logo

Biz istedik, eller aldı!…


Göktan Tek'er
goktanteker@hotmail.com

Vezirköprü Huzurevi’ni dile getireli ne kadar oldu dersiniz?
Birçoğumuzun yaşından fazla süre olmuş. 50 yıldan fazla!..
Vatandaş Gazetesi ısrarla konuyu yazmış çizmiş, unutturmamak için elinden geleni yapmış.
Aslına bakarsanız halkın içinde de karşılık bulmuş ki, bu zamana kadar unutulmamış ve Vezirköprü’nün talebi olarak ısrarla konuşulan konulardan biri olmuş.
Vezirköprü 50 yıldan fazla süredir Huzurevi isterken ne olmuş?
Komşu ilçemiz Havza siyasetçileri ağır basmış ve Huzurevi Havza’ya kaydırılmış.
Yaklaşık 25 yıl önce başlanan Huzurevi Havza’da 2000 yılında açılmış, 20 yıldır hizmet veriyor.
Aradan geçen zamanda Havza Huzurevi’nin depreme dayanıklı olmadığı yönündeki rapor olduğu açıklanmıştı. Vezirköprü’de Huzurevi’ne ihtiyaç duyulduğu raporu da buna eklenmişti.
Verilen sözler, güya takipler falan aradan epey zaman geçti.
Yaklaşık 1 yıl önce Vezirköprü Belediye Başkanı Sadık Edis ve Kaymakamı Kudret Kurnaz’ın aslında pek inanmadığımız “işin üzerinde duruyoruz” açıklaması yapılmıştı.
Duruyorlarmış..
Birçok prosedürü yerine getirerek, gerekli görüşmeleri yaparak Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile ‘protokol’ imzalama aşamasına kadar gelinmiş.
Geçtiğimiz hafta yeninde Huzurevi Yaptırma Derneği kurulması için adım atıldı. Sanırım bu hafta kurulmuş olacak.
Bundan sonra tıpkı daha önce hastane gibi okullar gibi birçok yatırımını kendisi yapan Vezirköprü Huzurevi’ni de kendisi yapmak için kolları sıvayacaktır.
Daha önce söylendiği gibi, “devlet bakım parası veriyor, bizim insanımız ana babasına bakar” anlayışının geçerli olmadığını gören insanımız, duyarlılığını göstererek bu Huzurevini yaptıracaktır.
Huzurevi insanların sadece karınlarını doyuran, ilaçlarını içiren, gerektiğinde temizliklerini yapan bir yer olarak algılanmamalıdır. Huzurevlerinin en önemli varlık sebepleri aynı yaş gurubundaki insanların birbirleriyle kurdukları iletişimle sosyal ihtiyaçlarını karşılamalarıdır.
Vezirköprü’nün Huzurevi hikâyesi Havza’ya kayrılması nedeniyle 30 yıl gecikmeli olarak gelecek gibi.
Bu geliş hikâyesi belki yine bizim istediğimiz ve Havza’nın ya da diğer komşu ilçelerin aldığı diğer yatırımlar için de örnek olabilir mi?
Hatırlatmakta fayda var:
Açık Cezaevi istedik; Durağan, Bafra ve Kavak aldı.
Sanayi Bölgesi dedik: Havza ve Kavak aldı.
Rehberlik araştırma Merkezi dedik; Havza aldı.
Hastane dedik; bir tek bizimki bitmedi.
Yol dedik; …..??…

Share
427 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

9+5 = ?

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÖŞE YAZILARI

  • Mindere bile çıkmadan pes ettik..

    02 Ekim 2024 Köşe Yazıları

    Bu ilçeyi eksi gidişatından kurtararak artıya çevirebilecek olan artık sadece büyük projeler olacaktır. Büyük projeler ise, onları yakalayıp geliştirerek, peşinden koşacak idarecilere ihtiyaç duyar. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 100 İl önerisi ile gündeme gelen bazı ilçelerin il olmasını daha önce de tartışmıştık. İl olmak için, ilçenin nüfusunun en az 100 bin ve il merkezine de en az 30 kilometre uzaklıkta olması gibi 8 kriter bulunuyordu. Mevcut şehirleşme, ulaşım durumu, hinterlant, ekonomik çeşitliliği ve eğitim durumu da il ...
  • Akran Zorbalığı

    28 Eylül 2024 Köşe Yazıları

    4-6 yaşlarından itibaren başlayabilen zorbalık davranışı, çocukların yaşamını etkileyen en önemli sorunlardan biridir. Okullarda, en önemli üç problemden biri olduğunu söyleyen araştırmalar mevcuttur. Her zorbalık saldırganlık olmakla birlikte her saldırganlık zorbalık anlamına gelmemektedir. Zorbalık; kasıtlı olarak zarar vermeyi, güçlünün görece güçsüz üzerinde hakimiyet kurmak istemesini ve bu davranışları sürekli yapmasını içerir. Eğer bir zorba varsa, bu zorbalığa maruz kalan kurban ve tüm bunları izleyen seyirciler de vardır. Hem zorbal...
  • Enseyi karartmayalım ama

    25 Eylül 2024 Köşe Yazıları

    Gittikçe azalan bir kesimin dışında, dışarda çalışarak başta inşaatlardan Vezirköprü'ye para gönderilmezse, insanlar geçinecek parayı bile kazanamıyor. Çareyi de GÖÇ etmekte buluyorlar. Samsun ve çevre ilçelerde Organize Sanayi çalışmaları biterken, Vezirköprü'den de bazı OSB'lere çalışmaya hergün onlarca minibüsle işçi giderken İlçemizde halen OSB'nin faaliyete geçmemesi birçok yerde eleştiri konusu oluyor. Vezirköprü'nün en büyük sorunu olarak ilk sıradaki yeri istihdam alanı oluşmaması sayılsa da, ilçede bununla birlikte trafik başta ol...
  • Çocuklarımıza Neden Masal Anlatmalıyız?

    21 Eylül 2024 Köşe Yazıları

    Sözlü aktarım nesiller boyunca en çok başvurulan ve kolay yayılan kültür olmuştur. Hemen her coğrafyada oraya özgü hikayeler destanlar bulunabilir. Masallar sadece çocuklar için değil tüm insanlar için gereklidir. Karar vermemiz gereken zorlu bir durum olduğunda zorlu bir yaşantı geçirdiğimizde şunları şunları yap gibi etrafımızdan verilen tavsiyeler bizim için daha zorlayıcı olabilir. Oysaki yaşantımızla benzer bir hikaye anlatıldığında kahramanla bağ kurup kendi sorunumuza da dışarıdan bakmak fırsatı bulabiliyoruz. Masallar herkes için önemli...