logo

TATLI BİR RÜYA


İhsan Cömert
comert_ihsan@hotmail.com

Şahinkayası Kanyonuna güzel piknik çardakları yapılmış, araba parkları, tuvaletler, yeşil alanlar.
Ormanın içine yapılan havuzlara baraj gölünden motopopmla su basılır. Ormanın içinde havuzlar olağanüstü bir güzellik oluşturmuş.
Ulaşım için asma köprü yapılmış. Hem Vezirköprü tarafından, hem de Alaçam tarafından yapılan bağlantılarla köprü tıkır tıkır çalışıyor.
Aşağıdan bakanlar köprüde seyreden araçların güzelliğini güvercin uçuyor gibi görüyorlar.
Köprüden aşağı sallanan bağımsızlığımızın sembolü Türk bayrakları dizi dizi sallanmış kanyonu ziyarete gelen turistleri süzüyor.
Vezirköprü-Alaçam köyleri ile birlikte yeniden birbirine kavuşmuş, her türlü ticaretin de rahat ulaşımları sağlanmış, eskisinden daha güzel ticari ilişkiler geliştirilmiş.
Vezirköprü’den Samsun’a gidiyoruz. Aniden tünele girdik. Dündar dibinden Şeyhsafi’ ye çıktık. Ne rampa var, ne buzlanma ne de kar. Vezirköprü-Havza arası 20 dakikada alınıyor.
Vezirköprü-Durağan yolu öyle güzel yapılmış ki, Doğu Karadeniz’den İstanbul’a kadar otobüsler, tırlar, kamyoncular hep Havza-Vezirköprü-Durağan-Boyabat güzergâhını tercih ediyorlar.
Yol boyları sıra sıra petrol işletmeleri, dinlenme tesisleri ile pırıl pırıl.
Vezirköprü-Gümüşhacıköy ve Osmancık’la ulaşım sağlanmış, Bafra ile komşu olmanın yanında yol ulaşımı da yapılmış, eskiden kayıkla yapılan ticari ilişkiler bu kez karadan yapılıyor.
Vezirköprü öyle bir gelişmiş ki, Belediye Sarayı terminal ile barınak arasına yapılmış. Hükümet Konağı barınak- vabartum arasına yapılmış, yoksa yıkılıp mevcut yerine yeniden mi yapılmış (?…) tam seçemiyorum.
Vezirköprü dünyaya her yönü ile açılmış, derli toplu pırıl pırıl bir şehir.
Sabah ezanı okunmaya başlamış. Müezzinin ezan sesine uyandım, yataktayım.
Sağa sola döndüm, meğer gördüklerim tatlı bir rüya imiş….

Share
291 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

8+10 = ?

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÖŞE YAZILARI

  • Vezirköprü’nün bekleyen çok işi var.

    01 Mayıs 2024 Köşe Yazıları

    Bu kadar ilerledikten sonra, altyapısı tamamlanıp, yolları açılıp tahsis sürecine geçtikten sonra Karma OSB'nin yerinin değişmesi kolay olmayacaktır. Üstelik işin adında Vezirköprü varsa, olacak işlerin bile olmadığını görmeye alıştığımız sistemde hiç olmayacaktır. Vezirköprü'nün seçimden sonra normalleşme sürecine girdiğini söyleyebiliriz. Bu normalleşme umudumuz odur ki, sakinleşme ve alışmayla beraber olmasın. Çünkü Vezirköprü'nün bekleyen çok işi var. İlçenin çiçeği burnunda Belediye Başkanı Murat Gül'den beklentileri de bu yüzden daha...
  • Ayıp olmasın!

    27 Nisan 2024 Köşe Yazıları

    Psikolojide birey kavramını çokça kullanıyoruz. Birey olmak hayatımızın kontrolüne sahip olmak ve dünyaya hani potansiyelle geldiysek onu gerçekleştirme uğraşlarımızı içeriyor. Bu kitabi tanım her zaman gerçekleri yansıtmıyor. Çünkü biz dünyaya bazen ailemiz yalnız kalmasın diye bazen ebeveynlerimizin çocuk sahibi olma yaşı geldiği için de gelebiliyoruz. Her zaman değil ama çoğu zaman kendi isteklerimizden çok topluma uyum sağlamış olmayı tercih ediyoruz. Çünkü uyum sağlamak yaşamı kolaylaştırıyor bizi diğer insanlara yakınlaştırıyor. Diğer ...
  • Çok vaktimiz olmasa da, fırsat vermeliyiz!

    24 Nisan 2024 Köşe Yazıları

    “23 Nisan, Türkiye için milli tarihin başlangıcı ve yeni bir dönüm noktasıdır.”                                                                                                                         M. Kemal Atatürk.. İlçede siyaset hemen her gün yeni bir gündemle çalkalanırken günlük olayların etkisi uzun sürmüyor. Geçtiğimiz günlerde yaşana fırtına olsun, Tokat merkezli depremin ilçede hissedilmesi olsun, ya da Vezirköprü'de rastlanmayan molotoflu saldırı olsun etkisini kısa sürede kaybetti. İnsanların asıl konuştukları ya da konuşmayı...
  • Ergenlik Dönemini Anlamak

    20 Nisan 2024 Köşe Yazıları

      “Ergen” kelimesi sanki biraz olumsuz çağrışımlar taşıyormuş gibi dursa da büyüme anlamına gelir ve çocukluktan çıkışı, yetişkinliğe atılan adımı temsil eder. Kızlarda 10-11 yaş itibariyle erkelerde ise 11-12 yaş itibariyle ergenliğe adım atılır. Kişiden kişiye daha erken ya da geç olabilir. Çocukta biyolojik değişikliklerle birlikte duygusal değişiklikler de görülmeye başlar. Çocukluktan yetişkinliğe geçiş dönemi olduğundan birey ne tam çocuk olabilir ne de tam bir yetişkin. Bireyin kendini anlamaya, dış dünyaya karşı duruşunu belirlemeye ba...