logo

Duyarlı Olmaya Gerek Var..


İhsan Cömert
comert_ihsan@hotmail.com

23 Kasım 2016

title_comertceZaman zaman yazarız. Gazeteci olmak, hem de küçük bir ilçede yerel gazeteci olmak çok zor.!..
Çevrene bakıyorsun, sorunlar, sorumlu olup, sorumluluğun gereğini getirmeyenler hepsi tanıdık, hepsi ile bir biçimde ilişkileriniz var.
Alıyorsun kalemi elinize bir takım gerekçeleri yazmak, olumlu-olumsuz bazı olayları kamuoyu ile paylaşmak istiyorsunuz.
Gazetecinin görevi muhalif olmaktır. Olumsuz olanları kamuoyu ile paylaşmak, bu olumsuzluklara ilgililerin dikkatini çekmek, kamuoyunun da duyarlılığını sağlamaktır.
Olup bitenleri, olması gerekenleri kamuoyu ile paylaşmaktır.
Bu hafta çıkacak gazetede köşe yazısını yazmak için aldın kalemi eline, ya laf olsun diye köşeni “lak-lukla” dolduracaksın ya da bir takım sorumluları görevlerini yerine getirmedikleri için eleştireceksin.!..
Gazetelerin bu köşelerinde yazı yazıyoruz diye bu köşeler bizim babamızın malı değil ki, bu köşeler kamunundur. Öyleyse kamunun haklarını, sessiz toplumun sesini duyuracağız bu köşelerde;
İşte o zaman kalemimizden çıkan sözler ister istemez bir takım insanları ilgilendiriyor.
O zaman söylediklerimiz bu insanları okşuyorsa senden iyisi yok, eğer aleyhlerine bir şeyler yazarsan senden kötüsü yok.!..
Bizim kalemimizde kimse art niyet aramasın. Geçen günlerde bir dostumuz sosyal medyada yazdığı bir notta şöyle diyor.
Mealen yazıyorum “Kaymakamın görevi sokaklarda, dükkanlarda çoluk-çocukla dedi kodu yapmak değildir” diyor.
İyi ya bizde farklı bir şey yazmıyoruz zaten,
Peki soruyorum. İlçenin tarımı ile turizmi ile ilgili çok önemli bir toplantı yapılıyor.
Bu toplantıda ilçenin kaymakamı yok, Tarım ilçe müdürü yok, Ticaret odası başkanı yok, Ziraat odası başkanı yok, yok oğlu yok, kim var bu toplantıda(?).. Sadece belediye başkanı Sadık Edis var.
Peki, tekrar soruyorum, bu ilçe sadece Sadık EDİS’in mi?..
Şimdi böyle bir yazı yazdığım ve böyle bir soru sorduğum için bazıları beni Sadık Edis’ci olarak eleştiriye tutacaklardır.
Hayır kardeşim ben gördüğümü, inandığımı bu köşede kamu oyu ile paylaşıyorum.
Benim gönlüm şunu istiyor;
-Bu ilçenin kaymakamı, Belediye başkanı, ticaret odası başkanı, tüm demokratik kitle örgütleri, ilçenin basını ile birlikte ayda bir toplantı düzenleseler, bu toplantılara esnaftan, halkın çeşitli kesimlerinden de insanlar çağırsalar, bilen, bilmeyen herkes bu toplantılarda ilçe sorunları ile ilgili eteğindeki taşları dökse, sokak dedikodularından daha iyi olmaz mı?
Hem ilçe sorunlarında birliktelik sağlanır, sorunlarımızın çözümü yolunda adımlar atılır.
Aleyhinde yazılan yazılara kızmaya gerek yok, üzerimizdeki sorumluluğu, aldığınız görevi yerine getiriyor musunuz(?..) Getirmiyor musunuz?..
Bu soruyu kendinize sorup ona göre duyarlı olmalısınız.!..

Share
2118 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

3+3 = ?

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÖŞE YAZILARI

  • İlçe Tarım’ın ihalesi Başkan Doğan’a kaldı

    27 Kasım 2024 Köşe Yazıları

    Tarım Bakanlığı'na ait olan bir binayı neden Büyükşehir Belediyesi'nin yapacağını anlamamış olsam da, İlçemiz adına sevindirici gelişmenin hayata geçmesini önemserim. Kasım ayı genellikle tüm ülkede sonraki yıl için yapılacakların belirlendiği ve yapılacak işler için de bütçelere paraların altarıldığı aydır. Hem iktidar için böyledir, hem de belediyeler için.. Vezirköprü Beledyesi'nin ciddi bir artış göstererek onaylanan bütçesini geçtiğimiz hafta sizlerle paylaşmıştık. 658 milyon liranın üzerindeki bütçesiyle Vezirköprü Belediyesi Samsun'd...
  • Çocuklara şaka yapmak, şakalaşmak veya mizah kullanmak

    23 Kasım 2024 Köşe Yazıları

    Eğlendirmek, güldürmek için söylenen söze veya yapılan davranışa şaka denir. Mizah ise sözü şakayla birlikte düşündürücü şekilde söylemektir. Hayatımızda mizaha, şakaya ihtiyacımız vardır. Çünkü eğlenmek ihtiyaçtır. Mizah hayatın zorlu taraflarında duyguları abartmaya imkan vererek rahatlamayı, konunun başka taraflarına bakabilmeyi, psikolojik olarak sağlam kalabilmeyi sağlar. Çocuk öğrenerek büyür. Öğrenmek ise sürekli bir davranış değişikliği ve yenilik getirir, bu gerçekten zordur. Sürekli öğrenen çocuk için ise duygu dengesinin sağlanmasınd...
  • Yol Medeniyettir…

    20 Kasım 2024 Köşe Yazıları

    İlçemizin çevre ilçelere yol bağlantıları tamamlansa; Vezirköprü Karma OSB'nin yatırımcı bulmasının kolaylaşması, ilçenin yol ağının artmasıyla artmaz mı? Yapılan bu kadar yatırımın değeri daha fazla artmaz mı? Geçtiğimiz hafta değindiğim “Vezirköprü'ye Müze yakışır” yazısı için birçok olumlu tepkiden anladığım kadarıyla İlçemizde bir müze kurulması için çalışılması gerektiğini düşünen sadece ben değilim. Bazı dönemlerin kendine has zorunlulukları, yapılan diğer işlerin sizi zorlayarak yaptırdığı başka işler olur. Oymaağaç kazısı başta olm...
  • Bedensel Okuryazarlık

    17 Kasım 2024 Köşe Yazıları

    Okuryazar olmak okuma ve yazma anlamının ötesinde bir konuyla ilgili farkındalık kazanmak anlamında kullanılır. Çeşitli alanların okuryazarlığı olabilir. Örneğin sosyal medya okuryazarlığı, finansal okuryazarlık gibi. Bu yazıda “Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur.” sözünü referans alarak psikolojinin de beyindeki bilişsel duyuşsal ve duygusal faktörlerle ilgilenmesinden yola çıkarak bedensel okuryazarlığı konuşacağız. Beden neye ihtiyaç duyduğuna dair sinyalleri sürekli olarak beyne gönderir. Acıkmak, susamak, açık hava ihtiyacı, birileriyle k...