logo

4.YILDA ÖZLEMLE ANIYORUZ.!..


İhsan Cömert
comert_ihsan@hotmail.com

Vefai abi aramızdan ayrılalı tam 3 yıl oldu. Hala yanımızdaymış gibi hissediyorum.

Gazeteye her gidişimde sanki karşı koltukta bize bakıyor gibi bir türlü yokluğuna alışamadık.

-Haberleri yazarken sen aklımıza geliyorsun,

-Haftalık köşe yazılarımızı yazarken sen aklımıza geliyorsun,

Hani bize ihtarda bulunurdun, “Yazılarınız buram buram Vezirköprü kokacak, çünkü biz önce Vezirköprü partisiyiz” derdin.

Vatandaş gazetesinin 2.sahifesinde “Anı-inceleme-araştırma” başlığı altında “50 yıl önce Vezirköprü” “20 yıl önce Vezirköprü” başlığı altında Vezirköprü sorunlarını nasıl dile getirdiğini görüyoruz, bu çalışmalarını kendimize rehber edinmeye çalışıyoruz.

Hani O Develan’da kızamıktan bir haftada ölen 8 çocuğun hikayesi, köyde yaşanan acıları nasıl dillendirdiğin,

Habibfakı’da piknikten dönerken virajı alamayıp uçan traktör kazasında tarlalara serilmiş ilkokul çocuklarının cesetleri, acılı ailelerin can yakan feryatları,

Vezirköprü’nün mahallesi diyebileceğimiz Kızılcaören de bilinmeyen bir hastalıktan ölen çocukların durumu,

Yapılmayan Vezirköprü köy yollarının durumu,

Romanlara konu olabilecek Ortaklardaki Emine’nin unutulmaz öyküsü,

Daha neler neler, tüm bunları ve bunca çalışmaları o senin güzel emeklerinden 50 yıl, 20 yıl geçmiş ne de güzel dillendirmişsin, bize rehber oluyor VEFAİ abi.

Vefai abi, biliyor musun(?) Sen o yolu yok, okulu yok, sağlık ocağı yok, suyu yok diye yıllarca gerek haberlerde, gerek yazdığın haftalık köşe yazılarında mücadelesini verdiğin köyler inanır mısın bir gecede Vezirköprü’nün mahallesi oluverdi.

Vefai abi, bir görsen Vezirköprü köylerinin mahalle oluşundan sonraki halleri 90 derece değişti.

Köyken bir gecede mahalle olan Vezirköprü köylerinin birinden çıkıp diğerine geçmeye başladığın zaman insanın yüzüne nasılda gülüyorlar bir baksan.!..

Köylerin adı bir gecede mahalle olunca ne yol sorunları, ne alt yapı sorunları ne de taşımalı eğitim sorunları kalmadı.!..

Hani Kunduz’un %60’ının Osmancık’a verilmeye çalışıldığını duyunca bir saatin içinde Ticaret odasına, esnaf odalarına, şoförler cemiyetine siyasi partilere ne oluyor(?). “Kunduz’un yarısı Osmancık’a veriliyormuş, toplanıp bir tepki verin, yıllar önce kunduzun yarısı gene Osmancık’a veriliyordu toplandık, mücadele ettik, engelledik, siz şimdi uyuyor musunuz?” diyordun.

Bu uğraşlarına karşılık gelmeyince üzülüyor, geçmişteki uğraşlarını hatırlıyor, yaşlılığın ortaya çıkan rahatsızlığı geçmişteki gibi mücadele etmeye elverişli değildi artık başkalarından umuyordu mücadeleyi.

Maalesef Vefai abinin öngörüsü doğru çıkmış, Kunduz’un %60’ı Osmancık’a devredilmişti.

Zamanın iktidar partisi ilçe başkanına bu konu sorulduğunda alaylı yanıt vermiş, “Ne olmuş yani Kunduz’un yarısı Osmancık’a verilmişse ağaçlar yerinde duruyor, söküp götürmediler ya” demişti.

