logo

En çok hangisini bekledik?


Göktan Tek'er
goktanteker@hotmail.com

Vezirköprü’de en fazla beklenen yatırım hangisi oldu?
Aslında bu soruyu, bizim talep etmeye başladığımız mı yoksa yapılacak dendikten sonra mı diye ikiye bölebiliriz.
Sulama diyenler olabilir.
Barajların Ali Eser’in (ki kendisi 1987-1991 yıllarında milletvekili seçilmişti) çalışmalarıyla başladığını biliyoruz. Köprübaşı ve Duruçay Barajlarının tamamlanmasının üzerinden yıllar geçti. Sulama kısmının tamamlanması ancak önümüzdeki yılda tamamlanacak. Nereden baksanız 30 yıl diyebiliriz.
Hastane diyenler olabilir.
Ancak yeni hastanenin dillenmeye başladığı yıllar çok eski değil. Bundan 10 yıl kadar öncesine dayanıyor. Yenisini istediğimiz yıllar 15 yıl öncesine, yapılacak denen yıllar 10 yıl öncesine.
Hatırlarsınız, Kaymakam (şimdi Sinop Valisi) Erol Karaömeroğlu’ydu. Samsun Milletvekili Suat Kılıç’ın bakan olduğu yıllardı.
Edinilen bilgilere göre; tamamlanmasına (bu kez) az kaldı.
Organize Sanayi Bölgesi diyenler olabilir.
Organize Sanayi Bölgesini bizim ilk yazmaya başladığımız yıllar 2000’li yıllardı. Yaklaşık 20 yıl olmuş. Ancak Organize Sanayi mi, Karma sanayi mi, ihtisas sanayi mi tartışması kamuoyu önünde yetkililer tarafından konuşulmaya başlayalı yaklaşık 7 yıl olmuş.
Geldiğimiz noktada halen tartışmaları devam ediyor.
Buradan bağlantılı diyebileceğimiz Besi Organize ise umulmayan bir hızla gelişti, hakkını vermek lazım(!)
Vezirköprü’nün kalkınmada öncelikli ilçelerden olması gerektiğini söyleyebilirsiniz.
Geç de olsa bu yıl alınan kararla bu haksızlık, eşitsizlik düzeltilmeye çalışıldı. Ancak halen insanların nelerden faydalanacağı bilinmiyor. Bilinen yeni yatırımlarda avantaj sağlayacağıdır. Bu bile Vezirköprü’ye yatırım yapılması konusunda ciddi bir adım olarak sayılmalıdır.
Huzurevi diyenler olabilir.
Vezirköprü’ye Huzurevi lazım diye gazete yazdığında 1990’lı yıllardı. Biz isterken Havza Huzurevi başladı, tamamlandı, eskidi.
Kemal Kayalıoğlu yerini verip, su basmanına kadar çıkaralı yaklaşık 10 yıl oldu. Yeniden inşaatı için dernek kurulup protokol yapıldı. Umudumuz yakın zamanda tamamlanması.
Yol diyenler olabilir.
Vezirköprü için neredeyse bitmeyen hikayedir. 30 yıldır Vezirköprü yolu bekliyor. Özellikle 20 yıla yakındır Türkiye’nin en kötü ana yolu Vezirköprü’nün Havza ve Durağan ile olan bağlantısıdır diyebiliriz. En son ihalesi yapıldı. Sonuçlanmasını bekliyoruz.
Fakülte diyebilirsiniz.
Vezirköprü Meslek Yüksek Okulu açıldıktan kısa süre sonra çevredeki ilçelerde açılan FAKÜLTE’ler nedense Vezirköprü’de açılamadı. Yüksekokul için 15 yıl bekleyen Vezirköprü FAKÜLTE için ne kadar daha bekler, bilemiyoruz?

Share
305 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

10+2 = ?

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÖŞE YAZILARI

  • BEKLENTİLER KARŞILANIR MI?

    01 Mayıs 2024 Köşe Yazıları

    Bilindiği gibi her yenilik ve her değişiklikte insanların beklentilerinin hemen hemen tersi olur. Hayalindeki beklentileri gerçekleşemez. Böylece hayaller kırılır, umutlar söner. Vezirköprü belediyecilik hizmetleri 1930'lardan bu tarafa tahlil edersek ilginç sonuçlar çıkar ortaya. Derici Abdullah Efendi o zaman ki çok kısıtlı olanaklar ile ilçeye bir şeyler yapmaya çalışmış, en azından şehrin merkezine bir büyük park yaptırmıştır. 1940'lı yıllarda Mahmut TEKER belediye başkanlığı görevine gelmiş, o günden bugüne kadar en ileri hizmetlerini h...
  • Vezirköprü’nün bekleyen çok işi var.

    01 Mayıs 2024 Köşe Yazıları

    Bu kadar ilerledikten sonra, altyapısı tamamlanıp, yolları açılıp tahsis sürecine geçtikten sonra Karma OSB'nin yerinin değişmesi kolay olmayacaktır. Üstelik işin adında Vezirköprü varsa, olacak işlerin bile olmadığını görmeye alıştığımız sistemde hiç olmayacaktır. Vezirköprü'nün seçimden sonra normalleşme sürecine girdiğini söyleyebiliriz. Bu normalleşme umudumuz odur ki, sakinleşme ve alışmayla beraber olmasın. Çünkü Vezirköprü'nün bekleyen çok işi var. İlçenin çiçeği burnunda Belediye Başkanı Murat Gül'den beklentileri de bu yüzden daha...
  • Ayıp olmasın!

    27 Nisan 2024 Köşe Yazıları

    Psikolojide birey kavramını çokça kullanıyoruz. Birey olmak hayatımızın kontrolüne sahip olmak ve dünyaya hani potansiyelle geldiysek onu gerçekleştirme uğraşlarımızı içeriyor. Bu kitabi tanım her zaman gerçekleri yansıtmıyor. Çünkü biz dünyaya bazen ailemiz yalnız kalmasın diye bazen ebeveynlerimizin çocuk sahibi olma yaşı geldiği için de gelebiliyoruz. Her zaman değil ama çoğu zaman kendi isteklerimizden çok topluma uyum sağlamış olmayı tercih ediyoruz. Çünkü uyum sağlamak yaşamı kolaylaştırıyor bizi diğer insanlara yakınlaştırıyor. Diğer ...
  • Çok vaktimiz olmasa da, fırsat vermeliyiz!

    24 Nisan 2024 Köşe Yazıları

    “23 Nisan, Türkiye için milli tarihin başlangıcı ve yeni bir dönüm noktasıdır.”                                                                                                                         M. Kemal Atatürk.. İlçede siyaset hemen her gün yeni bir gündemle çalkalanırken günlük olayların etkisi uzun sürmüyor. Geçtiğimiz günlerde yaşana fırtına olsun, Tokat merkezli depremin ilçede hissedilmesi olsun, ya da Vezirköprü'de rastlanmayan molotoflu saldırı olsun etkisini kısa sürede kaybetti. İnsanların asıl konuştukları ya da konuşmayı...