logo

Üst akıl, ortak akla karşı..


Göktan Tek'er
goktanteker@hotmail.com

Vezirköprü’nün en ciddi problemlerinin başında ortak akılla yönetilmemesi gelir sanırım.
Özellikle son dönemlerde yapılanlara halkın tepkisine rağmen devam edilmesi en son yaşanan eski hastanenin arsasına yapılması planlanan TOKİ tuz biber ekti.
Bazı yatırımlarda ya da yapılacaklarda ileriyi planlayan bürokrasinin ısrarcı olması doğal olarak karşılanmalıdır. Ancak, yapıldığı zaman kime ne fayda ya da zarar getireceği kestirilebilen, yapılmasının ilçeye ve ilçede yaşayanlara nesiller boyunca fayda getirmeyecek işlerin aynı inatla yapılmaya çalışılması anlaşılmaz bir durumdur.
Vezirköprü halkının zamanında yardımlar toplayarak aldığı ve hastane kazandırılması için mücadele ettiği arsanın bugün nasıl Vezirköprü yararına kullanılmadığını anlamak zor.
Bugün Vezirköprü’nün yeninde böyle bir yeri (hem kullanımı bakımından hem de parası bakımından) ilçe adına alması mümkün müdür?
Bu kadar kıymetli bir yerin bedelsiz olarak TOKİ’ye verilmesinden Vezirköprü’nün nasıl bir faydası olacağı düşünülmektedir?
Vezirköprü’de eski hastanenin arsasının daha öncesinde başka işlerde kullanılma planlarına karşı çıkan Sağlık Bakanlığı, bu alanın kendilerinde olduğunu ve buraya ilişkin hazırladıkları projenin Ankara’ya gönderildiği yönündeki söylemleri ne oldu da bir anda kayboldu?
Önce dahil olmadığı Sosyal Konut projesine daha sonra Belediye’nin hazırlıkları sonucunda 200 konutla katıldığı açıklanan (hatta sayının artırılmasına çalışıldığı söylenen) Vezirköprü’de önerilen yerlerden birisi eski hastane arsası mıydı?
115 binlerden nüfusu 90 binlere kadar düşen ve her geçen gün özellikle iş bulamayan gençlerini dışarılara göndermek zorunda kalan Vezirköprü’nün en büyük ihtiyacı yeri ücretsiz olan TOKİ midir? Yoksa ilçenin istihdamına yol açacak başka alanlarda kullanılabilecek bir alan mıdır?
Sağlık başta olmak üzere Samsun’un en uzak ilçesindeki insanların yararlanabileceği hiçbir yatırım yolu yok mudur?
İlçeyi yönetenler ilçenin gerçeklerinden bu kadar mı kopuklar ki, böylesi bir proje için seslerini çıkartıp yapılmasını engellemeye çalışmadılar?
Geçtiğimiz hafta Kaymakam, Belediye Başkanı gibi ziyaretler gerçekleştiren siyasi parti İlçe Başkanlarının arasında nende iktidar partilerinin başkanları yer almadılar?
İlçeyi idare ettiklerini söyleyenler, Vezirköprü’nün elindeki önemli yerlerden biri olan bu arsanın da sessizce (daha önce Kunduz’un %66’sının Osmancık’a verilmesi gibi) avuçlarının arasından kayıp gitmesine seyirci mi kalacaklar?
Eğer vatandaşların arasına girerek konuyu dillendirseler, (kendilerinden çekinenlerin haricinde) hiç kimsenin böyle bir projeye sıcak bakmadığını göreceklerdir. Aslında Vezirköprü’nün ortak aklı bu arsaya yapılacak TOKİ’ye karşı çıkmaktadır.
Bundan sonrası halkın bu sesini yukarılara duyurmayı sağlayacak üst akıldadır.

Share
431 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

5+3 = ?

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÖŞE YAZILARI

  • İlçenin yazılı tarihinde 65 yılı geride bıraktık..

    22 Ocak 2025 Köşe Yazıları

    Yıllardır tek derdi Vezirköprü olan VATANDAŞ Gazetesi'nin yayın politikası; sadece olanı bildiği ve gördüğü üzerinden başta ilçe haberlerini okuyucusuna aktarmak ve gelecek nesillerle de oldukça iyi bir arşiv bırakabilmektir.Yıllardır tek derdi Vezirköprü olan VATANDAŞ Gazetesi'nin yayın politikası; sadece olanı bildiği ve gördüğü üzerinden başta ilçe haberlerini okuyucusuna aktarmak ve gelecek nesillerle de oldukça iyi bir arşiv bırakabilmektir. Vatandaş Gazetesi'nin 65 yılı geride bıraktığı bu hafta okuyucularımıza 4523 sayıyla ulaşan bir ...
  • Kendi iç sesimize inanmayı ne zaman bırakırız?

    18 Ocak 2025 Köşe Yazıları

    İç sesimiz bizim için neyin doğru neyin yanlış olduğuna karar veren, bunu bize iyi şekilde hizmet etmek için yapan adeta bir yöneticidir. Tabii bir de dış sesler var. Ailemizin sesi, toplumun sesi, bazı kurallar veya değişen durumlar. İç ses sadece o insana özgüdür ve her insanın iç sesi kendine farklı şeyler söyler. Örneğin “Doydum, artık yememe gerek yok, o kişiyle aynı ortamda bulunmak istemiyorum” gibi. Çoğu köklü davranışın temelleri çocuklukta atıldığı gibi iç sese inanmak da çocukluk yaşantımızda oluşur. Çocuk onu yetiştirene muhtaçtır ...
  • Korkmayalım, hazır olalım..

    15 Ocak 2025 Köşe Yazıları

    Vezirköprü önümüzdeki yıllarda gelişecektir. Bu kadar zamandır ekilen tohumların artık çiçek açma vakti geldi. Vezirköprü, bu gelişimle birlikte de değişecektir. Vezirköprü'de oldukça güzel işler oluyor aslında. Özellikle kalabalık öğrenci nüfusuyla okulların çeşitli alanlardaki başarıları, Samsun merkezden uzak olduğu için kendi başına sorunların üstünden gelme zorunluluğu gibi itici güçleri olan Vezirköprü'de hemen her gün bir başarı hikâyesi duyuyoruz. Vezirköprü'de Şahinkaya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin Vatandaş Gazetesi'nin...
  • Anne Babamızın Anne Babalığını Yapmak

    11 Ocak 2025 Köşe Yazıları

    Her aile için çocuk farklı anlamlarla dünyaya gelir. Kimi aile için bir neşe kaynağı, kimi aile için bir insan yetiştirmek, kimi aile için kalabalıklaşmak, kimi aile için yaşlılığında en yakınından birinin olması gibi. Tüm bunlar doğru ya da yanlış değil, kabul edilebilir durumlardır. Genel duruma bakıldığında ise -belki şu an çok fazla olmasa bile yakın zamanda bir tarım ülkesi olduğumuzdan olsa gerek- çocuğun dünyaya geliş amacı çoğunlukla işlere yardımcı olmak, ailenin sürecini kolaylaştırmak, kalabalık olmak olarak görüldü. Bu durum geçmişt...