logo

ELEŞTİRİLER BİLİNÇLİ YAPILMALI


İhsan Cömert
comert_ihsan@hotmail.com

Her zaman söyler ve yazarız küçük yerlerde yani yerel gazetecilikte, gazetecilik yapmak oldukça zor iştir
Kamuda ya da halkın içinde yaşanan bir yanlışı yazarsınız, muhatapla karşılaşınca karşına dikilir. “Abi, bu kadar yanlışın içinde sadece beni mi gördün?” diye sitem alır üzülürsün.
Zaman zaman okurlar sitemli eleştiri yapar. “Şunu niye yazmıyorsunuz, bunu niye yazmıyorsunuz (?), taraf mı tutuyorsunuz ?” sitem ederler.
Halk sanır ki, her şey yazılıyor, yazdığın yazının bir sorumluluğu olduğunu okur hesap etmez. Kalemi eline alınca her aklına geleni yazabileceğini sanırlar.
Halbuki yazdığın her cümlenin hesabını verebileceğini düşünerek yazmak zorundasın !…
Yapacağın eleştirinin muhatabı kim (?), kullandığın cümlede suç var mı?…
Hele de son yıllarda durum öyle karmaşıklaştı ki, neyin sorumlusu kim (?) Bütünşehir Yasası ile her şey arap çorbasına döndü.
Mesela sıralayalım;

Tarım İlçe binasının yapılması kimin sorumluluğunda?

Hangi caddenin, sokağın sorumluluğu kimde?

Kunduz Gençlik Eğitim Kamp Merkezi’nin acı halinin sorumluluğu kimde?

Havza-Vezirköprü-Durağan yolunun sorumluluğu kimde?

Bir türlü yol alınamayan sanayi sitelerinin sorumluluğu kime ait?

Bildiğimiz bir şey var, yukarıda sıralayabildiğimiz veya sıralayamadığımız daha birçok konudan sadece kaymakamın sorumlu olmadığını biliyoruz.
Peki kim sorumlu?

İlçe Belediyesi mi?…

Büyükşehir (Bütünşehir) Belediyesi mi?…

Yoksa iktidar partisiyiz diye mangalda kül bırakmayan, Kaymakamın veya Valinin yapması gereken açıklamayı, bunların yerine yapan parti yerel yöneticileri mi?…
Kim, nereden sorumlu? Bilsek, ona göre eleştirilerimizi doğru adrese yaparız…

GEÇMİŞ OLSUN

Ben 70’li yıllarda saathanenin yanında arzuhalcilik yaparken Dr. Arif Fazıl EDİS, lise talebesiydi. Sık sık yanıma uğrar sohbet ederdik.
Arif Fazıl EDİS, doktor oldu. Elazığ SSK hastanesinde uzun süre başhekimlik yaptı. Şu anda ağır bir covid geçiriyor inşallah sağlığına kavuşur. Geçmiş olsun.

Share
435 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

8+8 = ?

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÖŞE YAZILARI

  • “Beden Kayıt Tutar” Kitabından Altını Çizdiklerim

    12 Temmuz 2025 Köşe Yazıları

    “Ne yazık ki şimdiki psikiyatri anlayışı, yakınmalarınızı anlatmanız ve hekimin de bu yakınmaları düzeltecek bir ilaç önermesi üzerine kurulu. Ancak hiçbir ilaç kötü geçmiş çocukluğu düzeltmiyor. Eşinizin size nasıl davrandığını, sevgi dolu veya düşmanca davranışları, bireysel, ailesel hatta toplumsal travmaların üzerinizdeki etkileri hiç konuşulmuyor.” “Travmatik deneyimden çok uzun bir süre sonra bile, en küçük bir tehlike belirtisi karşısında bozulmuş beyin devreleri harekete geçebilir, yoğun miktarda stres hormonu salınmasına neden olabili...
  • Engellenen hizmetler neler?

    09 Temmuz 2025 Köşe Yazıları

    Vezirköprülü olarak soruyorum: Ali Faik Çamurcu'nun işaret ettiği ve Vezirköprü'ye yapılması için çalışıldığı halde Samsun İl Başkanlığı tarafından ısrarla önlenen hizmet veya hizmetler nelerdir? Geçtiğimiz haftanın en fazla konuşulan konularının başında Ali Faik Çamurcu'nun partisinin ilçe başkanlığından istifası geliyordu. Öncelikle sebebi kısaca geçiştirildi, arkasından yeni İlçe Başkanının kim olacağı tartışmalarına geçildi. Oysa ki, sebebi Vezirköprü adına çok önemliydi. Her zaman, iktidardaki partilere yeni başkan olmak isteyenlerin...
  • Küçük Sanayi Sitesi

    02 Temmuz 2025 Köşe Yazıları

    Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin ve Vezirköprü Belediye Başkanı Murat Gül'ün Vezirköprü'de bir sanayi sitesi yapılması için destek vereceklerini açıkladıklarını biliyoruz. Ancak bu sözde kaldığı sürece ilerleme yaşanması mümkün değil. Vezirköprü'de hiçbir iş kolay olmaz. Görüyoruz ki, Küçük Sanayi Sitesi yapımı da kolay olmayacaktır. Vezirköprü'ye 40 yıldır hizmet veren Küçük Sanayi Sitesinin artık yetmediği gün gibi ortada. Bu durumdan hem sanayide kendisine dükkan bulamayan özellikle yeni iş yeri açan ya da büyümek isteyen esnaf şikayet...
  • Gizli Saldırgan Davranışlar

    28 Haziran 2025 Köşe Yazıları

    İçimizde bir yerlerde görünürde her şey iyi olsa bile huzursuz hissettiğimiz durumlar vardır. Mesela bir arkadaşımızla aramız iyidir ama onun yanındayken farkına varamadığımız bir gerginlik yaşarız. Bu gerginliği arkadaşımıza daha iğneleyici olarak, anlattıklarını şakaya vurarak farklı şekillerde gösterebiliriz veya anlattığı şeyleri dinleyemeyebiliriz. Burada o kişiyle ilgili hissedilen veya başka bir durumu bize hatırlatan gerçek olumsuz bir duygu vardır. Biz bu duygunun ne olduğunu bazen bulamayız bazen kendimize itiraf edemeyiz. Duygular is...