadi Tunç’a daha sonra telefonda aktarmış.
Buların içerisinde Vezirköprü İlçe Tarım Müdürlüğü’nün güvenli olmadığı için yıkılan ve yakın zamanda da yapılmayacağını öngördüğümüz binası da var, yıllardır kalabalık şekilde çiftçilik ve hayvancılıkla uğraşan Vezirköprü’ye az sayıda personelle hizmet vermeye çalışan İlçe Tarım Müdürlüğü de..
Öğrenebildiğimiz kadarıyla personel eksiğinin giderilmesi için çalışma yapılacakmış.
Ancak üretim kısmıyla ilgili olarak tütün kotasından kaynaklı olarak Vezirköprü’nün ciddi bir kaybının olduğu ve Meclis’te bekleyen tütün yasasının çıkması halinde bu kotanın kendiliğinden kalkmak zorunda kalacağı ile ilgili bir gelişme olacak mı, göreceğiz?
Önceki hafta da Vatandaş Gazetesi’nde belirttiğimiz %75’i devlet hibesi olacak tohum desteğinden Vezirköprü’nün yararlanamadığı konusunda bir gelişme ise olacak gibi görünmeyenlerden..
Şeker pancarı fiyatlarının belirlenmesi ve erken açıklanması konusunda Bakan Pakdemirli, olacağını belirtmiş.
Kalıyor iki konu;
Birincisi, bizzat Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Vezirköprü’nün başkenti olacağını açıkladığı Kenevir konusu. Başkentinde kenevir endüstrisi olmazsa kenevirin başkenti Vezirköprü olabilir mi?
Bunu, özellikle son gelişmelerden sonra ayrıca ele almak gerekir.
İkincisi ise müjdelerin içinde Vezirköprü’ye 5 adet Süpürge Dikimevi kurulması.
Burada açıkça altını çizmek gerekir ki, Bafra’ya yapılacağı belirtilen Sera İhtisas Bölgesi yanında Vezirköprü’ye yapılacağı belirtilen Süpürge Dikimevlerinin çok büyük bir müjde olamadığını kabul etmeliyiz.
Sormamız gereken ise şu sorudur sanırım; her zaman böyle olmasının sebepleri nelerdir?

Korona günlerinde vatandaşların ilk iki sırasına girmese de, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın kutlamasını atlamamak gerek diye düşünüyorum.
Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının yıldönümü olan ve dünyada çocuklara atfedilen tek bayram olan 23 Nisan özellikle sokağa çıkmaları yasak olan çocuklarımız için bir bayram havasında geçirilmeye çalışılsa ne güzel olur.
Tüm okuyucularımın Bayramlarını kutlarım.

Share
243 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

8+1 = ?

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÖŞE YAZILARI

  • Toplumsal Cinsiyet Rolleri

    04 Mayıs 2024 Köşe Yazıları

    Kadın ve erkek cinsiyetinin sahip olduğu özellikler doğuştan bellidir. Cinsiyet özelliklerimizi 3-5 yaş arasında fark ederiz ve bir yaşam boyunca bu özellikleri taşıyacağımızı biliriz. Çocuk da kendi cinsiyet özelliklerinin ondan beklentilerini öğrenmeye başlar çünkü kadın ve erkek cinsiyet özelliklerinin yanında toplumun kadına ve erkeğe atadığı cinsiyet rolleri vardır. Öyle ki kız ve erkek çocuklarının oynadığı oyuncaklar farklılık göstermeye başlar. Cinsiyet özelliklerimiz doğaldır ama toplumsal cinsiyet rolleri insan icadıdır. Kadına ve erk...
  • BEKLENTİLER KARŞILANIR MI?

    01 Mayıs 2024 Köşe Yazıları

    Bilindiği gibi her yenilik ve her değişiklikte insanların beklentilerinin hemen hemen tersi olur. Hayalindeki beklentileri gerçekleşemez. Böylece hayaller kırılır, umutlar söner. Vezirköprü belediyecilik hizmetleri 1930'lardan bu tarafa tahlil edersek ilginç sonuçlar çıkar ortaya. Derici Abdullah Efendi o zaman ki çok kısıtlı olanaklar ile ilçeye bir şeyler yapmaya çalışmış, en azından şehrin merkezine bir büyük park yaptırmıştır. 1940'lı yıllarda Mahmut TEKER belediye başkanlığı görevine gelmiş, o günden bugüne kadar en ileri hizmetlerini h...
  • Vezirköprü’nün bekleyen çok işi var.

    01 Mayıs 2024 Köşe Yazıları

    Bu kadar ilerledikten sonra, altyapısı tamamlanıp, yolları açılıp tahsis sürecine geçtikten sonra Karma OSB'nin yerinin değişmesi kolay olmayacaktır. Üstelik işin adında Vezirköprü varsa, olacak işlerin bile olmadığını görmeye alıştığımız sistemde hiç olmayacaktır. Vezirköprü'nün seçimden sonra normalleşme sürecine girdiğini söyleyebiliriz. Bu normalleşme umudumuz odur ki, sakinleşme ve alışmayla beraber olmasın. Çünkü Vezirköprü'nün bekleyen çok işi var. İlçenin çiçeği burnunda Belediye Başkanı Murat Gül'den beklentileri de bu yüzden daha...
  • Ayıp olmasın!

    27 Nisan 2024 Köşe Yazıları

    Psikolojide birey kavramını çokça kullanıyoruz. Birey olmak hayatımızın kontrolüne sahip olmak ve dünyaya hani potansiyelle geldiysek onu gerçekleştirme uğraşlarımızı içeriyor. Bu kitabi tanım her zaman gerçekleri yansıtmıyor. Çünkü biz dünyaya bazen ailemiz yalnız kalmasın diye bazen ebeveynlerimizin çocuk sahibi olma yaşı geldiği için de gelebiliyoruz. Her zaman değil ama çoğu zaman kendi isteklerimizden çok topluma uyum sağlamış olmayı tercih ediyoruz. Çünkü uyum sağlamak yaşamı kolaylaştırıyor bizi diğer insanlara yakınlaştırıyor. Diğer ...