logo

GÖÇ Kötü bir şey değil ki!


Göktan Tek'er
goktanteker@hotmail.com

Vezirköprü’ye arada sırada da Samsun’dan bile olsa devlet büyüklerinin uğraması iyi oluyor.
Uğradıklarında genellikle kimsenin duymamasına dikkat edip, kendi ekiplerinden paylaşma haber yapmayı seviyorlar ama olsun, yine de gelsinler.
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir’in cumartesi günü, yakın zamanda iki kez restorasyon bir kez yangın geçirmiş, önemli tarihi değerlerinden TAŞHAN’ın açılışını yapmak üzere Vezirköprü’ye gelişi de önemliydi.
Özellikle, söyledikleri ve söylemedikleri açısından.
Söylemediği, daha doğrusu cümlenin başını getirip sonunu getirmeyişiyle değindiği SANAYİ işimiz, anladık ki, Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin gündeminde değil.
Demir, sadece Turizm üzerine konuşmuş olsaydı belki bu aklımıza gelmezdi, ancak Vezirköprü – Havza yolundan yeni/eski hastaneye kadar, eğitimden tarıma kadar konuşup sanayiden bahsetmemesi gündeminde olmadığını düşündürdü.
Anladığımız 15 yıldan fazla süredir beklediğimiz SANAYİ için bir o kadar daha bekleyeceğiz.
Demir’in en ilginç yaklaşımlarından biri de, GÖÇ üzerine söylediği sözler oldu:
“Göç o kadar kötü bir şey değil!”
Tabi ki, örnek verdiği Burhan Ersoy olsun, doktorlarımız avukatlarımız diğer kademelerdeki Vezirköprülüler olsun, ilçemizden çıkan önemli ve gurur duyulan kişiler.
Ancak yanlış anlaşılan şey; GÖÇ denince Vezirköprü’den dışarıya İŞ bulmak umuduyla giden, ailesini bir süre sonra yanına alan, bambaşka bir hayat kurmak zorunda kalan kişiler. Dağılan kaybolan hayatlar. Çekilen zorluklar. Yaşanan sıla özlemi.
Başka memleketlerden gelip yaşamaya başladığı ilden milletvekili/bakan olan ya da Belediye Başkanı olanlardan da bahsetmiyoruz.
Göç kötü bir şey değil derken bahsedilen Vezirköprü’nün bundan sonra da devlet yatırımı almaması ise; ilçe olarak zaten talep eden de kalmadı, bekleyende.
Samsun’un ilçesi olarak Vezirköprü Sayın Demir’in de altını çizdiği gibi bir merkez ilçe gibi bir Tekkeköy gibi olamaz, olmayacak ta.
Hatta bu sözlere ekleme yaparak bir Bafra, bir Çarşamba, bir Kavak veya Havza da olmayacak.
Anlıyoruz ki, Vezirköprü’nün Samsun’a bağlı olmasından kaynaklanan sıkıntıları Mustafa Demir zamanında da azalmayacak.
Tüm bunlar Mustafa Demir’in suçu mu, diye soracak olursak cevap tabiî ki HAYIR!
Anca bugün Samsun’un icra heyetinin başındaki isim Mustafa Demir. Üstelik Vezirköprü’de Vezirköprü’ye yapmayacaklarından bahseden kişi olarak söylediklerinin bir açıklaması olmalı.
Bir açıklama da, orada bunları dinleyip alkışlayanlardan gelmelidir..

Share
242 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

1+9 = ?

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÖŞE YAZILARI

  • Ayıp olmasın!

    27 Nisan 2024 Köşe Yazıları

    Psikolojide birey kavramını çokça kullanıyoruz. Birey olmak hayatımızın kontrolüne sahip olmak ve dünyaya hani potansiyelle geldiysek onu gerçekleştirme uğraşlarımızı içeriyor. Bu kitabi tanım her zaman gerçekleri yansıtmıyor. Çünkü biz dünyaya bazen ailemiz yalnız kalmasın diye bazen ebeveynlerimizin çocuk sahibi olma yaşı geldiği için de gelebiliyoruz. Her zaman değil ama çoğu zaman kendi isteklerimizden çok topluma uyum sağlamış olmayı tercih ediyoruz. Çünkü uyum sağlamak yaşamı kolaylaştırıyor bizi diğer insanlara yakınlaştırıyor. Diğer ...
  • Çok vaktimiz olmasa da, fırsat vermeliyiz!

    24 Nisan 2024 Köşe Yazıları

    “23 Nisan, Türkiye için milli tarihin başlangıcı ve yeni bir dönüm noktasıdır.”                                                                                                                         M. Kemal Atatürk.. İlçede siyaset hemen her gün yeni bir gündemle çalkalanırken günlük olayların etkisi uzun sürmüyor. Geçtiğimiz günlerde yaşana fırtına olsun, Tokat merkezli depremin ilçede hissedilmesi olsun, ya da Vezirköprü'de rastlanmayan molotoflu saldırı olsun etkisini kısa sürede kaybetti. İnsanların asıl konuştukları ya da konuşmayı...
  • Ergenlik Dönemini Anlamak

    20 Nisan 2024 Köşe Yazıları

      “Ergen” kelimesi sanki biraz olumsuz çağrışımlar taşıyormuş gibi dursa da büyüme anlamına gelir ve çocukluktan çıkışı, yetişkinliğe atılan adımı temsil eder. Kızlarda 10-11 yaş itibariyle erkelerde ise 11-12 yaş itibariyle ergenliğe adım atılır. Kişiden kişiye daha erken ya da geç olabilir. Çocukta biyolojik değişikliklerle birlikte duygusal değişiklikler de görülmeye başlar. Çocukluktan yetişkinliğe geçiş dönemi olduğundan birey ne tam çocuk olabilir ne de tam bir yetişkin. Bireyin kendini anlamaya, dış dünyaya karşı duruşunu belirlemeye ba...
  • BAZI PARTİLER UZATMALARI MI OYNUYOR?

    17 Nisan 2024 Köşe Yazıları

    Bir Filozof şöyle söylüyor; “Güneş batarken gölgeler uzar” Son yerel seçimlerin bize bazı hatırlatmaları oldu. Geçmişte de önü alınamaz partiler vardı. Anavatan Partisi, Doğru Yol Partisi, Ecevit'in DSP'si gibi. Anavatan Partisi bir yerel seçimde Türkiye'de birçok belediyeyi kaybetti. Hatırladığıma göre Karadeniz'de sadece Vezirköprü  (rahmetli Bekir Hoca) kalmıştı. Yine sağın en güçlü partilerinden rahmetli Demirel partisinin başına ne yediği belirsiz Tansu Çiller gibi biri getirildi. Bu hanım partiyi de, ülkeyi de hatta siyaseti de kirle...