Son Dakika
Açıkçası özellikle Belediye’nin içinde olduğu bir planlamadan sadece Büyükşehir Belediyesi’nin kar ettiğini, bölge halkının sadece seyretmek durumunda kaldığını Şahinkaya Kanyonu’ndan biliyoruz.
Milletvekillerinin Vezirköprü’yü sadece seçim önlerinde hatırladıklarını da.
Geçtiğimiz hafta Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy Samsun’da ziyaretlerde bulundu.
Basından takip edebildiğim kadarıyla Samsun’da kendi bakanlığını ilgilendiren açıklamalar yapan Ersoy; özellikle Körfez ülkelerinden gelen ziyaretçileri Karadeniz Bölgesi’ne dağıtmaktan bahsetmiş. Körfez ülkelerinden gelecek olanların ilk dağıtılacağı bölge olarak da Samsun’u işaret etmiş.
Bakan Ersoy 81 ilin turizmden gelir sağlaması için gerekli çalışmaları yapacaklarını kaydetmiş. Ersoy; “Samsun’un tabii hem arkeolojik değerleri var, hem kültürel yapıları, tescilli yapıları var. Samsun’un sahili ve çok güzel plajları var. 90-100 gün süren bir sezonu var. Yaz sezonu var, yaylaları var, dağları var. Baktığınız zaman inanılmaz potansiyelleri var. Ben uçaktan çok dikkatli baktım bugün inerken. Yeşiliyle meşhur birçok Avrupa ülkesini aratmayacak derecede yoğun bir yeşillik içerisinde Samsun. Hem ovaları hem dağları hem yaylaları diye baktığımız zaman Karadeniz’de biliyorsunuz dağlardan sonra bir geniş alan bulmak zor ama Samsun’da bu alan da fazlasıyla mevcut. Biz şimdi hem bunları tanıtacağız hem bir master planı dahilinde ziyaretçilerin, turistlerin hoşça vakit geçirecekleri ortamı sağlayacağız. Uzun süre vakit geçirecekleri alanları, ziyaret edecekleri yerleri yapılandıracağız.” İfadelerini kullanmış.
Uçaktan geçerken bazı rotalarda Vezirköprü’nün de göründüğünü biliyoruz. Bakan Ersoy’un da uçağından Vezirköprü göründü mü? Merak ettiğim ilk konu bu.
Çünkü Bakan Ersoy, öncelikli olarak Belediye (burada kastedilen Samsun Büyükşehir Belediyesi), milletvekilleri ve Valilik ile birlikte hazırlanacak plan dahilinde turizm gelirlerinin artırılacağını söylemiş.
Açıkçası özellikle Belediye’nin içinde olduğu bir planlamadan sadece Büyükşehir Belediyesi’nin kar ettiğini, bölge halkının sadece seyretmek durumunda kaldığını Şahinkaya Kanyonu’ndan biliyoruz.
Milletvekillerinin Vezirköprü’yü sadece seçim önlerinde hatırladıklarını da.
Valilik çalışmaları için genelleme yapmak doğru olmaz, işin başındaki Vali’nin bakış açısına göre olumlu ya da olumsuz şekilde gelişebilir.
Bildiğimiz bir konu daha var ki, Vezirköprü Şahinkaya Kanyonu, Kunduz başta olmak üzere gerek Oymaağaç gibi çok önemli bir kazı alanına sahip gerekse şehir merkezi de dahil ilçenin her tarafında günlerce turist gezdirebileceğiniz seçenekleri olan bir ilçe.
Son yıllarda yapılan otellerin ve Vezirsuyu olarak yapılan bölgenin de turizme oldukça önemli katkısı olduğunu biliyoruz.
Bakan Ersoy’un dikkatleri çektiği bir konu daha var ki, Vezirköprü’nün en büyük eksiği de bu. Ersoy’un “Mesela hiç farkında olmayan değerlerini de çok iyi anlatılması gerekiyor. Bunun başında gastronomi geliyor.” İfadesi Vezirköprü için elindekini kullanmasını bilmeyen bir şaşkınlık değil de nedir?
Vezirköprü turizmden gelir elde edebilir. Ancak turizmden nasıl para kazanabileceğini iyi planlaması gerek.
Bugüne kadar kendimiz ya da Samsun’daki idarecilerimizle bu şansımız olmadı.
Bundan sonra Bakanlık seviyesinde yapılan bu yol gösteriminden pay kapabilecek miyiz? Göreceğiz.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÖŞE YAZILARI
12 Eylül 2024 Köşe Yazıları
07 Eylül 2024 Köşe Yazıları
04 Eylül 2024 Köşe Yazıları
31 Ağustos 2024 Köşe Yazıları