logo

NASIL BİR BAYRAM GEÇİRDİK ?


İhsan Cömert
comert_ihsan@hotmail.com

Ülkemizde Ramazan ve Kurban bayramı olmak üzere iki dini bayramımız vardır. Bu bayramları aile, dost, ahbap ve akrabalarla büyük bir manevi haz içinde kutlarız.
Ayrıca, gurbette bulunan yakınlarımız, dostlarımız ve hemşerilerimiz bu dini bayramlarda hasret gidermek için memleketlerine gelirler.
Gurbetten gelen bu dost ve hemşerilerimizden Vezirköprü ile ilgili gözlemlerini dinler ve görüş alışverişinde bulunuruz. Onların Vezirköprü ile ilgili görüşlerini yazılarımızda okurlarımızla paylaşırız. Ne yazık ki, pandemi yani corona virüsü salgını bu yıl ramazan bayramında bu olanağı elimizden aldı!…
Dileğimiz, önümüzdeki Kurban bayramında ülkemizde yaşam normalleşir, siyasetçilerde kavgalı siyasetleri sonucu ülkemizde başka bir sorun çıkarmazsa normalleşen yaşamda geleneklerimize, göreneklerimize uygun bir bayram kutlarız.
Ramazan bayramında içimizde kalan duyguları büyük bir manevi naz içinde dışa vururuz.
Bir de; 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı olmak üzere, her ülkeye nasip olmayan gerçekten büyük ulusal bayramlarımız vardır.
Ne yazık ki, tek adam yönetimi bu milli bayramları kutlamamak için her milli bayramda bir bahane arıyordu. Corona virüs bu yıl imdadına yetişti, bu bayramların şimdiye kadar ki bölümünü sıkıntısızca atlattı. Böylece bayramların yarısı geçirilmiş oldu.
Corana virüs belasına rağmen ülkemizde gücü elinde bulunduran tek adam zihniyeti ülkemizi sürekli germektedir. Ben inanıyorum ki; Türk halkının AK Partiye oy veren vatandaşları da, CHP’ye oy veren vatandaşları da hem vatansever hem de birbirlerinin dostu ve akrabasıdır. Buna örnek; Vezirköprü’de şahsen benim kardeşim, yeğenim, akrabam birçok kişi Ak Partili ya da MHP’lidir. O zaman sormamız gerekiyor; hangilerimiz vatan haini, hangilerimiz vatan sever?
Bana göre; hep vatan severiz. Çünkü; bu güzel vatandan başka gidecek yerimiz yok!..
O zaman neden insanlar düşmanmış gibi aralarına kin, nefret tohumu ekmeye çalışılıyor?
Tüm uğraşlara rağmen biz Anadolu insanı her başarıyı birlikte sağladığımız bilincindeyiz. Bizi hiçbir güç 12 Eylül 1980 öncesi gibi kardeş kavgasına sürükleyemeyecektir. Biz, siyasilerimizin küfürde, kinde, kemde, sözde değil, ülke sorunlarında yarışmalarını bekleriz.
Biz, Vezirköprü olarak Vezirköprü sorunlarını tartışıyoruz. Siyasilerimizin örnek almasını diliyoruz. Biz, bayramı böyle duygular içinde geçirdik.
Gelecek günlerin aydınlık olması dileğiyle.

Share
371 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

5+5 = ?

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÖŞE YAZILARI

  • Toplumsal Cinsiyet Rolleri

    04 Mayıs 2024 Köşe Yazıları

    Kadın ve erkek cinsiyetinin sahip olduğu özellikler doğuştan bellidir. Cinsiyet özelliklerimizi 3-5 yaş arasında fark ederiz ve bir yaşam boyunca bu özellikleri taşıyacağımızı biliriz. Çocuk da kendi cinsiyet özelliklerinin ondan beklentilerini öğrenmeye başlar çünkü kadın ve erkek cinsiyet özelliklerinin yanında toplumun kadına ve erkeğe atadığı cinsiyet rolleri vardır. Öyle ki kız ve erkek çocuklarının oynadığı oyuncaklar farklılık göstermeye başlar. Cinsiyet özelliklerimiz doğaldır ama toplumsal cinsiyet rolleri insan icadıdır. Kadına ve erk...
  • BEKLENTİLER KARŞILANIR MI?

    01 Mayıs 2024 Köşe Yazıları

    Bilindiği gibi her yenilik ve her değişiklikte insanların beklentilerinin hemen hemen tersi olur. Hayalindeki beklentileri gerçekleşemez. Böylece hayaller kırılır, umutlar söner. Vezirköprü belediyecilik hizmetleri 1930'lardan bu tarafa tahlil edersek ilginç sonuçlar çıkar ortaya. Derici Abdullah Efendi o zaman ki çok kısıtlı olanaklar ile ilçeye bir şeyler yapmaya çalışmış, en azından şehrin merkezine bir büyük park yaptırmıştır. 1940'lı yıllarda Mahmut TEKER belediye başkanlığı görevine gelmiş, o günden bugüne kadar en ileri hizmetlerini h...
  • Vezirköprü’nün bekleyen çok işi var.

    01 Mayıs 2024 Köşe Yazıları

    Bu kadar ilerledikten sonra, altyapısı tamamlanıp, yolları açılıp tahsis sürecine geçtikten sonra Karma OSB'nin yerinin değişmesi kolay olmayacaktır. Üstelik işin adında Vezirköprü varsa, olacak işlerin bile olmadığını görmeye alıştığımız sistemde hiç olmayacaktır. Vezirköprü'nün seçimden sonra normalleşme sürecine girdiğini söyleyebiliriz. Bu normalleşme umudumuz odur ki, sakinleşme ve alışmayla beraber olmasın. Çünkü Vezirköprü'nün bekleyen çok işi var. İlçenin çiçeği burnunda Belediye Başkanı Murat Gül'den beklentileri de bu yüzden daha...
  • Ayıp olmasın!

    27 Nisan 2024 Köşe Yazıları

    Psikolojide birey kavramını çokça kullanıyoruz. Birey olmak hayatımızın kontrolüne sahip olmak ve dünyaya hani potansiyelle geldiysek onu gerçekleştirme uğraşlarımızı içeriyor. Bu kitabi tanım her zaman gerçekleri yansıtmıyor. Çünkü biz dünyaya bazen ailemiz yalnız kalmasın diye bazen ebeveynlerimizin çocuk sahibi olma yaşı geldiği için de gelebiliyoruz. Her zaman değil ama çoğu zaman kendi isteklerimizden çok topluma uyum sağlamış olmayı tercih ediyoruz. Çünkü uyum sağlamak yaşamı kolaylaştırıyor bizi diğer insanlara yakınlaştırıyor. Diğer ...