logo

İnsanlar devletin gözünde kaç para ediyorlar?


Göktan Tek'er
goktanteker@hotmail.com

İlçemizin cennet köşelerinden olan Kuruçay ve Altınkaya Mahallelerinin olduğu Kayıkbaşı olarak nitelenen bölge (Şahinkaya Kanyonu) 30 yıldan fazla bir zamandır çözüm bekliyor.

Çözümden kasıt; bu mahallelerin yanı sıra, Alaçam ve Bafra’yı da Vezirköprü’ye bağlayacak olan bir KÖPRÜ yapılmasıydı.

Bilenler bilir; karayolu bağlantısı Kayıkbaşı’nda kesilir, suyun karşısına feribotla geçilir, daha sonra karayolu ile istediğiniz yola devam edilir.

30 yıldır böyle.

Televizyon programlarında, haberlerde yer almış yaygın basında dahi defalarca dile gelmiş bir sorundur.

Suyun ilk olarak eski köprüyü altına aldığı ilk yıllarında bölge insanı kendisine çözüm üretmek zorunda kalmış ve o günlerden bu zamana kadar, gerek köylülerinin gerekse suyun karşı tarafında işi olanları karşıya geçmeleri için taşımayı iş olarak benimsemişti.

Ahşaptan geniş bir kayıktı bu. Vatandaşlar bu tahta kayıkla hastalarını, hayvanlarını, ürettikleri ürünleri, arabalarını, traktörlerini, minibüslerini ve kendilerini 30 yıl taşıdılar. Hatta yangın olduğunda itfaiye aracı bile geçirdiler karşı tarafa.

Buranın sıkıntısı da geneldeki diğer sıkıntılar gibi seçimler yaklaştıkça ısıtılan sıkıntılardan biri haline geldi.

Oysa daha önce de, “burası bu kadar para etmez; buraya köprü yapmak için harcanacak parayla köyleri taşısak daha uygun olur.” gibi fikirler ortaya atılmıştı.

Oysa GÖÇ etmenin sıkıntısını, yeni yaşama ayak uydurmanın sıkıntısını Vezirköprü daha önce de yaşamıştı.

Üstelik Samsun’da hem nüfusu bu bölge kadar olmayan, hem de önemi buraya yapılacak bir köprü kadar olmayan köprüler yapılmıştı. İddialar; bu köprülerin maliyeti kadar bir maliyetle buraya da köprü yapılabileceğiydi.

Elimizde bir maliyet şeması yok, resmi olarak buraya bir proje dahi çizilmesine çalışılmadığı için sadece ‘çalışacağız’ diyerek oyalanan vatandaşlara ciddi bir maliyet söylenemedi.

Soruyu başka türlü sorarsak; “Kuruçay ve Altınkaya bölgesinde yaşayan insanlar devletin gözünde kaç para ediyorlar?” açıklanmadı.

Sonunda bir resmi ağız, Samsun Milletvekili Hasan Basri Kurt ‘buraya köprü olmaz’ diyerek 30 yıldır sallantıda durarak insanların umutlarını sürdürten politikaya son verdi. Keşke daha önce birileri bu kadar net bunu söyleseydi de, vatandaşlar ona göre davransalardı. Belki zamanında Tülay Bakır’ın farklı düşüncelerini dinleyerek yol alabilirlerdi.

Şimdi Büyükşehir Belediyesi buraya feribot alarak çözüm olacakmış; Samsun’daki gazeteler de buna alkış tutmuşlar.

Büyükşehir; hem bölgeye yatırım yapmamış, hem turizm gelirine göz koymuş, hem de 30 yıldır bölge halkını taşıyan üç beş kuruş kazanmaya çalışan feribotçulara rakip olacakmış.

Gerçekten alkışlanacak bir yatırım…

Share
987 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

8+9 = ?

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÖŞE YAZILARI

  • İlçe Tarım’ın ihalesi Başkan Doğan’a kaldı

    27 Kasım 2024 Köşe Yazıları

    Tarım Bakanlığı'na ait olan bir binayı neden Büyükşehir Belediyesi'nin yapacağını anlamamış olsam da, İlçemiz adına sevindirici gelişmenin hayata geçmesini önemserim. Kasım ayı genellikle tüm ülkede sonraki yıl için yapılacakların belirlendiği ve yapılacak işler için de bütçelere paraların altarıldığı aydır. Hem iktidar için böyledir, hem de belediyeler için.. Vezirköprü Beledyesi'nin ciddi bir artış göstererek onaylanan bütçesini geçtiğimiz hafta sizlerle paylaşmıştık. 658 milyon liranın üzerindeki bütçesiyle Vezirköprü Belediyesi Samsun'd...
  • Çocuklara şaka yapmak, şakalaşmak veya mizah kullanmak

    23 Kasım 2024 Köşe Yazıları

    Eğlendirmek, güldürmek için söylenen söze veya yapılan davranışa şaka denir. Mizah ise sözü şakayla birlikte düşündürücü şekilde söylemektir. Hayatımızda mizaha, şakaya ihtiyacımız vardır. Çünkü eğlenmek ihtiyaçtır. Mizah hayatın zorlu taraflarında duyguları abartmaya imkan vererek rahatlamayı, konunun başka taraflarına bakabilmeyi, psikolojik olarak sağlam kalabilmeyi sağlar. Çocuk öğrenerek büyür. Öğrenmek ise sürekli bir davranış değişikliği ve yenilik getirir, bu gerçekten zordur. Sürekli öğrenen çocuk için ise duygu dengesinin sağlanmasınd...
  • Yol Medeniyettir…

    20 Kasım 2024 Köşe Yazıları

    İlçemizin çevre ilçelere yol bağlantıları tamamlansa; Vezirköprü Karma OSB'nin yatırımcı bulmasının kolaylaşması, ilçenin yol ağının artmasıyla artmaz mı? Yapılan bu kadar yatırımın değeri daha fazla artmaz mı? Geçtiğimiz hafta değindiğim “Vezirköprü'ye Müze yakışır” yazısı için birçok olumlu tepkiden anladığım kadarıyla İlçemizde bir müze kurulması için çalışılması gerektiğini düşünen sadece ben değilim. Bazı dönemlerin kendine has zorunlulukları, yapılan diğer işlerin sizi zorlayarak yaptırdığı başka işler olur. Oymaağaç kazısı başta olm...
  • Bedensel Okuryazarlık

    17 Kasım 2024 Köşe Yazıları

    Okuryazar olmak okuma ve yazma anlamının ötesinde bir konuyla ilgili farkındalık kazanmak anlamında kullanılır. Çeşitli alanların okuryazarlığı olabilir. Örneğin sosyal medya okuryazarlığı, finansal okuryazarlık gibi. Bu yazıda “Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur.” sözünü referans alarak psikolojinin de beyindeki bilişsel duyuşsal ve duygusal faktörlerle ilgilenmesinden yola çıkarak bedensel okuryazarlığı konuşacağız. Beden neye ihtiyaç duyduğuna dair sinyalleri sürekli olarak beyne gönderir. Acıkmak, susamak, açık hava ihtiyacı, birileriyle k...