Son Dakika
Acaba Vezirköprülüler gelen adaylara sıkıntılarını aktarıp cevap isterler mi, yoksa el pençe divan durup, bükemeyecekleri elleri öpüp gönderirler mi?
14 Mayıs’ta yapılacak seçimler için partiler aday listelerini açıkladı.
Vezirköprü’den seçilecek sıralarda (Havva Şen Saygın alınmasın ama) aday yine yok.
Peki bu durum bizi şaşırttı mı?
Adalet ve Kalkınma Partisi yirmi yıldır girdiği her seçimde ısrarla oyunu yükselten bir çizgisi olan Vezirköprü’ye bir vefa göstermek zorunda değil. Zaten biliyorlar ki, Vezirköprü’den bir aday gösterirlerse oylarının azalma tehlikesi var. Çünkü, Vezirköprülüler kendi adaylarını desteklemiyorlar.
Gerçi Samsun’un listesinde birinci sıra adayı (her ne kadar bakanlık yapmış bir isim olsa da) Sürmeneli bir isim.
Milliyetçi Hareket Partisi Vezirköprü’den aldığı oyla bir milletvekili sayısını etkileyebileceğini öngörmüyor.
Cumhuriyet Halk Partisi “zaten Vezirköprü’den oy alamıyorum” diyerek alacağı oylara da “alışkanlıkla verecekler” gözüyle bakarak artırma çalışmasına girmiyor. Bu durum önümüzdeki seçimlerde üçüncü milletvekilini zorlayacağı konuşulan CHP’nin iki milletvekilinde kalması olarak yorumlanıyor.
İYİ Parti’nin sıralamasında ilk sıra kimseyi şaşırtmadı sanırım. Erhan Usta belediye başkanlığı adaylığında Samsun’da sevilen bir isim olduğunu ortaya koymuştu. Ancak o günkü dedikoduların yeniden ısıtılması işleri zora sokabilir.
İYİ Parti’nin üçüncü sırasında ise Vezirköprü’de de doktorluk yapmış olan ve özellikle hastaları ile diyaloğu sayesinde unutulmadığını gördüğümüz bir isim var; Ahmet Kargucak.
Daha öncesinde seçimlerde şans bulamamış ama son yıllarda özellikle Meclis’teki çıkışlarıyla insanların dikkatini çekmeyi başarmış olan Türkiye İşçi Partisi’nin de Samsun’dan bu seçimlerde aday çıkardığını öğrendik. TİP’in Samsun’dan bir milletvekili çıkarması kaç kişiyi şaşırtır?
Memleket Partisi ve İl Başkanlığındaki istifalarla yeniden gündeme gelen Yeniden Refah Partisi’nin milletvekili çıkarmasına mümkün değil deniyor.
Buraya kadar partilerin genel durumlarını aktardık.
Peki Vezirköprü’nün durumu?
Seçimlere kadar Vezirköprü’yü ziyaret etmesini beklediğimiz adaylarımızın çoğunluğunun ilk defa geçeceklerini düşündüğümüz Havza-Vezirköprü yolunda gelirken “bu yüzyılda Türkiye’de daha kötü yol kalmış mıdır acaba? Bunu Meclis’e gidince düzelttirmenin bir yoluna bakalım.” Derler mi?
Önceki seçimlerde henüz bu kadar GÖÇ vermemişkenki nüfusuna bakıp bu günle karşılaştırarak; “Vezirköprü’nün Göç sorununu çözecek bazı alternatifler geliştirmemiz gerek” “böyle olursa nüfus artacağı gibi seçmen de artar, biz de sonraki seçimlerde oy alırız” derler mi?
Yaşı ileri olup, Vezirköprü’nün eski halini bilenler “koskoca Vezirköprü hiç değişmeden duruyor, sadece yozlaşmış” derler mi?
Yoksa biz maaşı alıp yatalım, nasılsa bir sonraki seçimde Vezirköprülüler yine bize destek verirler, kandıracak bir şeyler bulunur” diyerek Vezirköprü ziyaretlerini birer angarya olarak mı görürler?
Aynı soruyu bir de bu taraftan soralım; acaba Vezirköprülüler gelen adaylara sıkıntılarını aktarıp cevap isterler mi, yoksa el pençe divan durup bükemeyecekleri elleri öpüp gönderirler mi?
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÖŞE YAZILARI
07 Aralık 2024 Köşe Yazıları
04 Aralık 2024 Köşe Yazıları
27 Kasım 2024 Köşe Yazıları
23 Kasım 2024 Köşe Yazıları