logo

Vezirköprülü vatandaşlar “Sağlık için kullanılmalı” dedi

Vezirköprülü vatandaşlar “Sağlık için kullanılmalı” dedi

Eski Hastane’nin 12 dönümlük arazisi neyi bekliyor? Neden boş duruyor?

Vezirköprülü vatandaşlar “Sağlık için kullanılmalı” dedi

Yeni binasına taşındıktan sonra “burası ne olacak?” sorusu gündemden düşmeyen eski hastanenin binası ve arsası için vatandaşların görüşünü aldık.
“Vezirköprü Devlet Hastanesinin eski binası ve arsasının ne olarak kullanılmasını isterdiniz” diye sorduğumuz anketimize yanıt veren ve rastgele seçilen Vezirköprülü vatandaşların önemli kısmı buranın yine sağlık alanında kullanılması gerektiğini söyledi.

Vezirköprü’de daha önce hastane binası ve bahçesi olarak kullanılan 12 dönümlük alana ne yapılacağı belirsizliğini koruyor.
1980’li yıllarda yapılan daha sonra ek binası eklenen eski Vezirköprü Devlet Hastanesi’nin 12 dönümlük arazisinin ne şekilde değerlendirileceğine ilişkin bekleyiş sürüyor.
İlçemizde konuyla ilgili olarak yaptığımız anket çalışmasında vatandaşların ağırlıklı olarak bu alanın yine sağlık alanında kullanılmasını doğru buldukları ortaya çıktı.
Vezirköprü Devlet Hastanesi’nin 2020 yılında yeni binasına taşınmasının ardından atıl hale gelen eski binanın arazisine ne yapılacağı halen netleşmiş değil. Daha önce Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na devredilen ve TOKİ yapılacağı söylenen arazi yeniden Sağlık Bakanlığı’na devredilmişti. Bir dönem Hükümet Konağı olacak iddialar vardı.
Daha önce, Sağlık İl Müdürlüğü’nün bu arsa için Sağlıklı Yaşam Merkezi, 112 toplanma merkezi ve bölgedeki aile hekimlerinin kullanımının da içinde bulunacağı bir proje hazırladığı iddiaları gündemdeydi. Ancak aradan geçen zamana karşın konuyla ilgili bir gelişme yaşanmadı.
Eski Hastane arazisinin yarısına da Vezirköprü Kaymakamlığı’nın talip olduğu 6 dönümüne Hükümet Konağı yapılmasının istendiği belirtiliyordu.
Vezirköprü halkı ne diyor?
Vezirköprü halkına, “Eski Hastane binasının 12 dönümlük arsasına ne yapılmalı?” diye sorduk.
Aldığımız cevaplarda büyük çoğunluk sağlık alanında kullanılmalı cevabını verdi. Anketimize katılan 112 kişiden aldığımız yanıtlara göre; arsanın Sağlık kurumu benzeri olarak kullanılmasını isteyenlerin sayısı 81 olurken, 12 kişi buranın sosyal tesis olarak kullanılmasını istedi. 8 kişi Yüksek Okul olması gerektiğini düşünürken; 3 kişi yurt, 3 kişi TOKİ, bir kişi İlçe Tarım binası, 1 kişi Halk Eğitim binası, bir kişi imalathane, 1 kişi gençlere iş sahası, 1 kişi kreş olmasını düşündüğü söyledi.
Sağlık alanında kullanılması gerektiğini düşünenlerin alt başlıklarında ise, sağlık kurumu, doğumevi, kadın doğum hastanesi, fizik tedavi hastanesi gibi talepler yer alırken, aile hekimlerine yer verilmesi veya birkaçının bir arada olabileceği görüşleri yer alıyor.
Vatandaş Gazetesi adına anketi yapan emekli öğretmen Faik Ulusoy, “hiçbir yönlendirme yapmadan tüm görüşlere açık olduğumuzu belirterek anketi yaptık. Vatandaşlar bu konuya hem duyarlı, hem de gerekçeleriyle anlatarak cevaplar verdiler.” Dedi.
Ankete katılanların önerileri şunlar oldu
1- Ahmet Erkaplancıklı  (Emekli Gardiyan) Sağlık Yüksek Okulu, 2- Abdurrahman Demir (Grafiker) Sosyal Tesis, 3- Abdurrahman Oğuz (Esnaf) Kafetarya /Düğün Salonu, 4- Abit  Akbaş (Emekli Esnaf) Sağlık kurumu, 5- Adem Cebeci (Şoför) Doğumevi / Çocuk Hst., 6- Ahmet Doğan (Ziraat Müh.) Okul, 7- Ahmet Sipahi (Emekli Öğrt.) Sağlık Ocakları, 8- Ahmet Soylu (Manifaturacı) Doğum Evi/Çocuk Hst., 9- Alaattin Turhallı (Emekli Esnaf) Sosyal Tesis, 10- Ali Sezgin (Esnaf) Kreş/Sağlık Kurumu, 11- Ali Uğurlu (Kuyumcu) Sağlık kurumu, 12- Arif Keskin (Fotoğrafçı) Hemşirelik Okulu, 13- Basri Demirkan (Em.Esnaf) Sağlık Kurumu, 14- Bekir Çalışkan (Em.Şoför) Aile Hekimleri Kopl. Doğ.Hst., 15- Bekir Eser (Emekli) Kadın/Çocuk Hastanesi, 16- Bekir Şen (İşçi) Sağlık Kurumu, 17- Birgül Okutan (Ev Hanımı) Doğum Evi/Çocuk Hastanesi, 18- Burhan Koç (Şoför) Fizik Tedavi Merkezi, 19- Celal Kayır (Şoför) Doğumevi / Çocuk Hst., 20- Cumhur Kartal (Şoför) Doğum Hastanesi, 21- Emin Karakaya (Em.Esnaf) Otel, 22- Erkan Karakaya (Şoför) Doğumevi, 23- Erol Aktürk (Esnaf) Doğum Evi/Çocuk Hastanesi, 24- Eşref Başar (Ayakkabıcı) Doğum Evi/Çocuk Hastanesi, 25- Fahri Savaş (Tuhafiyeci) Sağlık kurumu, 26- Faik Ulusoy (Em.Öğrt.) İlçe Tarım Md./Çiftçi Eğt.Mrkz., 27- Fatih Kılıç (Berber) Sosyal Tesis, 28- Fazlı Ulusoy (Emekli Esnaf) Sağlik Ocağı, 29- Fuat Soylu (Esnaf) Doğumevi, 30- Halil Gültekin (Em.Şoför) Doğumevi / Çocuk Hst.,  31- Hamdi Çelebi (Şoför) Aile Hekimleri Kompleksi, 32- Hasan Ak (Emekli Öğrt.) Sağlık Kurumu/Okul, 33 – Hasan Karakaya (Em.Şoför) Doğumevi / Çocuk Hst. 34 – Hasan Yılmaz (Kahveci) Kafetarya, 35 – Hüseyin Kayır (Emekli Esnaf) Sağlık Kurumu, 36 – Hüseyin Yılmaz (Kahveci) Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, 37 – Hüseyin Yiğit (Marangoz) Sağlık Kurumu, 38 – İbrahim Ateş (Em. Şoför) Sağlık Ocağı, 39 – İbrahim Karaca (Şoför) Aile Hekimleri Kompleksi, 40 – İlyas Dilek (Muhtar) Kafetarya
(Siz de görüşlerinizi bize iletebilirsiniz)

Share
234 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

4+2 = ?