logo

Bir yaz daha geçti.


Göktan Tek'er
goktanteker@hotmail.com

Pek çoğumuzun ismini bilmediği bir sporun Short Track’ın milli takımı Samsun’dan hafta sonu gezmek için Vezirköprü’ye geldi.
Onları ağırlayan Yıldız Altınel ve Ticaret Odası Başkanı Abdulkadir Fişekci, İlçe adına güzel bir organizasyona imza atmışlar.
İlişki kurmak, geliştirmek ve ileriye taşımak insanlar arasında en önemli işlerden biri. Sporun içinden gelen bu isimler de bu ilişkilerin doğru olması için adım atmışlar. Vezirköprü adına teşekkür ederiz.
Organizasyon üzerine konuşurken aklıma ister istemez TURİZM ve Vezirköprü bağlantısının gelişmesi için neler yapılabileceği geliyor.
Vezirköprü’de bir süre öncesine kadar önemli altyapı eksiği olan OTEL işinin (Butik Otel, Taşhan ve son olarak Vezir Otel) çözülmesinden sonra turizmin gelişmesi için ciddi atılımlar olacağına inancım kuvvetlenmişti. Otellere tarihi binalarımızdan bir ya da birkaçını restore ederek ekleyebilir, butik hale getirilebilirdik; yapamadık.
Vezirköprü’nün etrafındaki onca tarihi ve doğal güzelliğin ortaya çıkarılmasını tanıtılmasını sağlamak için gerekli adımların bir türlü atılamadığını üzülerek izliyoruz.
Şahikaya Kanyonu’nun Turizm Bölgesi ilan edilmesinden sonraki gelişimi ve reklamı ile her yıl binlerce insanın ziyaret ettiği bir yer olması, insanların Türkiye’de gezilip görülmesi gereken yerler listesinde Vezirköprü’nün de yer alması bizi heyecanlandırmış olsa da, bacasız sanayi olarak nam yapmış turizmden Vezirköprü’nün neredeyse kuruş kazanamıyor olması aynı şekilde heyecanı kırıyor.
Şahinkaya Kanyonu’na gelenlerin yol güzergâhı üzerinde oluşturulacak bir yerlerde yöresel ürünlerin satılabileceği yerlerin oluşturulması gibi işleri yapamamak bir yana (kaldı ki, kendi ürünlerini satmak için kurulan tezgahlar da kaldırıldı), Kanyon ziyaretçilerini Vezirköprü’nün merkezi başta olmak üzere diğer güzellikleriyle buluşturacak organizasyonlara yöneltememek ayrıca idare başarısızlığıdır.
Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin para kazanacak yerlere tesis kurması, dışındaki alanları yok sayması ne kadar doğru bir yaklaşımdır?
Vezirköprü’nün tarihi ve doğal güzelliklerinin geliri sadece Büyükşehir Belediyesi’nin mi olmalıdır?
Bu şekilde turizm gelişebilir mi?
Yöre halkının hemen tamamının bir şekilde gelir sağlamasını sağlayacak projeler üretmeyen bir Belediye, çalışmalarının ne kadar gelişeceğini düşünebilir? Bir süre sonra insanların buralardan kaçmalarının önüne geçebilir misiniz?
Bir yaz daha geçti, halen ilçe merkezinde bir turizm ofisi bile açamadık.
Oysa Vezirköprü merkezinde ve belki de en kıymetli yerinde Kaymakamlığa ait ve boş duran güzel bir binamız var. Neden burası değerlendirilmiyor?
Vezirköprü gelişecek türküsünü dinlemekten sıkıldık, artık gelişmeyi görmek Vezirköprülülerin hakkı değil mi?

Share
262 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

10+8 = ?

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÖŞE YAZILARI

  • BEKLENTİLER KARŞILANIR MI?

    01 Mayıs 2024 Köşe Yazıları

    Bilindiği gibi her yenilik ve her değişiklikte insanların beklentilerinin hemen hemen tersi olur. Hayalindeki beklentileri gerçekleşemez. Böylece hayaller kırılır, umutlar söner. Vezirköprü belediyecilik hizmetleri 1930'lardan bu tarafa tahlil edersek ilginç sonuçlar çıkar ortaya. Derici Abdullah Efendi o zaman ki çok kısıtlı olanaklar ile ilçeye bir şeyler yapmaya çalışmış, en azından şehrin merkezine bir büyük park yaptırmıştır. 1940'lı yıllarda Mahmut TEKER belediye başkanlığı görevine gelmiş, o günden bugüne kadar en ileri hizmetlerini h...
  • Vezirköprü’nün bekleyen çok işi var.

    01 Mayıs 2024 Köşe Yazıları

    Bu kadar ilerledikten sonra, altyapısı tamamlanıp, yolları açılıp tahsis sürecine geçtikten sonra Karma OSB'nin yerinin değişmesi kolay olmayacaktır. Üstelik işin adında Vezirköprü varsa, olacak işlerin bile olmadığını görmeye alıştığımız sistemde hiç olmayacaktır. Vezirköprü'nün seçimden sonra normalleşme sürecine girdiğini söyleyebiliriz. Bu normalleşme umudumuz odur ki, sakinleşme ve alışmayla beraber olmasın. Çünkü Vezirköprü'nün bekleyen çok işi var. İlçenin çiçeği burnunda Belediye Başkanı Murat Gül'den beklentileri de bu yüzden daha...
  • Ayıp olmasın!

    27 Nisan 2024 Köşe Yazıları

    Psikolojide birey kavramını çokça kullanıyoruz. Birey olmak hayatımızın kontrolüne sahip olmak ve dünyaya hani potansiyelle geldiysek onu gerçekleştirme uğraşlarımızı içeriyor. Bu kitabi tanım her zaman gerçekleri yansıtmıyor. Çünkü biz dünyaya bazen ailemiz yalnız kalmasın diye bazen ebeveynlerimizin çocuk sahibi olma yaşı geldiği için de gelebiliyoruz. Her zaman değil ama çoğu zaman kendi isteklerimizden çok topluma uyum sağlamış olmayı tercih ediyoruz. Çünkü uyum sağlamak yaşamı kolaylaştırıyor bizi diğer insanlara yakınlaştırıyor. Diğer ...
  • Çok vaktimiz olmasa da, fırsat vermeliyiz!

    24 Nisan 2024 Köşe Yazıları

    “23 Nisan, Türkiye için milli tarihin başlangıcı ve yeni bir dönüm noktasıdır.”                                                                                                                         M. Kemal Atatürk.. İlçede siyaset hemen her gün yeni bir gündemle çalkalanırken günlük olayların etkisi uzun sürmüyor. Geçtiğimiz günlerde yaşana fırtına olsun, Tokat merkezli depremin ilçede hissedilmesi olsun, ya da Vezirköprü'de rastlanmayan molotoflu saldırı olsun etkisini kısa sürede kaybetti. İnsanların asıl konuştukları ya da konuşmayı...