Nelerle mücadele etmedin ki(?) Vefai abi, Havza Vezirköprü yolu uğraşını mı (?), Altınkaya baraj gölü nedeni ile kapanan Vezirköprü-Alaçam ulaşımı ve karşıda kalan Vezirköprü  köylerinin yeniden Vezirköprü’ye ulaşımı için Şahinkayasına yapılması gereken köprü için(?) mücadeleni mi? Hangi mücadeleyi unutalım?

Dördüncü ölüm yıl dönümünde seni özlemle ve unutulmazlarınla anıyoruz.

Rahat uyu!

Share
974 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

5+1 = ?

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÖŞE YAZILARI

  • Çok vaktimiz olmasa da, fırsat vermeliyiz!

    24 Nisan 2024 Köşe Yazıları

    “23 Nisan, Türkiye için milli tarihin başlangıcı ve yeni bir dönüm noktasıdır.”                                                                                                                         M. Kemal Atatürk.. İlçede siyaset hemen her gün yeni bir gündemle çalkalanırken günlük olayların etkisi uzun sürmüyor. Geçtiğimiz günlerde yaşana fırtına olsun, Tokat merkezli depremin ilçede hissedilmesi olsun, ya da Vezirköprü'de rastlanmayan molotoflu saldırı olsun etkisini kısa sürede kaybetti. İnsanların asıl konuştukları ya da konuşmayı...
  • Ergenlik Dönemini Anlamak

    20 Nisan 2024 Köşe Yazıları

      “Ergen” kelimesi sanki biraz olumsuz çağrışımlar taşıyormuş gibi dursa da büyüme anlamına gelir ve çocukluktan çıkışı, yetişkinliğe atılan adımı temsil eder. Kızlarda 10-11 yaş itibariyle erkelerde ise 11-12 yaş itibariyle ergenliğe adım atılır. Kişiden kişiye daha erken ya da geç olabilir. Çocukta biyolojik değişikliklerle birlikte duygusal değişiklikler de görülmeye başlar. Çocukluktan yetişkinliğe geçiş dönemi olduğundan birey ne tam çocuk olabilir ne de tam bir yetişkin. Bireyin kendini anlamaya, dış dünyaya karşı duruşunu belirlemeye ba...
  • BAZI PARTİLER UZATMALARI MI OYNUYOR?

    17 Nisan 2024 Köşe Yazıları

    Bir Filozof şöyle söylüyor; “Güneş batarken gölgeler uzar” Son yerel seçimlerin bize bazı hatırlatmaları oldu. Geçmişte de önü alınamaz partiler vardı. Anavatan Partisi, Doğru Yol Partisi, Ecevit'in DSP'si gibi. Anavatan Partisi bir yerel seçimde Türkiye'de birçok belediyeyi kaybetti. Hatırladığıma göre Karadeniz'de sadece Vezirköprü  (rahmetli Bekir Hoca) kalmıştı. Yine sağın en güçlü partilerinden rahmetli Demirel partisinin başına ne yediği belirsiz Tansu Çiller gibi biri getirildi. Bu hanım partiyi de, ülkeyi de hatta siyaseti de kirle...
  • Psikolojik Zorlukları Azaltacak Durumlar

    13 Nisan 2024 Köşe Yazıları

    Günlük hayatta fark etmeden karşılaştığımız durumları kendi hayatımıza katarız ve seçimlerimizi, kararlarımızı buna yönelik yaparız. Bu durumlarsa psikolojik sağlamlığımızı azaltabilir. Maddeler halinde bakalım. - Diğerlerinin hayat tecrübelerine bakarak çok fazla önlem almak, hayatımızı kısıtlamak.  Örneğin yakınımızdan birinin sosyal medyada zorbalığa uğradığını görüp çocuğumuza sosyal medyayı yasaklarız. Çünkü böyle bir durumla karşılaşmak istemeyiz. İnsan başka insanlardan da öğrenen bir varlıktır ama bu korku kültürüne dönüşürse bizi etki...