logo

FAKÜLTE


Göktan Tek'er
goktanteker@hotmail.com

19 Mayıs Üniversitesi Vezirköprü Meslek Yüksekokulu..

Açılması yıllar alan, ilçe dışında olmasından belki, Vezirköprü’yle çok fazla ilişki kuramayan bir okuldu.

Son birkaç yıl içerisinde bu durum değişti. Bunun ana mimarı bir önceki Yüksekokul Müdürü Gonca Özdemir Tarı oldu. Sayesinde Vezirköprü hemen yanında bir üniversite olduğunu fark etti.

Bugün Meslek Yüksek Okulu başında bir Vezirköprülü var. Prof.Dr. Kemalettin Şahin. İlçesi ve okulu adına proje üreten ve geleceği için mücadelesini bırakmayan bir bilim insanı.

Vezirköprü MYO’da Bilgisayar Teknolojileri, Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri, Malzeme ve Malzeme İşleme Teknolojileri, Muhasebe ve Vergi ve Ormancılık Bölümü bulunuyor. Kemalettin Bey’in çabalarıyla açılan Seyahat-Turizm ve Eğlence Hizmetleri Bölümü ise önümüzdeki yıl öğrenci almaya başlayacak.

Vezirköprü’ye Meslek Yüksek Okulu açıldıktan hemen sonrasında bir FAKÜLTE olması gerektiğini söyledik. Bu sayede daha çok bölüm ve öğrenci Vezirköprü’ye gelecek, buradan yetişmiş gençler bu ilçeyi unutmayacak, bacasız fabrika olarak çalışacaktı.

Vezirköprü’de, her zaman olduğu gibi, yüksekokul ile ilgilenenler “buraya iki adamımızı sokalım, gerisi ne olursa olsun” zihniyetiyle fakülte için tabiri caizse kıllarını kıpırdatmadılar.

Öyle ya, daha hastane postane gibi adam sokulması gereken yerler varken, ilçe siyasetçileri fakülte gibi angarya bir işle mi uğraşacaklardı?

Yaklaşık 1300 öğrencisi bulunan Vezirköprü MYO’da edindiğimiz bilgilere göre, bu sayının sadece yarısı ders alıyor.

100 bin nüfuslu ilçede binlerce kişi üniversite ve benzeri sınavlara giriyor; hiç olmazsa sınavlar bu ilçede yapılsın savımız MYO idarecileri tarafından yukarıya iletilse de, halen bir cevap gelmedi.

Geçtiğimiz ay üniversite senatosu Vezirköprü’de toplandı. Birlikte yemekler yendi, sohbetler edildi, gülündü, eğlenildi. İlçenin turistik yerleri gezildi ve görülemeyen yerlerin de görülebilmesi için tekrar gelinmesi sözü alınıp verilerek yolcu edildiler.

Bu geziden arta kalanlara bakıyoruz; Üniversitede Vezirköprü’nün taleplerinin karşılanmasını sağlayacak bu kişilere, talepleri ileten kimse olmadı. Siyasetçilerimiz güzel ağırlama yapıyor ama Vezirköprü adına bir söz alamıyor. Burada bir eksiklik olduğunu da kimse kabul etmiyor.

Yukarıda ismini saydığımız bölümlere ise geçtiğimiz yıl çok az sayıda kayıt yapıldığını öğrendik. Bu bölümlerden birkaçının (Çocuk gelişimi ve Ormancılık hariç) kapanması bile gündeme gelebilecek.

Yani biraz olsun Vezirköprü’ye nefes veren MYO önemli bir kısmını kaybedebilir. Bunun en önemli sebebi öğrencilerin diğer bölümlerden mezun olduklarında iş bulabilme imkanı görmemeleri.

Burada bir Sağlık Meslek Yüksekokulu gibi gençlerin mezun olur olmaz iş bulmalarını sağlayacak bölümler açılması gerektiğini de defalarca kaydettik.

