logo

KISIR DÖNGÜ


İhsan Cömert
comert_ihsan@hotmail.com

2023 yılının ilk ayı ve ilk haftası. Bilindiği gibi yıl 12 aydır. Yıllar içinde çeşitli kutsal günler vardır. Her ülkenin ulusal günleri vardır.
Benim için ayların, haftaların ve yılların hiçbir anlamı yoktur. Benim için mevsimler tabi ki önem taşır.
Mesela; bahar gelince sevinirim, yaz ayrı bir rahatlama verir. Tavşanın dediği gibi “yaz olunca her bükün dibi saraydır” diye düşünürüm.
En sorunlu mevsim benim için sonbahar. Sonbaharda ılgıt ılgıt esen rüzgârlardan etkilenen yapraklar dallarında uçar, rüzgârın etkisi ile uçup uçup doğada kaybolurlar. Otlar kurur, samanlaşır, meşe ağaçlarının yaprakları sararır.
Tabiattaki bu değişim herkesi etkiler mi(?) bilmem ama beni olumsuz yönde oldukça etkiliyor.
Hüzünleniyorum, bundan dolayı depresyonum artıyor. İlaç kullanma zorunluluğum daha da fazlalaşıyor.
İşte, günler, haftalar, aylar bundan dolayı beni ilgilendiriyor.
İnsan, yıllara, yılbaşlarına, tatillere, bayramlara belki olduğundan fazla mı ilgi duyuyorlar bilmiyorum.
İşte 2021’de şöyle oldu, 2022 yılında böyle oldu, 2023 yılı bakalım ne getirecek gibi tartışmalar oluyor.
Bana sorarsanız hiç böyle bakmıyorum olaylara ve yıllara.
2021 yılı nasıl geçmişse 2022 yılı da öyle geçti. 2023 yılı da eski yıllar nasıl geçmişse öyle geçecek, başka türlü izahı yok. “İzah” kelimesi biraz rahmetli Süleyman DEMİREL deyimi oldu ama başka deyim bulamadım.
-Yıllar emeği ile geçinenlere bir mutluluk getirecek mi?
-Yıllar sömürüyü ortadan kaldıracak bir düzen getirecek mi?
-Yıllar sağlıkta, eğitim de, ülke kaynaklarının hakça bölüşülmesinde adaletli bir düzen getirecek mi?
-Cezaevlerinde fikir özgürlüğünden dolayı yatanlar özgürlüğüne kavuşacak mı?
Toplumu zehirleyen uyuşturucu kaçakçıları cezaevine girecek mi?
-Daha önemlisi halkın kazancını çeşitli yöntemlerle çalanlar, toplumu sülük gibi emerek yoksullaştıranlardan hesap sorulacak mı?
-Kısaca adil bir düzen kurularak hak-hukuk-adaletli bir düzen kurulacak mı?
Önümüzde bir seçim yapılması bekleniyor. Bakacağız hepsi birbirine benzeyen partilerin listelerine.
Hamamcıları, hancıları, müteahhitleri, tüccarları listelerine doldurmuş düzen partileri bizlere yani halka mutluluk vaat ederek oy isteyecekler.
Bu palavra vaatlere inanan halkımız da bu partilere oy verecek.
Yeter de, be halkım. Yeter de ki şu kaderimiz değişsin. Yıllar değişsin, toplum olarak gelecek yıllardan umut bekleyelim.
Kısaca kısır döngülerden kurtulalım.

Share
961 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

8+3 = ?

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÖŞE YAZILARI

  • Küçük Sanayi Sitesi

    02 Temmuz 2025 Köşe Yazıları

    Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin ve Vezirköprü Belediye Başkanı Murat Gül'ün Vezirköprü'de bir sanayi sitesi yapılması için destek vereceklerini açıkladıklarını biliyoruz. Ancak bu sözde kaldığı sürece ilerleme yaşanması mümkün değil. Vezirköprü'de hiçbir iş kolay olmaz. Görüyoruz ki, Küçük Sanayi Sitesi yapımı da kolay olmayacaktır. Vezirköprü'ye 40 yıldır hizmet veren Küçük Sanayi Sitesinin artık yetmediği gün gibi ortada. Bu durumdan hem sanayide kendisine dükkan bulamayan özellikle yeni iş yeri açan ya da büyümek isteyen esnaf şikayet...
  • Gizli Saldırgan Davranışlar

    28 Haziran 2025 Köşe Yazıları

    İçimizde bir yerlerde görünürde her şey iyi olsa bile huzursuz hissettiğimiz durumlar vardır. Mesela bir arkadaşımızla aramız iyidir ama onun yanındayken farkına varamadığımız bir gerginlik yaşarız. Bu gerginliği arkadaşımıza daha iğneleyici olarak, anlattıklarını şakaya vurarak farklı şekillerde gösterebiliriz veya anlattığı şeyleri dinleyemeyebiliriz. Burada o kişiyle ilgili hissedilen veya başka bir durumu bize hatırlatan gerçek olumsuz bir duygu vardır. Biz bu duygunun ne olduğunu bazen bulamayız bazen kendimize itiraf edemeyiz. Duygular is...
  • Psikolojik İlk Yardım Sunabilmek

    26 Haziran 2025 Köşe Yazıları

    Hayatta güzellikler olduğu kadar afetler, kazalar, kayıplar, şiddet olayları gibi zorluklar da vardır. Herkesi ilgilendiren toplumsal olaylar, örneğin bir salgın durumu, kendi hayatımızda yaşanan bir kriz durumundan daha önemli veya önemsiz değildir. Örneğin; sınava giren bir öğrenci, belki 4 yılını belki tüm hayatını geçireceği bir sınava her gün girmiyordur. Ona şunu diyemeyiz değil mi:” Savaşlarda insanlar ölüyor senin sınav kaygın ne ki?” Bu yazıda psikolojik ilk yardım sunabilmeyi öğreneceğiz. Başlayacağımız ilk yer acılarımızı kıyaslamam...
  • Kentsel Dönüşüm İlçe için şart..

    18 Haziran 2025 Köşe Yazıları

    Kentsel Dönüşüm çalışmasının Tikenli Mahallesi'nden de önce Mehmet Paşa Mahallesi'nde özellikle Kale İçi'nde yapılması gerekir. Bu sayede Belediye'nin arkasındaki atıl olan alanın hem düzeltilmesi hem de çarşı dediğimiz alanın bölgede büyümesi sağlanabilir. Vezirköprü'nün önemli problemlerinden birisi de ÇARŞI'nın küçük gelmesi. Eski alışkanlıkların devam ettiği alışverişlerde yeni bir ticaret kültürü üretilemeyen küçük yerleşim yerlerinde olduğu gibi Vezirköprü'de de çarşı olarak bilinen alan aslında küçük bir alanı kapsıyor. Bu çarşı bi...