logo

GAZETELER YALAN YAZIYOR!


İhsan Cömert
comert_ihsan@hotmail.com

Her kesimden genç, orta yaşlı; her meslekten insanlarla Vezirköprü sorunları üzerine zaman zaman sohbet ediyoruz.
Konu daha önce siyasi yetkililerin Vezirköprü’ye yapılacağını vaat ettiği yatırımlara geliyor.
Konuştuğumuz birçok insan gazeteleri ve habercileri eleştiriyor.
Şöyle görüşler var; Tabi bunlar bilinçli değil, genellikle bilgisizce ortaya atılan sözler. Peşinen söyleyelim ki haberler, habercilere ve haberlerin yayımlandığı gazetelere ait değildir.
Ülkede iktidara sahip olanlar ve onların yerel yöneticileri söyler, onlar yetkili ve etkili oldukları için medya haber kurumları (Basılı ve Görsel) onların söylediklerini kamuoyu ile paylaşırlar.
Bu haberlerin yayımlanması, yayımlandığı gazeteleri ve haberleri yazanları bağlamaz.
Sözleri söyleyen iktidar sahiplerini ve sözcülerini bağlar. Yazılan haber, edilen vaatler eğer yerine gelmiyorsa yalanı söyleyen medya ve medya sorumluları değil, vaadi yapan (sözü söyleyen) etkili ve yetkililerdir.
Vatandaş soruyor;
– Bir zamanlar Vezirköprü gazeteleri yazdı. Vezirköprü’ye tren gelecek!
Hani gelmedi?
– Kunduza büyük yatırım. Gençlik Kamp Eğitim Merkezi yapılıyor.
Hani nerede kaldı?
– Vezirköprü’ye çimento fabrikası yapılıyor.
Yapıldı da biz mi görmedik?
Sormaya devam ediyor yurttaşlar;
– Tarım yöresi olan koskocaman ilçede ilçe tarım binası yıkıldı. Hemen yapılacaktı.
Ne zaman yapılacak?
– Organize Sanayi ve Küçük Sanayi Sitesi ile BESİ organize sitesi inşaatları daha önce yapılıyor dendiği halde halen bu üç önemli kuruluş nerelerde yapılıyor?
İnşaatları göremiyoruz. Yapıldığı yerleri gösterir levhalar nerelerde asılı acaba?
– Önce Bafra’nın sonra da Durağan’ın kaptığı yarı açık cezaevini, tarihi Ağır Ceza Mahkemesi’nin bulunduğu Vezirköprü artık tamamen kaybetmiş midir?
– Sahi, Sayın Ak Parti Genel Başkanı R. Tayyip ERDOĞAN’ın bizzat vaat ettiği “Vezirköprü kenevirin başkenti olacak” vaadi bürokrasiye mi takıldı?
Evet, gazeteler yanlış yazmaz.
Söyleyenler sözünde durmaz !..

Share
249 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

10+6 = ?

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÖŞE YAZILARI

  • Çok vaktimiz olmasa da, fırsat vermeliyiz!

    24 Nisan 2024 Köşe Yazıları

    “23 Nisan, Türkiye için milli tarihin başlangıcı ve yeni bir dönüm noktasıdır.”                                                                                                                         M. Kemal Atatürk.. İlçede siyaset hemen her gün yeni bir gündemle çalkalanırken günlük olayların etkisi uzun sürmüyor. Geçtiğimiz günlerde yaşana fırtına olsun, Tokat merkezli depremin ilçede hissedilmesi olsun, ya da Vezirköprü'de rastlanmayan molotoflu saldırı olsun etkisini kısa sürede kaybetti. İnsanların asıl konuştukları ya da konuşmayı...
  • Ergenlik Dönemini Anlamak

    20 Nisan 2024 Köşe Yazıları

      “Ergen” kelimesi sanki biraz olumsuz çağrışımlar taşıyormuş gibi dursa da büyüme anlamına gelir ve çocukluktan çıkışı, yetişkinliğe atılan adımı temsil eder. Kızlarda 10-11 yaş itibariyle erkelerde ise 11-12 yaş itibariyle ergenliğe adım atılır. Kişiden kişiye daha erken ya da geç olabilir. Çocukta biyolojik değişikliklerle birlikte duygusal değişiklikler de görülmeye başlar. Çocukluktan yetişkinliğe geçiş dönemi olduğundan birey ne tam çocuk olabilir ne de tam bir yetişkin. Bireyin kendini anlamaya, dış dünyaya karşı duruşunu belirlemeye ba...
  • BAZI PARTİLER UZATMALARI MI OYNUYOR?

    17 Nisan 2024 Köşe Yazıları

    Bir Filozof şöyle söylüyor; “Güneş batarken gölgeler uzar” Son yerel seçimlerin bize bazı hatırlatmaları oldu. Geçmişte de önü alınamaz partiler vardı. Anavatan Partisi, Doğru Yol Partisi, Ecevit'in DSP'si gibi. Anavatan Partisi bir yerel seçimde Türkiye'de birçok belediyeyi kaybetti. Hatırladığıma göre Karadeniz'de sadece Vezirköprü  (rahmetli Bekir Hoca) kalmıştı. Yine sağın en güçlü partilerinden rahmetli Demirel partisinin başına ne yediği belirsiz Tansu Çiller gibi biri getirildi. Bu hanım partiyi de, ülkeyi de hatta siyaseti de kirle...
  • Psikolojik Zorlukları Azaltacak Durumlar

    13 Nisan 2024 Köşe Yazıları

    Günlük hayatta fark etmeden karşılaştığımız durumları kendi hayatımıza katarız ve seçimlerimizi, kararlarımızı buna yönelik yaparız. Bu durumlarsa psikolojik sağlamlığımızı azaltabilir. Maddeler halinde bakalım. - Diğerlerinin hayat tecrübelerine bakarak çok fazla önlem almak, hayatımızı kısıtlamak.  Örneğin yakınımızdan birinin sosyal medyada zorbalığa uğradığını görüp çocuğumuza sosyal medyayı yasaklarız. Çünkü böyle bir durumla karşılaşmak istemeyiz. İnsan başka insanlardan da öğrenen bir varlıktır ama bu korku kültürüne dönüşürse bizi etki...