Son Dakika
12 Kasım Salı günü Bahaiddin DİNLER’i aradım. Baban nasıl (?..) diye sordum. Zaten Emrullah abi oldukça ağır hastaydı!..
Bahaiddin, çok iyi olmadığını söyledi. Kendisine; “babana iyi bak” diye tembihledim.
13 Kasım Çarşamba günü telefonum çaldı. Oğlum Nuri telefonun diğer ucunda kısa bir duraklamadan sonra “Baba Emrullah amca vefat etti” deyince birden gözümün önüne 1960’lı, 1970’li yıllar geldi.
Vatandaş Gazetesi kurucusu ve sahibi Vefai TEKER’le hem yaşıtlardı hem de çok iyi dostlardı.
Emrullah DİNLER’le Vefai TEKER, karşılaştıklarında birbirlerine ya “vatandaş” ya da “memet ağa” diye hitap ederlerdi.
Vatandaş gazetesinin dağıtıcısı Sefer dayı Vatandaşı dağıtırken “vatandaş kavlağan ağacının yanında satıcı Sefer’de ve orta camii civarında Emrullah DİNLER’de” diye bağırarak dolaşırdı.
1970’li yıllarda, benim vatandaş matbaasında bulunduğum bir sırada vatandaşın telefonu çaldı. Vefai abi yoktu, çalışan çocuklardan biri telefona cevap vermiş, karşıdaki ses “oğlum Memet ağa yok mu ? diye soruyor. Çocuk etrafta “memet ağa” arıyor. Ben Emrullah abi ile Vefai abinin birbirlerine “parola” hitap şeklini bildiğimden telefonu aldım. “Emrullah abi buyur, memet ağa yok, notun varsa alayım” dedim.
Emrullah abi “ ne bildin, İhsan benim sesimi? deyince, abi, aranızdaki paroladan biliyorum yanıtını verdim.
Emrullah abi, Vezirköprü’de renkli bir simaydı, sevilen, insanların işine yaramaya çalışan, beyefendi kişiliği ile tanınan, üç kuruş için eğilmeyen bir kişiliğe sahipti.
Emrullah abiyi, Perşembe günü ebediyete yolcu ettik. Işıklar ve nur içinde yatsın. Kendisine rahmet dilerken, sevgili oğulları Bahaiddin, Bülent ve yakışıklı tıpçı torunu Emrullah’a başsağlığı ve sabır diliyorum.
VEZİRKÖPRÜLÜ YETİŞMİŞLERDEN FAYDALANMAK
Vezirköprü’den yetişmiş birçok bilim adamı var. Mesela bunlardan bazıları, Cumhuriyet Üniversitesi eski rektörlerinden Prof.Dr. Ferit KOÇOĞLU, İstanbul’da Prof.Dr.Asım KAYTAZ, Prof.Dr. Mehmet KAYTAZ, Anadolu Üniversitesi eski rektör yardımcısı Prof.Dr. Asım KAPLANCIKLI, Ordu Üniversitesi eski rektör yardımcısı Prof.Dr.Tevfik NOYAN, Karadeniz Teknik Üniversitesinde tarihçi (Vezirköprü ile ilgili “1831’lerde Vezirköprü” adlı araştırması bulunan Mehmet ÇOĞ, gibi.
Bunlar ve daha aklıma gelmeyen bilim insanları Vezirköprü’ye davet edilse, hem fikirleri alınsa hem de lobi oluşturmaları istense hiç mi faydası olmaz?
Uzm.Dr. Gökhan TEKER, daha Çapa Tıp Fakültesi son sınıftayken Çapa Tıp’tan hocaları ile birlikte onlarca doktoru Vezirköprü’ye getirmiş, bir hafta boyunca Vezirköprü köylerinde sağlık taraması yapılmasını sağlamıştı!..
Yetişmiş insanımızla diyalog kurmaktan, onların hemşerisi olarak onlardan yararlanmaktan niye kaçınırız?
Çok mu zor, yetişmiş insanımızla bir arada olmak?…
Not: İsmini unuttuklarımdan özür dilerim.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÖŞE YAZILARI
02 Ekim 2024 Köşe Yazıları
28 Eylül 2024 Köşe Yazıları
25 Eylül 2024 Köşe Yazıları
21 Eylül 2024 Köşe Yazıları