Son Dakika
Hemen her hafta aynı konuları yazmaktan biz usandık, doğal olarak sizler de okumaktan sıkıldınız.
İlçemizde yıllardır neredeyse aynı konular hep gündemdeki yerini korudu.
50 yıl önceki Vezirköprü’nün 20 yıl önceki Vezirköprü’nün ve bugünkü Vezirköprü’nün dertleri arasında, üzülerek söylüyorum ki, çok fark yok.
Bu durum sadece bugünki değil ama, bugünkilerin de aralarında olduğu idarecilerin yüzünden gelişmiş, daha doğrusu gelişememiş bir durum.
Eğer bunca yıldır bahsi geçen konulara çözüm bulunmuş olsaydı, bugün başka konulardan bahsetmek zorunda kalır, keyfini sürerdik.
Yol sıkıntıları, çevre ilçelere bağlantıların bulunmayışı, halen eğitim ve sağlıkta yaşanan sıkıntılar vb. hayatımızdan çıkmış olur, turizm ve tarımda ikçe olarak kalkınmış bir hale gelirdik. Sanayileşmede istenen seviyeye gelen ilçe de, bambaşka konuların konuşulduğu hemen her gün güçlenen bir hale gelirdi.
İlçenin en büyük sorunu olan GÖÇ için bugüne kadar bir gelişme kaydedilebildi mi?
Sanırım hepimizin kabul edeceği en büyük kazanç zamanında büyük uğraşlarla kazandırılan ORÜS (şimdiki Vezirağaç).
Yine yıllar içerisinde ilçenin ileri gelenlerinin oluşturduğu ve bugün tartışmasının sürdüğü hastane arsasının alınışı ve binasını yaptırılışı var.
(Burada hakkını verelim; hatırlasanız şimdiki hastane için de önce para toplanmaya başlanmıştı, ama bunun doğru yöntem olmayacağını söyleyen milletvekili ile para geri dağıtılmak zorunda kalmıştı)
Çevremizdeki ilçelere baktığımızda; önümüzdeki birkaç yıl içerisinde bizimle olan makası açarak daha büyük ve güçlü hale geleceklerini söyleyebiliyoruz. Bu daha önce de altını çizdiğimiz gibi falcılık değil.
Gerek aldıkları devlet yatırımları, gerekse kurdukları ve hemen her gün büyütmek için çalıştıkları sanayiler gelecek günlerin en büyük göstergesi.
Bugün ilçemizdeki anonslardan işçi alacaklarını söyleyen çevre ilçelerin işliklerinde çalışmaya gidenlerin yarın oralarda ikamet edeceklerini ve ilk birkaç yıl bayram ziyaretlerine gelip daha sonraki yıllarda bağlarını koparacaklarını söylemek de falcılık değil.
Yıllardır ilçemizden başka yerlere iş için gidenlerin taşınmaları, ailelerini bir süre sonra yanlarına almalarını yaşamamız da bunun en acı göstergesi değil mi?
Peki çevremizde bütün bunlar olurken, ilçemizde neler yapıldı?
Mesela son 20 yılda ilçemize yapılan bir devlet yatırımı sayabilecek var mı?
Peki kaybedilenler?
En başta 20 yılda göç ile kaybedilen 20 binin üzerindeki insandan saymaya başlayabiliriz.
Bütün bunları alt alta topladığımızda ben ilçedeki mevcut bir devlet arazisinin TOKİ’ye verilmesine ve yine yatırım yerine tüketime yönelik bir hale getirilmesine karşı durmaktan başka yol göremiyorum.
Buraya ilçede zaten bulunan yerlerin taşınması üzerine söylenen projelere de sıcak bakmam mümkün değil.
Yeni ve ilçenin özellikle gelişmesine yön verecek bir projede kullanılması gerektiğini düşünüyorum.
Ne gibi derseniz?
Herkes gibi benim de fikirlerim var. Ama her şeyin iyisini düşünen devlet adamlarımızın bu kadarcık bir konuuyu da düşünerek çözüm üretmeleri daha doğru olmaz mı?
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÖŞE YAZILARI
14 Eylül 2024 Köşe Yazıları
12 Eylül 2024 Köşe Yazıları
07 Eylül 2024 Köşe Yazıları
04 Eylül 2024 Köşe Yazıları