logo

Seçim sonrası konuşmalar..


Göktan Tek'er
goktanteker@hotmail.com

Yerel seçimlerden sonra mazbatasını da almasıyla Vezirköprü Belediye Başkanlığında Sadık Edis’in de ‘ustalık’ dönemi başlamış oldu.

Başkan Edis hem Belediye önündeki konuşmasında hem de seçimden sonraki kutlamalarda özellikle iki konu üzerinde durdu.

Bürokrasiyi aşmak

Bunlardan birincisi Samsun’da rekor oy alarak seçilen başkanlıkla, artık daha güçlü bir yönetim anlayışı sergileneceği idi. Burada hizmet için aradıklarının daha önce telefonlarına çıkmaması gibi içinde uhde olarak kaldığı anlaşılan olayları paylaştığı gibi, susuzluk üzerinde de durması vardı.

Edis, iktidar partisinin güçlü oy aldığı belediyelerden biri olarak kendilerinin daha etkili bir şekilde Vezirköprü’yü yöneteceklerinin sinyalini veriyordu.

  Çıtayı yükseltmek

Üzerinde durduğu diğer konu ise Vezirköprü’nün yatırım anlamında çıtasının yükseleceği idi.

Burada özellikle KENEVİR’in altını çizerek üretiminin yanı sıra, işlenmesinin de ilçemizde yapılacağının altını çiziyor ve ilçede istihdam yaratılması için çok önemli olan kendir işlemenin mutlaka Vezirköprü’de yapılarak istihdam yaratılacağını söylüyor.

Hemen devamında yine Organize Sanayi Bölgesi başta olmak üzere, Besi Bölgesi gibi geçen dönemde çok konuşulan ancak hayata geçemeyen projelerin, bu dönemde tamamlanacağını söylüyor.

Bir bakıma Vezirköprü’de geçen dönemde Vezirköprülülerin en fazla şikayet ettikleri konuları sıralayarak bunların çözümsüzlüğünün bürokrasi yüzünden kaynaklandığını söylediğini görüyoruz.

Söylemlerde belirtilen, gerek AKP ve MHP İl ve İlçe Başkanları gerekse Başkan Edis’in iddialı şekilde bahsettikleri ve ifade ettikleri, rekor oyun gücünü arkalarına alarak ilçenin beklentilerinin daha kolay çözüme kavuşacağı.

Aslında bu kadar oy alan idarecilerin, kendilerini sıkıntıya sokmalarına gerek olmadığı halde, şimdiden önümüzdeki dönemin yapılacaklarını, hedeflediklerini ve amaçladıklarını, ilçe adına yapmak istediklerinin söylenmesi açısından önemli bir bakış açısı olduğunun da altın çizmek gerekir.

Bu söylemleri; iyi niyetle çalışarak, aldıkları rekor oyun hakkını vermek için ellerinden geleni yapacakları olarak değerlendirebiliriz.

Konuşmalarda ifade ettikleri aynı zamanda geçtiğimiz dönemlerde çözümlenemeyen işlerin de dökümü bir bakıma.

Önümüzdeki dönem boyunca bu yapılacağı söylenen işlerin ne kadarının çözüme kavuşacağını Vezirköprülülerle birlikte göreceğiz.

Vezirköprü’nün eksiklerinin söylemlerdeki kadar az olmadığını, halen birçok anlamda geride ya da hatalı yerlerde olduğumuzu unutmadan..

Share
401 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

6+10 = ?

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÖŞE YAZILARI

  • BEKLENTİLER KARŞILANIR MI?

    01 Mayıs 2024 Köşe Yazıları

    Bilindiği gibi her yenilik ve her değişiklikte insanların beklentilerinin hemen hemen tersi olur. Hayalindeki beklentileri gerçekleşemez. Böylece hayaller kırılır, umutlar söner. Vezirköprü belediyecilik hizmetleri 1930'lardan bu tarafa tahlil edersek ilginç sonuçlar çıkar ortaya. Derici Abdullah Efendi o zaman ki çok kısıtlı olanaklar ile ilçeye bir şeyler yapmaya çalışmış, en azından şehrin merkezine bir büyük park yaptırmıştır. 1940'lı yıllarda Mahmut TEKER belediye başkanlığı görevine gelmiş, o günden bugüne kadar en ileri hizmetlerini h...
  • Vezirköprü’nün bekleyen çok işi var.

    01 Mayıs 2024 Köşe Yazıları

    Bu kadar ilerledikten sonra, altyapısı tamamlanıp, yolları açılıp tahsis sürecine geçtikten sonra Karma OSB'nin yerinin değişmesi kolay olmayacaktır. Üstelik işin adında Vezirköprü varsa, olacak işlerin bile olmadığını görmeye alıştığımız sistemde hiç olmayacaktır. Vezirköprü'nün seçimden sonra normalleşme sürecine girdiğini söyleyebiliriz. Bu normalleşme umudumuz odur ki, sakinleşme ve alışmayla beraber olmasın. Çünkü Vezirköprü'nün bekleyen çok işi var. İlçenin çiçeği burnunda Belediye Başkanı Murat Gül'den beklentileri de bu yüzden daha...
  • Ayıp olmasın!

    27 Nisan 2024 Köşe Yazıları

    Psikolojide birey kavramını çokça kullanıyoruz. Birey olmak hayatımızın kontrolüne sahip olmak ve dünyaya hani potansiyelle geldiysek onu gerçekleştirme uğraşlarımızı içeriyor. Bu kitabi tanım her zaman gerçekleri yansıtmıyor. Çünkü biz dünyaya bazen ailemiz yalnız kalmasın diye bazen ebeveynlerimizin çocuk sahibi olma yaşı geldiği için de gelebiliyoruz. Her zaman değil ama çoğu zaman kendi isteklerimizden çok topluma uyum sağlamış olmayı tercih ediyoruz. Çünkü uyum sağlamak yaşamı kolaylaştırıyor bizi diğer insanlara yakınlaştırıyor. Diğer ...
  • Çok vaktimiz olmasa da, fırsat vermeliyiz!

    24 Nisan 2024 Köşe Yazıları

    “23 Nisan, Türkiye için milli tarihin başlangıcı ve yeni bir dönüm noktasıdır.”                                                                                                                         M. Kemal Atatürk.. İlçede siyaset hemen her gün yeni bir gündemle çalkalanırken günlük olayların etkisi uzun sürmüyor. Geçtiğimiz günlerde yaşana fırtına olsun, Tokat merkezli depremin ilçede hissedilmesi olsun, ya da Vezirköprü'de rastlanmayan molotoflu saldırı olsun etkisini kısa sürede kaybetti. İnsanların asıl konuştukları ya da konuşmayı...