logo

GEÇMİŞ KAYMAKAMLAR


İhsan Cömert
comert_ihsan@hotmail.com

Vefai abinin (Tek’er) 13 Ekim 1996 tarihli Vatandaş gazetesinin “20 yıl önce Vezirköprü” başlığı altında yayımlanan zamanın kaymakamı sayın Tayyar Şaşmaz’la yaptığı bir röportaj beni geçmiş ve bugünün yöneticilerini değerlendirmeye götürdü.

-Bir süre önce Samsun Valisi Yüksel Çavuşoğlu ile birlikte ilçemize gelen 19 Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Çakır, kız meslek eski binasını inceledi.

Ancak, buraya 6-7 milyar harcayacağımıza bir, iki yıl içinde bitecek yeni binamıza bu masraf yapar, ilk blokta yüksek okulu açarız, hatta bina tamamen bittiğinde burada fakülte açmayı bile düşünmekteyiz.

TAYYAR ŞAŞMAZ

Kaymakam Tayyar Şaşmaz şu değerlendirmelerde bulunuyor Vefai Tek’er’e;

İlçemizin genç kaymakamı Tayyar Şaşmaz’la Havza dönüşü ilçemiz sorunlarını görüşüyoruz, Şaşmaz’ın ilginç proje tasarıları var Vezirköprü için…

Hem iyi bir insan olan rektörün görüşünü hem projelerini anlatıyor.

Şaşmaz;

-Bizim Vezirköprü’nün 110 bin insanı için kapımız herkese açık, bunu halka yönelik memlekete hizmet görevi olarak kabul ediyoruz. Devlet bizi kaymakamlığını yaptığımız Vezirköprü’ye hizmet için çalıştırıyor maaş veriyor. İstiyoruz ki çalışmamız rutin işlerden ibaret kalmasın, kalıcı bir şeyler bırakalım, şu memlekete “ Sayın Şaşmaz devlet adamlığı örneği sergilemeye çalışmıştır.

SAYIN EROL KARAÖMEROĞLU

Bir vatandaşın çocuğu kalp arızalı doğar. Vatandaş parasızlıktan çocuğunun tedavisi için gittiği yerlerde yüklüce masraf söylerler.

Vatandaş parasızlıktan tedaviyi geciktirince çocuğun yaşamı tehlikeye girer.

İstanbul’da başvurduğu fakülte yetkilileri “Avrupa’dan gelecek parçanın bedelini ödemeden aleti takamayız” derler.

Vatandaş bunalmış, son umut olarak bana geldi. Sordum kaymakama müracaat ettiniz mi(?)”Hayır etmedik” dediler.

Vatandaşı aldım. Hemen Karaömeroğlu’na müracaat ettik, olayı anlattık, Erol Bey bize çıkıştı. Neden bu kadar geciktiniz(?), biz burada neciyiz(?), bizim kapımız açık değil mi(?), koymuyorlar mı görevliler(?)” dedi.

Hemen İstanbul’daki fakülte hastanesinin başhekimini telefonla aradı. Konuyu anlattı, zaten başhekim konuyu bildiğini söyledi.

Kaymakam Erol Bey başhekime “İşlemler tamamlanıp gerekli masrafı üç gün içinde hastanenin hesabına yatırılacak” dedi.

Başhekim kabul etmek istemedi, kaymakam Karaömeroğlu başhekime “Hocam ben devletin kaymakamıyım. Ne kadar masraf çıkarsa faturayı faksla bildirin, bu çocuk ölürse altında kalırsınız!”.. dedi.

Bunun üzerine  çocuğun hemen ameliyata alındığı bildirildi.!..

Bunlarda kaymakamdı. Cemaat karargahlarında zaman öldürenlerde kaymakam ne diyelim?. O cemaat bir gün sizi sokar.

İMAMLAR

Bazı imamların vaaz’ından zevk alıyorum. Bütün imamlar siyaset yapmadan böyle dinin gereğini halka anlatsalar. Toplumda bir kaynaşma olur. Yalnız milli bayramları es geçmek niye(?).

Halbuki milli bayramların derinliklerini bilecek durumdalar.!..

Share
934 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

9+9 = ?

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÖŞE YAZILARI

  • Hepimizin sorumluluğu var

    24 Temmuz 2024 Köşe Yazıları

    Tıpkı anız yangınlarında olduğu gibi belki de yapılması gereken cezalandırma uygulamalarının daha ciddi şekilde uygulanması, yeterli caydırıcı ceza yoksa artırılması sağlanmalıdır. Temiz su yıllarca insanoğlunun en büyük sorunlarından biri olmuş. Sarnıçlar yapmışlar, biriktirmişler, hatta savaşmışlar. Günümüze gelindiğinde de aynı sancılı süreç sürüyor. İnsanlar için temiz su büyük ihtiyaç haline geldi, önemi de giderek artacağa benziyor. Bahsettiğimiz temiz su tanımının içinde tarım amaçlı sular da var. Besin üretmek için de suya ihtiyac...
  • Elimizdeki Meydan yetmiyor!…

    17 Temmuz 2024 Köşe Yazıları

    Şehirlerde özellikle trafik açısından ama daha önemlisi, binaların sıkışıklığından kurtararak şehir merkezlerinin nefes almasını sağlayan alanlar olan kent meydanlarına Vezirköprü'de bir yenisinin daha eklenmesine bugün ihtiyaç var diyebiliriz. İlçede vatandaş özellikle yazın güzel havalarında farklı etkinlikleri bekleyen ve bunlara da katılım sağlayan yapısıyla yenilikler arayışında. Vezirköprü'de açık alanda yapılabilecek özellikle büyük etkinlikler için elimizdeki tek yer ise Cumhuriyet Meydanı. Vezirköprü'de 1980'li yıllardan bu yana...
  • İlişkilerde Kendimiz Olarak Kalabilmek

    13 Temmuz 2024 Köşe Yazıları

    Kişiler arasında yaşamın en önemli konularından biri birbirimize uyum sağlamakken fazla uyum sağlama durumu; hayatımızı, üzerimize aldığımız bir rolü gerçekleştirerek geçirmemize neden olabilir. Bu rolü oynamak işlerin yolunda gitmesini sağlasa da olduğumuz hali sürekli olarak yok saymak kaygı depresyon gibi olumsuz durumları çoğaltır. Hayatımızın gerçekten bizim yaşadığımız hayat olmasını istediğimizde, bizi etkileyen düşünce ve duygularımızı değerlendirebilmemiz gerekir. Bu değerlendirmeyi yapan kişi şöyle der: Kendi duygu düşüncelerinin ne...
  • İlçenin geleceği hangi alanda olacak?

    10 Temmuz 2024 Köşe Yazıları

    Yıllarca tarım ve hayvancılık ilçesi olarak sunulan Vezirköprü'de hayvancılığın gelişmesi için yapılan bir kaymakamlık projesi olarak hayata geçen kaşar peyniri üretim tesisinden sonra geçen yaklaşık 20 yılda bir üretim projesi görmediğimiz gibi, o zamanlarda idare eden İlçe Tarım Müdürlüğü binasından da olduk. Yıllar öncesinden, yine Şevket Cinbir zamanında olsa gerek, Vezirköprü'nün bir köyünde Kaymakamlığın girişimiyle kaşar üretim tesisi kurulmuştu. Vezirköprü'de üretilen sütün dışarıya da satışının olmadığı, üreticinin elinden neredeys...