logo

DEĞİŞMEYEN KADER


İhsan Cömert
comert_ihsan@hotmail.com

1970’li yıllarda bir milletvekili dostum anlatmıştı hikayeyi ;

            Hikaye kader üzerine bir tartışmadan ortaya çıkmıştı.

            Milletvekili dostumun anlattığı hikaye şöyleydi ;

            -Çocukken bir dadımız vardı. Adı Müesser’di. Biz büyüdük, okuduk tüm kardeşler belli yerlere geldiler. Ben de Hukukçu oldum. Avukatlık yaparken milletvekili oldum. Bir gün ablam bizi yemeğe çağırdı. Ailecek ablama yemeğe gittik. Ablamın evinde ortalıkta bir kadın dolaşıyor. Hem çocukları ile ilgileniyor, hem de bizim hizmetimizi yapıyor.

            Kadın bizim dadılığımızı yapan Müesser hanıma benziyordu. Dikkatimi çekti, ablama sordum, bu hanım kim?. Ablam “bu hanım, bizim dadılığımızı yapan Müesser hanımın kızı” dedi.

            O an uzun uzun düşündüm. Kendi kendime sordum.

            -Bu nasıl kader?

            Bu uzun hikayeyi niye anlattım !!!

            Geçenlerde Göktan’la sohbet ediyoruz. Kış mevsimi nedeniyle Samsun’da kalıyorum, bu nedenle de haftalık yazılarımı gazeteye ulaştırmada sıkıntı çekiyorum.          Okurlarım “bu çağda böyle yazar mı olur?” diye kınarlar ama, maalesef ben teknoloji özürlüyüm.

            Bu nedenle de tükenmez kalemle yazıp gazeteye elden ulaştırıyorum.

            Göktan’la dertleşirken, Göktan kahkaha ile güleceğim bir laf etti.

            -“Yahu İhsan amca düşündüğün şeye bak, yazın gazeteye ulaşmadığı zaman eski yazılarından birini koyarız olur biter”  deyince ben içimden gelmeyerek bastım kahkahayı.

            İşte o zaman 1970’lerde milletvekili dostumdan dinlediğim Müesser hanımın hikayesi aklıma geldi ve sordum Göktan’a:

            “Yahu bu Vezirköprü’nün kaderi  “Müesser” hanımın kaderi gibi hep aynı.

            Onun için yazıma girişte uzun uzun Müesser hanımın hikayesini anlattım.

Bazen okurlarımız bize sorar “yahu hep aynı şeyleri yazıyorsunuz, usanmıyor musunuz?” diyorlar.

            Doğru soruyorlar ama gazetecilikte “fikri takip” vardır. Yazdığımız konularda bir değişiklik olması için bazı şeylerin değişmesi lazım.

            Geçenlerde neyin değişmediğini Göktan en iyi şekilde anlatmış köşesinde.

            Peki ben şimdi siz kıymetli okurlarıma açık açık soruyorum ;

            -Uzun yıllardan beri Vezirköprü’de ne değişti ?

KURULUŞ YILDÖNÜMÜ

            19 Ocak, Vatandaş Gazetesinin kuruluş yıldönümüdür.

            Bu yıldönümünde uzun uzun yazmayı canım pek istemedi.

            3 çeyrek asıra yaklaşan “VATANDAŞ” gazetesini bugünlere getiren Vezirköprü halkına, çok kıymetli okurlarına, çalışanlarına yürekten teşekkür ederken, Kurucu Vefai TEKER ve kendisine o yıllarda büyük destek olan “Boyabat Sesi” gazetesinin kurucusu Ali SEZER’e Allahtan rahmet diliyorum.

            Ne mutlu ki onlara, bizlere güzel bir eser bırakıp gittiler.             Bir gün Vezirköprü’nün de kaderinin de değişeceği umuduyla.

Share
854 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

4+8 = ?

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÖŞE YAZILARI

  • Çok vaktimiz olmasa da, fırsat vermeliyiz!

    24 Nisan 2024 Köşe Yazıları

    “23 Nisan, Türkiye için milli tarihin başlangıcı ve yeni bir dönüm noktasıdır.”                                                                                                                         M. Kemal Atatürk.. İlçede siyaset hemen her gün yeni bir gündemle çalkalanırken günlük olayların etkisi uzun sürmüyor. Geçtiğimiz günlerde yaşana fırtına olsun, Tokat merkezli depremin ilçede hissedilmesi olsun, ya da Vezirköprü'de rastlanmayan molotoflu saldırı olsun etkisini kısa sürede kaybetti. İnsanların asıl konuştukları ya da konuşmayı...
  • Ergenlik Dönemini Anlamak

    20 Nisan 2024 Köşe Yazıları

      “Ergen” kelimesi sanki biraz olumsuz çağrışımlar taşıyormuş gibi dursa da büyüme anlamına gelir ve çocukluktan çıkışı, yetişkinliğe atılan adımı temsil eder. Kızlarda 10-11 yaş itibariyle erkelerde ise 11-12 yaş itibariyle ergenliğe adım atılır. Kişiden kişiye daha erken ya da geç olabilir. Çocukta biyolojik değişikliklerle birlikte duygusal değişiklikler de görülmeye başlar. Çocukluktan yetişkinliğe geçiş dönemi olduğundan birey ne tam çocuk olabilir ne de tam bir yetişkin. Bireyin kendini anlamaya, dış dünyaya karşı duruşunu belirlemeye ba...
  • BAZI PARTİLER UZATMALARI MI OYNUYOR?

    17 Nisan 2024 Köşe Yazıları

    Bir Filozof şöyle söylüyor; “Güneş batarken gölgeler uzar” Son yerel seçimlerin bize bazı hatırlatmaları oldu. Geçmişte de önü alınamaz partiler vardı. Anavatan Partisi, Doğru Yol Partisi, Ecevit'in DSP'si gibi. Anavatan Partisi bir yerel seçimde Türkiye'de birçok belediyeyi kaybetti. Hatırladığıma göre Karadeniz'de sadece Vezirköprü  (rahmetli Bekir Hoca) kalmıştı. Yine sağın en güçlü partilerinden rahmetli Demirel partisinin başına ne yediği belirsiz Tansu Çiller gibi biri getirildi. Bu hanım partiyi de, ülkeyi de hatta siyaseti de kirle...
  • Psikolojik Zorlukları Azaltacak Durumlar

    13 Nisan 2024 Köşe Yazıları

    Günlük hayatta fark etmeden karşılaştığımız durumları kendi hayatımıza katarız ve seçimlerimizi, kararlarımızı buna yönelik yaparız. Bu durumlarsa psikolojik sağlamlığımızı azaltabilir. Maddeler halinde bakalım. - Diğerlerinin hayat tecrübelerine bakarak çok fazla önlem almak, hayatımızı kısıtlamak.  Örneğin yakınımızdan birinin sosyal medyada zorbalığa uğradığını görüp çocuğumuza sosyal medyayı yasaklarız. Çünkü böyle bir durumla karşılaşmak istemeyiz. İnsan başka insanlardan da öğrenen bir varlıktır ama bu korku kültürüne dönüşürse bizi etki...