Son Dakika
Vezirköprü’nün hayat çizelgesinde dönüm noktası, varan: 1 Orman Fabrikasının İstimlâk İşlemi Başladı 17 Ocak 1971 Pazar
Vezirköprü eski milletvekili Ali Eser’in ilgisi üzerine; Kültür Bakanı (Vezirköprü Eski Kaymakamı) İstemihan Talay ilgileniyor… Köprülü Mehmet Paşa’nın Mezarı Perişan 21 Ocak 2001 Pazar
3. çocuğunu 15 gün sonra dünyaya getirecekti, şehirlerdeki başıboş köpeklere aldırmayanlar bu acı ve feci olaydan ibret alacaklar mı? Kayalar’da Kuyumcu Köylü İki Çocuklu Genç ve Hamile Bir Kadın Kudurarak Öldü 10 Ocak 1971 Pazar
Biz sorduk, Suat Binici açıkladı: Belediyeler, çok zor durumda… Belediye İşçi Sayısını Azalttı 14 Ocak 2001 Pazar
“Böyle de yar olursa olmayıversin. Beş kuruşa aldığım mendili versin” Vezirköprü Lisesi Samsun’da Folklör Yarışmasında 3 Ocak 1971 Pazar
Vezirköprü için Vedat Çınaroğlu Vezirköprü İle İlgili Çalışmalarını Anlatıyor… 7 Ocak 2001 Pazar
1.Cumhurbaşkanının taraflı olmasını, bir partinin genel başkanı olmasını doğru buluyor musunuz? (Madde 101)
2.Cumhurbaşkanının eşini, oğlunu, damadını ya da seçilmemiş herhangi bir kişiyi sayı sınırlaması olmaksızın yardımcı ve bakan olarak atayabilmesini doğru buluyor musunuz? (Madde 106)
3.Cumhurbaşkanlığı makamının hastalık, yurtdışına çıkış ya da ölüm gibi nedenlerle boşalması durumunda halkın seçmediği bir cumhurbaşkanı yardımcısının ülkenin başına geçerek tüm yetkileri kullanabilmesini doğru buluyor musunuz? (Madde 106)
4.Cumhurbaşkanının kendisini yargılama yetkisine sahip tek mahkeme olan Anayasa Mahkemesi’nin 15 üyesinden 12 sini bizzat atamasını, 3 üyeyi de genel başkanı olduğu parti aracılığı ile Meclis’te seçtirmesini doğru buluyor musunuz? (Madde 159)
5.Aynı zamanda bir parti lideri olan Cumhurbaşkanının, hakim ve savcıları atayan, görevden alan ve görev yerini değiştiren HSYK’nın 13 üyesinden 6’sını doğrudan kendisinin atamasını, 7’sini ise partisinin çoğunluğu elinde bulundurduğu TBMM’ye seçtirmesini doğru buluyor musunuz? (Madde 159)
6.Cumhurbaşkanının hem partisinin il başkanını, hem valiyi, hem de mahkeme heyetini atamasını doğru buluyor musunuz? ( Madde 101, 104, 159)
7.Bir partinin üyesi/tarafı olan cumhurbaşkanının atadığı hakim ve savcıların, yani adaletin bağımsız ve tarafsız olacağını düşünüyor musunuz? (Madde 159)
8.Yüzde 51 ile seçilmiş cumhurbaşkanının yüzde 100 oyla seçilmiş meclisi feshedebilmesini doğru buluyor musunuz? (Madde 156)
9.Cumhurbaşkanının tek başına OHAL ilan edebilmesini, OHAL süresince ülkeyi kararnamelerle yönetmesini, Cumhurbaşkanı istemedikçe meclisin toplanmamasını doğru buluyor musunuz? (Madde 119)
10.Halktan toplanan vergilerden oluşan bütçenin nerelere harcanacağını Cumhurbaşkanının tek başına karar vermesini doğru buluyor musunuz? (Madde 161)
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÖŞE YAZILARI
13 Ocak 2021 Köşe Yazıları
13 Ocak 2021 Köşe Yazıları
13 Ocak 2021 Köşe Yazıları
06 Ocak 2021 Köşe Yazıları