logo

VEFASIZLIK !..


İhsan Cömert
comert_ihsan@hotmail.com

Bir atasözümüz var “Bir kahvenin 40 yıl hatırı vardır.”
Peki; bir kahvenin 40 yıl hatırı varsa insan ölümcül bir hastalığa yakalandığında kendi yaşamını tehlikeye atarak o hastayı yeniden sağlığına kavuşturmaya çalışan (kavuşturan) tıp adamının kaç yıl hatırı vardır ?.
Herhalde nesiller boyu hatırı sayılır ve saygı duyulur !,,,
Peki; hastanelerde her türlü kontrol ve müdahalesini yapmak konusunda başında her türlü riski göze alarak nöbet bekleyen hemşireye…
Hiç tiksinti göstermeden her türlü hizmetini gören hasta bakıcıya, ne borçluyuz ?…
Sadece 40 yıl kahve hatırı değil saygı, minnet ve şükran borçluyuz.
Peki; bunların örgütlendiği kurumlara örneğin;
TTB (Türk Tabipler Birliği) gibi kurumlara nefret mi saygı mı duymalıyız ?…
Son zamanlarda kendini nimetten sayan politikacı türleri çoğaldı. Bunlar yeni Türkiye’nin bulunmazları sanıyor kendilerini.
Bu politikacı türlerinin ağzının fermuarı sonuna kadar açık, ne yazık ki halkımızın bazı kesimleri bilinçli ya da bilinçsiz bunlara hayran gibi görünüyor.
Aslında bilim insanları da dahil, tüm sağlık çalışanlarının güçlü örgütleri olmalı.
TTB daha güçlü statüye kavuşturulmalı, sendikalar, barolar daha güçlü yasal güvenceye kavuşturulmalı.
Görevi başında ölenler, meslek hastalığına yakalanıp ölenler şehit statüsüne alınmalı.
Nasıl askerimiz, güvenlik görevlimiz görevi başında ya da her türlü güvenlik mücadelesinde hayatını kaybettiğinde tabi ki haklı olarak şehit sayılıyorsa ki doğrudur. Sağlık çalışanları da örneğin Covid-19 ile mücadelede hayatlarını ortaya koyarak mücadele etmektedir.
O zaman sağlık çalışanların da doktor, hemşire, yardımcı hizmet verenlerin şehit sayılması gerekmez mi ?…
Bu konuda sayın milletvekilleri saraydan icazet beklemeksizin TBMM’den acilen bir yasa çıkartmaları beklenmektedir.
Böyle bir yasa sağlık çalışanlarımızın çalışma sevincini ve güvencini, motivasyonunu arttıracaktır,
DEVLET TÖRENİ Mİ?…
Vezirköprü’de iki grup genç arasında çıkan kavgada bıçaklanarak hayatını kaybeden gencin cenaze törenine Samsun Valisi de katılmıştır.
115 km uzaktan gelip Sayın Vali’nin cenaze törenine katılması ne anlama geliyor?
İki genç grup arasında çıkan kavgada bıçakla yaralanarak yaşamını yitiren gencin cenazesine devlet töreni mi yapılmıştır?
Olayda hiçbir etnik katkının olmadığını biliyoruz. Yoksa halkın bilmediği başka şeyler mi var?
Yoksa böyle vahim ölüm olaylarına vali katılıyor ve bir anlam veriliyorsa trafik kazasında vahim bir şekilde yaşamını yitiren üniversite öğrencisi iki genç kızın cenazesinde bu duyarlılık gösterilmemiştir.
Kısa bir süre önce Çekalan Mahallesindeki şehit cenazesine pandemi nedeni ile duyarlılık gösterilmezken Suriye’li gencin cenazesinde pandemi yok muydu?…
Kabalı ya da Kaplancık cami satışına Samsun Büyükşehir Belediyesi’nden hala bir açıklama beklenmektedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK’ün veciz sözü;
“Beni Türk Hekimlerine Emanet Ediniz”

Share
325 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

8+4 = ?

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÖŞE YAZILARI

  • Çok vaktimiz olmasa da, fırsat vermeliyiz!

    24 Nisan 2024 Köşe Yazıları

    “23 Nisan, Türkiye için milli tarihin başlangıcı ve yeni bir dönüm noktasıdır.”                                                                                                                         M. Kemal Atatürk.. İlçede siyaset hemen her gün yeni bir gündemle çalkalanırken günlük olayların etkisi uzun sürmüyor. Geçtiğimiz günlerde yaşana fırtına olsun, Tokat merkezli depremin ilçede hissedilmesi olsun, ya da Vezirköprü'de rastlanmayan molotoflu saldırı olsun etkisini kısa sürede kaybetti. İnsanların asıl konuştukları ya da konuşmayı...
  • Ergenlik Dönemini Anlamak

    20 Nisan 2024 Köşe Yazıları

      “Ergen” kelimesi sanki biraz olumsuz çağrışımlar taşıyormuş gibi dursa da büyüme anlamına gelir ve çocukluktan çıkışı, yetişkinliğe atılan adımı temsil eder. Kızlarda 10-11 yaş itibariyle erkelerde ise 11-12 yaş itibariyle ergenliğe adım atılır. Kişiden kişiye daha erken ya da geç olabilir. Çocukta biyolojik değişikliklerle birlikte duygusal değişiklikler de görülmeye başlar. Çocukluktan yetişkinliğe geçiş dönemi olduğundan birey ne tam çocuk olabilir ne de tam bir yetişkin. Bireyin kendini anlamaya, dış dünyaya karşı duruşunu belirlemeye ba...
  • BAZI PARTİLER UZATMALARI MI OYNUYOR?

    17 Nisan 2024 Köşe Yazıları

    Bir Filozof şöyle söylüyor; “Güneş batarken gölgeler uzar” Son yerel seçimlerin bize bazı hatırlatmaları oldu. Geçmişte de önü alınamaz partiler vardı. Anavatan Partisi, Doğru Yol Partisi, Ecevit'in DSP'si gibi. Anavatan Partisi bir yerel seçimde Türkiye'de birçok belediyeyi kaybetti. Hatırladığıma göre Karadeniz'de sadece Vezirköprü  (rahmetli Bekir Hoca) kalmıştı. Yine sağın en güçlü partilerinden rahmetli Demirel partisinin başına ne yediği belirsiz Tansu Çiller gibi biri getirildi. Bu hanım partiyi de, ülkeyi de hatta siyaseti de kirle...
  • Psikolojik Zorlukları Azaltacak Durumlar

    13 Nisan 2024 Köşe Yazıları

    Günlük hayatta fark etmeden karşılaştığımız durumları kendi hayatımıza katarız ve seçimlerimizi, kararlarımızı buna yönelik yaparız. Bu durumlarsa psikolojik sağlamlığımızı azaltabilir. Maddeler halinde bakalım. - Diğerlerinin hayat tecrübelerine bakarak çok fazla önlem almak, hayatımızı kısıtlamak.  Örneğin yakınımızdan birinin sosyal medyada zorbalığa uğradığını görüp çocuğumuza sosyal medyayı yasaklarız. Çünkü böyle bir durumla karşılaşmak istemeyiz. İnsan başka insanlardan da öğrenen bir varlıktır ama bu korku kültürüne dönüşürse bizi etki...