logo

İlla gidecekse Emniyet Müdürlüğü gitmeli


Göktan Tek'er
goktanteker@hotmail.com

Giderek Havza’ya doğru ilerlemekte olan Vezirköprü’de özellikle hastanenin yeni binasına taşınmasından sonra bir dağınıklık yaşanmaya başladı.
Belediye binasının da olduğu şehir merkezi merkez olmaktan çıkarken eski hastaneye doğru olan kısımda da esnafın eski işgücünü yakalaması güçleşti.
İlçemizde Belediye binası ve Hükümet Konağı’nın da merkezden taşınarak Esentepe Mahallesi’ne gitmesine çalışıldığı haberleri yayıldı.
Hükümet Konağı için gidiş şimdilik durdu.
Ancak Vezirköprü Belediyesi’nin Esentepe’deki Tır Garajı olarak bilinen alana gitmesi konusunda çalışmaların sürdüğünü biliyoruz.
Ek olarak Öğretmenevi de yine Esentepe Mahallesi’ne gidecek.
Burada özellikle Belediye binasının taşınması üzerine esnafta büyük bir tedirginlik olduğunu görmemek olmaz.
Belediye binasının taşınması ilçede bugün halen merkez olarak adlandırılan bölgenin biraz daha kan kaybetmesini kaçınılmaz hale getirecek gibi görünüyor.
İlçenin planlanmasında eğer mutlaka bir bina ilçe merkezinden ayrılacaksa bunun Emniyet Müdürlüğü binası olması gerektiğini düşünüyorum.
Vezir Otel’den Ziraat Bankasına kadar olan bir alanda karşısındaki Cumhuriyet Meydanı ile birlikte boş ve verimsiz bir alan oluşmasına neden olan İlçe Emniyet Müdürlüğü taşınması gereken ilk bina olmalı.
Vezirköprü’de her şeyi tersten yapma alışkanlığımızı sanırım bu konuda da ortaya koyacağız.
İlçenin gelişmesi ve büyümesi sadece kapladığı yüzölçümünün büyümesi olarak olacaksa, Vezirköprü ilerlemiş mi sayılacak.
Üretimin artırıldığı, tarımın dışında sanayi başta olmak üzere başka iş kollarının geliştirildiği bir ilçe olabilseydi Vezirköprü zaten kendi kabuğuna sığmayacak ve genişlemek zorunda kalacaktı.
Bugün ise eski mahallelerin bina çöplüğü haline geldiği, kullanılmayan eski evlerin oluşturduğu ciddi bir kayıpla dururken Vezirköprü’yü sadece yeni binaların yapıldığı yeni Vezirköprü’ye dönüştürme çabası ilçeye katkıdan çok zarar verecektir.
Tüm dünyada insanların gelişmeyi birlikte yapmaya gayret ettiği görülürken, tarımsal üretimin önemini daha fazla hissettirmeye başladığı görülürken bizim tarım arazilerimizi arsa haline çevirmemizin ileriki kuşaklara böyle bir ilçe aktarmamızın sorumluğunu üstlenip üstlenmeyeceğimiz tartışılmıyor.
Büyükşehir iki kat vergi
“Arsa olan tarlalara bina yapılması kaçınılmaz” diyor bir okurumuz; “çünkü Büyükşehir Belediyesi olmamızdan kaynaklı emlak vergimiz iki katı olarak ödenmek zorunda.”
Mahallelerin kırsal mahalle olarak kurtuldukları Büyükşehir Kanunu’ndan ilçe olarak Vezirköprü de yararlansa, “kırsal ilçe olmak istiyoruz” desek olmaz mı?

Share
306 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

9+6 = ?

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÖŞE YAZILARI

  • Ayıp olmasın!

    27 Nisan 2024 Köşe Yazıları

    Psikolojide birey kavramını çokça kullanıyoruz. Birey olmak hayatımızın kontrolüne sahip olmak ve dünyaya hani potansiyelle geldiysek onu gerçekleştirme uğraşlarımızı içeriyor. Bu kitabi tanım her zaman gerçekleri yansıtmıyor. Çünkü biz dünyaya bazen ailemiz yalnız kalmasın diye bazen ebeveynlerimizin çocuk sahibi olma yaşı geldiği için de gelebiliyoruz. Her zaman değil ama çoğu zaman kendi isteklerimizden çok topluma uyum sağlamış olmayı tercih ediyoruz. Çünkü uyum sağlamak yaşamı kolaylaştırıyor bizi diğer insanlara yakınlaştırıyor. Diğer ...
  • Çok vaktimiz olmasa da, fırsat vermeliyiz!

    24 Nisan 2024 Köşe Yazıları

    “23 Nisan, Türkiye için milli tarihin başlangıcı ve yeni bir dönüm noktasıdır.”                                                                                                                         M. Kemal Atatürk.. İlçede siyaset hemen her gün yeni bir gündemle çalkalanırken günlük olayların etkisi uzun sürmüyor. Geçtiğimiz günlerde yaşana fırtına olsun, Tokat merkezli depremin ilçede hissedilmesi olsun, ya da Vezirköprü'de rastlanmayan molotoflu saldırı olsun etkisini kısa sürede kaybetti. İnsanların asıl konuştukları ya da konuşmayı...
  • Ergenlik Dönemini Anlamak

    20 Nisan 2024 Köşe Yazıları

      “Ergen” kelimesi sanki biraz olumsuz çağrışımlar taşıyormuş gibi dursa da büyüme anlamına gelir ve çocukluktan çıkışı, yetişkinliğe atılan adımı temsil eder. Kızlarda 10-11 yaş itibariyle erkelerde ise 11-12 yaş itibariyle ergenliğe adım atılır. Kişiden kişiye daha erken ya da geç olabilir. Çocukta biyolojik değişikliklerle birlikte duygusal değişiklikler de görülmeye başlar. Çocukluktan yetişkinliğe geçiş dönemi olduğundan birey ne tam çocuk olabilir ne de tam bir yetişkin. Bireyin kendini anlamaya, dış dünyaya karşı duruşunu belirlemeye ba...
  • BAZI PARTİLER UZATMALARI MI OYNUYOR?

    17 Nisan 2024 Köşe Yazıları

    Bir Filozof şöyle söylüyor; “Güneş batarken gölgeler uzar” Son yerel seçimlerin bize bazı hatırlatmaları oldu. Geçmişte de önü alınamaz partiler vardı. Anavatan Partisi, Doğru Yol Partisi, Ecevit'in DSP'si gibi. Anavatan Partisi bir yerel seçimde Türkiye'de birçok belediyeyi kaybetti. Hatırladığıma göre Karadeniz'de sadece Vezirköprü  (rahmetli Bekir Hoca) kalmıştı. Yine sağın en güçlü partilerinden rahmetli Demirel partisinin başına ne yediği belirsiz Tansu Çiller gibi biri getirildi. Bu hanım partiyi de, ülkeyi de hatta siyaseti de kirle...