Ancak, yine biz söyleyip biz dinledik.

Şimdi bir önerimiz daha var; buraya (bir adım daha ileri giderek), bir sağlık MYO açılsın; hatta boşaltılan Atatürk Okulu da buraya uzunca yılığına bedelsiz olarak tahsis edilsin.

Bu kez sadece işe girecekler değil, tüm Vezirköprü kazansın..

Share
914 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

5+7 = ?

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÖŞE YAZILARI

  • İlçenin yazılı tarihinde 65 yılı geride bıraktık..

    22 Ocak 2025 Köşe Yazıları

    Yıllardır tek derdi Vezirköprü olan VATANDAŞ Gazetesi'nin yayın politikası; sadece olanı bildiği ve gördüğü üzerinden başta ilçe haberlerini okuyucusuna aktarmak ve gelecek nesillerle de oldukça iyi bir arşiv bırakabilmektir.Yıllardır tek derdi Vezirköprü olan VATANDAŞ Gazetesi'nin yayın politikası; sadece olanı bildiği ve gördüğü üzerinden başta ilçe haberlerini okuyucusuna aktarmak ve gelecek nesillerle de oldukça iyi bir arşiv bırakabilmektir. Vatandaş Gazetesi'nin 65 yılı geride bıraktığı bu hafta okuyucularımıza 4523 sayıyla ulaşan bir ...
  • Kendi iç sesimize inanmayı ne zaman bırakırız?

    18 Ocak 2025 Köşe Yazıları

    İç sesimiz bizim için neyin doğru neyin yanlış olduğuna karar veren, bunu bize iyi şekilde hizmet etmek için yapan adeta bir yöneticidir. Tabii bir de dış sesler var. Ailemizin sesi, toplumun sesi, bazı kurallar veya değişen durumlar. İç ses sadece o insana özgüdür ve her insanın iç sesi kendine farklı şeyler söyler. Örneğin “Doydum, artık yememe gerek yok, o kişiyle aynı ortamda bulunmak istemiyorum” gibi. Çoğu köklü davranışın temelleri çocuklukta atıldığı gibi iç sese inanmak da çocukluk yaşantımızda oluşur. Çocuk onu yetiştirene muhtaçtır ...
  • Korkmayalım, hazır olalım..

    15 Ocak 2025 Köşe Yazıları

    Vezirköprü önümüzdeki yıllarda gelişecektir. Bu kadar zamandır ekilen tohumların artık çiçek açma vakti geldi. Vezirköprü, bu gelişimle birlikte de değişecektir. Vezirköprü'de oldukça güzel işler oluyor aslında. Özellikle kalabalık öğrenci nüfusuyla okulların çeşitli alanlardaki başarıları, Samsun merkezden uzak olduğu için kendi başına sorunların üstünden gelme zorunluluğu gibi itici güçleri olan Vezirköprü'de hemen her gün bir başarı hikâyesi duyuyoruz. Vezirköprü'de Şahinkaya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin Vatandaş Gazetesi'nin...
  • Anne Babamızın Anne Babalığını Yapmak

    11 Ocak 2025 Köşe Yazıları

    Her aile için çocuk farklı anlamlarla dünyaya gelir. Kimi aile için bir neşe kaynağı, kimi aile için bir insan yetiştirmek, kimi aile için kalabalıklaşmak, kimi aile için yaşlılığında en yakınından birinin olması gibi. Tüm bunlar doğru ya da yanlış değil, kabul edilebilir durumlardır. Genel duruma bakıldığında ise -belki şu an çok fazla olmasa bile yakın zamanda bir tarım ülkesi olduğumuzdan olsa gerek- çocuğun dünyaya geliş amacı çoğunlukla işlere yardımcı olmak, ailenin sürecini kolaylaştırmak, kalabalık olmak olarak görüldü. Bu durum geçmişt...