logo

DEĞİŞMEYEN KADER


İhsan Cömert
comert_ihsan@hotmail.com

1970’li yıllarda bir milletvekili dostum anlatmıştı hikayeyi ;

            Hikaye kader üzerine bir tartışmadan ortaya çıkmıştı.

            Milletvekili dostumun anlattığı hikaye şöyleydi ;

            -Çocukken bir dadımız vardı. Adı Müesser’di. Biz büyüdük, okuduk tüm kardeşler belli yerlere geldiler. Ben de Hukukçu oldum. Avukatlık yaparken milletvekili oldum. Bir gün ablam bizi yemeğe çağırdı. Ailecek ablama yemeğe gittik. Ablamın evinde ortalıkta bir kadın dolaşıyor. Hem çocukları ile ilgileniyor, hem de bizim hizmetimizi yapıyor.

            Kadın bizim dadılığımızı yapan Müesser hanıma benziyordu. Dikkatimi çekti, ablama sordum, bu hanım kim?. Ablam “bu hanım, bizim dadılığımızı yapan Müesser hanımın kızı” dedi.

            O an uzun uzun düşündüm. Kendi kendime sordum.

            -Bu nasıl kader?

            Bu uzun hikayeyi niye anlattım !!!

            Geçenlerde Göktan’la sohbet ediyoruz. Kış mevsimi nedeniyle Samsun’da kalıyorum, bu nedenle de haftalık yazılarımı gazeteye ulaştırmada sıkıntı çekiyorum.          Okurlarım “bu çağda böyle yazar mı olur?” diye kınarlar ama, maalesef ben teknoloji özürlüyüm.

            Bu nedenle de tükenmez kalemle yazıp gazeteye elden ulaştırıyorum.

            Göktan’la dertleşirken, Göktan kahkaha ile güleceğim bir laf etti.

            -“Yahu İhsan amca düşündüğün şeye bak, yazın gazeteye ulaşmadığı zaman eski yazılarından birini koyarız olur biter”  deyince ben içimden gelmeyerek bastım kahkahayı.

            İşte o zaman 1970’lerde milletvekili dostumdan dinlediğim Müesser hanımın hikayesi aklıma geldi ve sordum Göktan’a:

            “Yahu bu Vezirköprü’nün kaderi  “Müesser” hanımın kaderi gibi hep aynı.

            Onun için yazıma girişte uzun uzun Müesser hanımın hikayesini anlattım.

Bazen okurlarımız bize sorar “yahu hep aynı şeyleri yazıyorsunuz, usanmıyor musunuz?” diyorlar.

            Doğru soruyorlar ama gazetecilikte “fikri takip” vardır. Yazdığımız konularda bir değişiklik olması için bazı şeylerin değişmesi lazım.

            Geçenlerde neyin değişmediğini Göktan en iyi şekilde anlatmış köşesinde.

            Peki ben şimdi siz kıymetli okurlarıma açık açık soruyorum ;

            -Uzun yıllardan beri Vezirköprü’de ne değişti ?

KURULUŞ YILDÖNÜMÜ

            19 Ocak, Vatandaş Gazetesinin kuruluş yıldönümüdür.

            Bu yıldönümünde uzun uzun yazmayı canım pek istemedi.

            3 çeyrek asıra yaklaşan “VATANDAŞ” gazetesini bugünlere getiren Vezirköprü halkına, çok kıymetli okurlarına, çalışanlarına yürekten teşekkür ederken, Kurucu Vefai TEKER ve kendisine o yıllarda büyük destek olan “Boyabat Sesi” gazetesinin kurucusu Ali SEZER’e Allahtan rahmet diliyorum.

            Ne mutlu ki onlara, bizlere güzel bir eser bırakıp gittiler.             Bir gün Vezirköprü’nün de kaderinin de değişeceği umuduyla.

Share
967 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

6+1 = ?

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÖŞE YAZILARI

  • İlçenin yazılı tarihinde 65 yılı geride bıraktık..

    22 Ocak 2025 Köşe Yazıları

    Yıllardır tek derdi Vezirköprü olan VATANDAŞ Gazetesi'nin yayın politikası; sadece olanı bildiği ve gördüğü üzerinden başta ilçe haberlerini okuyucusuna aktarmak ve gelecek nesillerle de oldukça iyi bir arşiv bırakabilmektir.Yıllardır tek derdi Vezirköprü olan VATANDAŞ Gazetesi'nin yayın politikası; sadece olanı bildiği ve gördüğü üzerinden başta ilçe haberlerini okuyucusuna aktarmak ve gelecek nesillerle de oldukça iyi bir arşiv bırakabilmektir. Vatandaş Gazetesi'nin 65 yılı geride bıraktığı bu hafta okuyucularımıza 4523 sayıyla ulaşan bir ...
  • Kendi iç sesimize inanmayı ne zaman bırakırız?

    18 Ocak 2025 Köşe Yazıları

    İç sesimiz bizim için neyin doğru neyin yanlış olduğuna karar veren, bunu bize iyi şekilde hizmet etmek için yapan adeta bir yöneticidir. Tabii bir de dış sesler var. Ailemizin sesi, toplumun sesi, bazı kurallar veya değişen durumlar. İç ses sadece o insana özgüdür ve her insanın iç sesi kendine farklı şeyler söyler. Örneğin “Doydum, artık yememe gerek yok, o kişiyle aynı ortamda bulunmak istemiyorum” gibi. Çoğu köklü davranışın temelleri çocuklukta atıldığı gibi iç sese inanmak da çocukluk yaşantımızda oluşur. Çocuk onu yetiştirene muhtaçtır ...
  • Korkmayalım, hazır olalım..

    15 Ocak 2025 Köşe Yazıları

    Vezirköprü önümüzdeki yıllarda gelişecektir. Bu kadar zamandır ekilen tohumların artık çiçek açma vakti geldi. Vezirköprü, bu gelişimle birlikte de değişecektir. Vezirköprü'de oldukça güzel işler oluyor aslında. Özellikle kalabalık öğrenci nüfusuyla okulların çeşitli alanlardaki başarıları, Samsun merkezden uzak olduğu için kendi başına sorunların üstünden gelme zorunluluğu gibi itici güçleri olan Vezirköprü'de hemen her gün bir başarı hikâyesi duyuyoruz. Vezirköprü'de Şahinkaya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin Vatandaş Gazetesi'nin...
  • Anne Babamızın Anne Babalığını Yapmak

    11 Ocak 2025 Köşe Yazıları

    Her aile için çocuk farklı anlamlarla dünyaya gelir. Kimi aile için bir neşe kaynağı, kimi aile için bir insan yetiştirmek, kimi aile için kalabalıklaşmak, kimi aile için yaşlılığında en yakınından birinin olması gibi. Tüm bunlar doğru ya da yanlış değil, kabul edilebilir durumlardır. Genel duruma bakıldığında ise -belki şu an çok fazla olmasa bile yakın zamanda bir tarım ülkesi olduğumuzdan olsa gerek- çocuğun dünyaya geliş amacı çoğunlukla işlere yardımcı olmak, ailenin sürecini kolaylaştırmak, kalabalık olmak olarak görüldü. Bu durum geçmişt...