logo

Vezirköprü karar verebilecek mi?


Göktan Tek'er
goktanteker@hotmail.com

Geçtiğimiz hafta Cuma günü Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu Vezirköprü’ye geldi.
Bildiğiniz gibi, önce Vezirköprü Belediyesini, ardından Ticaret Odasını ve Fişekci Orman Ürünlerini ziyaret eden Hisarcıklıoğlu İlçemizden ayrıldı.
Hisarcıklıoğlu’nun karşılanması ve ziyaretine baktığımızda milletvekili düzeyinin üzerinde, hatta bakanlık seviyesi üzerinde bir karşılama olduğunu söylememiz mümkün.
Vezirköprü’de uzun zamandır iktidar partisi milletvekillerini görmesek de (ilçeye gelseler de halkla karşılaşmadan gidiyorlar), muhalefet milletvekillerinin ziyaretleri bu kadar şatafatlı olmuyor. En son Havza-Vezirköprü arasındaki yolun yaklaşık 15 km.sinin yol inşaatının açılışını yapmak için gelen Ulaştırma Bakanı için bile Vezirköprü’nün haberi yoktu desek yanlış olmaz.
(Burada kaldı mı, sürecek mi tartışmalarına bir nokta koymak için belirteyim. Dün (pazartesi) sabahı itibariyle çok uzun zamandır hiçbir hareket olmayan yol çalışmalarında hareketlilik gözlemledik.)
Bunları bir kenara bırakarak Hisarcıklıoğlu’nun gelişinin ilçemiz adına bomboş bir ziyaret olarak kalmadığını gördük.
Bunlardan en önemlisi Milli Eğitim Bakanlığı ile imzaladıkları protokol gereği Vezirköprü’ye Vezirköprü’de olmayan, Vezirköprü’nün ihtiyacı olan bir okul açabileceklerini söylemiş Hisarcıklıoğlu.
Sonrasında ise Vezirköprü adına en çok korktuğumuz sözleri sarfetmiş: “Sizler şimdi gerisini görüşün parasını vermek benden. Ama ne ihtiyaç varsa o yapılacak. Milli Eğitim Bakanı’yla anlaşmamız bu.”
Hangi bölüme ihtiyacı olduğunu Vezirköprü kendisi belirleyecek.
Peki Vezirköprü bu ihtiyacı, hangi okulu ya da bölümü isteyeceğini nasıl belirleyecek?
İlçede, en azından bizim varlığını bilmediğimiz, ilçe verilerinin derlenip toplanıp, geleceğinin hangi yönde ilerleyeceğini görmemiz gerekecek olan Vezirköprü’de ihtiyaç nasıl belirlenecek?
İlçeyle ilgili rakalmalara kim sahip?
Hemen hiçbir konuda bir araya gelemeyen Vezirköprü ileri gelenleri ilçenin hangi bölüme veya okula ihtiyacı olduğu konusunda bir araya gelerek ortak bir karar verebilecekler mi?
Hatta bir adım daha ileri giderek söyleyelim; BESİ OSB’de olduğu gibi bir tarafın “yapılacak” dediği yatırımın diğer tarafın “durdurduk” demesini görürken, bir tarafın ‘a’ bölümüne ihtiyaç var diyerek girişimde bulunacağını tahmin edersek diğer tarafın ‘b’ olmalı diyeceğini tahmin etmemiz zor mudur?
Yine de, Hisarcıklıoğlu’nun ziyaretinde iki önemli başlıktan bahsedebiliriz.
Biri Vezirköprü’nün karar vereceği bir okul, diğeri de Vezirköprü Ticaret ve Sanayi Odası için yeni bir bina.
Bu ikisi gerçekleşirse “Vezirköprü’de TSO ne işe yarıyor?” Sorularının cevabını da bulmuş oluruz.

Share
260 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

5+3 = ?

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÖŞE YAZILARI

  • Çok vaktimiz olmasa da, fırsat vermeliyiz!

    24 Nisan 2024 Köşe Yazıları

    “23 Nisan, Türkiye için milli tarihin başlangıcı ve yeni bir dönüm noktasıdır.”                                                                                                                         M. Kemal Atatürk.. İlçede siyaset hemen her gün yeni bir gündemle çalkalanırken günlük olayların etkisi uzun sürmüyor. Geçtiğimiz günlerde yaşana fırtına olsun, Tokat merkezli depremin ilçede hissedilmesi olsun, ya da Vezirköprü'de rastlanmayan molotoflu saldırı olsun etkisini kısa sürede kaybetti. İnsanların asıl konuştukları ya da konuşmayı...
  • Ergenlik Dönemini Anlamak

    20 Nisan 2024 Köşe Yazıları

      “Ergen” kelimesi sanki biraz olumsuz çağrışımlar taşıyormuş gibi dursa da büyüme anlamına gelir ve çocukluktan çıkışı, yetişkinliğe atılan adımı temsil eder. Kızlarda 10-11 yaş itibariyle erkelerde ise 11-12 yaş itibariyle ergenliğe adım atılır. Kişiden kişiye daha erken ya da geç olabilir. Çocukta biyolojik değişikliklerle birlikte duygusal değişiklikler de görülmeye başlar. Çocukluktan yetişkinliğe geçiş dönemi olduğundan birey ne tam çocuk olabilir ne de tam bir yetişkin. Bireyin kendini anlamaya, dış dünyaya karşı duruşunu belirlemeye ba...
  • BAZI PARTİLER UZATMALARI MI OYNUYOR?

    17 Nisan 2024 Köşe Yazıları

    Bir Filozof şöyle söylüyor; “Güneş batarken gölgeler uzar” Son yerel seçimlerin bize bazı hatırlatmaları oldu. Geçmişte de önü alınamaz partiler vardı. Anavatan Partisi, Doğru Yol Partisi, Ecevit'in DSP'si gibi. Anavatan Partisi bir yerel seçimde Türkiye'de birçok belediyeyi kaybetti. Hatırladığıma göre Karadeniz'de sadece Vezirköprü  (rahmetli Bekir Hoca) kalmıştı. Yine sağın en güçlü partilerinden rahmetli Demirel partisinin başına ne yediği belirsiz Tansu Çiller gibi biri getirildi. Bu hanım partiyi de, ülkeyi de hatta siyaseti de kirle...
  • Psikolojik Zorlukları Azaltacak Durumlar

    13 Nisan 2024 Köşe Yazıları

    Günlük hayatta fark etmeden karşılaştığımız durumları kendi hayatımıza katarız ve seçimlerimizi, kararlarımızı buna yönelik yaparız. Bu durumlarsa psikolojik sağlamlığımızı azaltabilir. Maddeler halinde bakalım. - Diğerlerinin hayat tecrübelerine bakarak çok fazla önlem almak, hayatımızı kısıtlamak.  Örneğin yakınımızdan birinin sosyal medyada zorbalığa uğradığını görüp çocuğumuza sosyal medyayı yasaklarız. Çünkü böyle bir durumla karşılaşmak istemeyiz. İnsan başka insanlardan da öğrenen bir varlıktır ama bu korku kültürüne dönüşürse bizi etki...