logo

ELEŞTİRİLER BİLİNÇLİ YAPILMALI


İhsan Cömert
comert_ihsan@hotmail.com

Her zaman söyler ve yazarız küçük yerlerde yani yerel gazetecilikte, gazetecilik yapmak oldukça zor iştir
Kamuda ya da halkın içinde yaşanan bir yanlışı yazarsınız, muhatapla karşılaşınca karşına dikilir. “Abi, bu kadar yanlışın içinde sadece beni mi gördün?” diye sitem alır üzülürsün.
Zaman zaman okurlar sitemli eleştiri yapar. “Şunu niye yazmıyorsunuz, bunu niye yazmıyorsunuz (?), taraf mı tutuyorsunuz ?” sitem ederler.
Halk sanır ki, her şey yazılıyor, yazdığın yazının bir sorumluluğu olduğunu okur hesap etmez. Kalemi eline alınca her aklına geleni yazabileceğini sanırlar.
Halbuki yazdığın her cümlenin hesabını verebileceğini düşünerek yazmak zorundasın !…
Yapacağın eleştirinin muhatabı kim (?), kullandığın cümlede suç var mı?…
Hele de son yıllarda durum öyle karmaşıklaştı ki, neyin sorumlusu kim (?) Bütünşehir Yasası ile her şey arap çorbasına döndü.
Mesela sıralayalım;

Tarım İlçe binasının yapılması kimin sorumluluğunda?

Hangi caddenin, sokağın sorumluluğu kimde?

Kunduz Gençlik Eğitim Kamp Merkezi’nin acı halinin sorumluluğu kimde?

Havza-Vezirköprü-Durağan yolunun sorumluluğu kimde?

Bir türlü yol alınamayan sanayi sitelerinin sorumluluğu kime ait?

Bildiğimiz bir şey var, yukarıda sıralayabildiğimiz veya sıralayamadığımız daha birçok konudan sadece kaymakamın sorumlu olmadığını biliyoruz.
Peki kim sorumlu?

İlçe Belediyesi mi?…

Büyükşehir (Bütünşehir) Belediyesi mi?…

Yoksa iktidar partisiyiz diye mangalda kül bırakmayan, Kaymakamın veya Valinin yapması gereken açıklamayı, bunların yerine yapan parti yerel yöneticileri mi?…
Kim, nereden sorumlu? Bilsek, ona göre eleştirilerimizi doğru adrese yaparız…

GEÇMİŞ OLSUN

Ben 70’li yıllarda saathanenin yanında arzuhalcilik yaparken Dr. Arif Fazıl EDİS, lise talebesiydi. Sık sık yanıma uğrar sohbet ederdik.
Arif Fazıl EDİS, doktor oldu. Elazığ SSK hastanesinde uzun süre başhekimlik yaptı. Şu anda ağır bir covid geçiriyor inşallah sağlığına kavuşur. Geçmiş olsun.

Share
249 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

7+5 = ?

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÖŞE YAZILARI

  • AKIL YOLUNA ÇAĞRI

    15 Mayıs 2024 Köşe Yazıları

    Biz halk olarak, Vezirköprü'de kendi sorunlarımıza çözüm üretmeliyiz.. Ama nasıl?.. -Atanmış idareciler kendine bağlı kurumları çalıştırmalı.!.. -Atanmış, seçilmiş tüm kurumların koordinesini sağlamalı.!.. -Görevini yerine getirmeyen olursa (onlara gücü yetmezse) onları kamuoyunda aforoz etmeli.!.. -İşler yukarıdan ilçeye büyük adamlar gelince koşarak protokolde yer almakla bunlar olmaz.!.. -Zaman harcayıp ilçenin yapılması gereken işlerini rapor ederek sürekli gündemde tutmalıdır.!.. Bunlar yurdunu ve o yurtta yaşayan insanları seven ins...
  • Sayın Vali Tavlı, bu işi siz çözersiniz!

    15 Mayıs 2024 Köşe Yazıları

    İlçenin başarılı etkinlikleri Kunduz Güreşleri olsun, offroad olsun ya da Turizm Bölgesi Şahinkaya Kanyon'u olsun İlçe ekonomisine ne kadar gelir katıyor? Samsun Valisi Orhan Tavlı'nın turizm konusundaki tecrübelerini Vezirköprü'nün turizmden gelir elde etmesi için kullanmasını bekliyoruz. Vezirköprü geçtiğimiz hafta önemli etkinliklere sahne oldu. Bu etkinlikler ilçe tanıtımı için önemli yer tutuyor. Gerek bölgede, gerekse Türkiye ve dünyada tanınmak, Vezirköprü için de önemli tabi. Bu etkinlikler içinde Türkiye Offroad Şampiyonası'nın 1...
  • Dürtüsel Davranışın Psikolojisi

    11 Mayıs 2024 Köşe Yazıları

    Dürtü, fizyolojik veya ruhsal dengenin değişmesi sonucu ortaya çıkan ve canlıyı türlü tepkilere sürükleyebilen içsel gerilim olarak tanımlanır. Kaynağını duygulanımlardan alır. Normal bir davranış olarak görülebileceği gibi ruhsal hastalıkların bir parçası da olabilir. Dürtüsellik günlük hayatta sıkça karşılaştığımız ve çoğunlukla yönettiğimiz bir durumdur. Örneğin hava güzeldir dışarı çıkmak isteriz ve çıkarız. Hava güzeldir ama içerde yapacak işlerimiz vardır, işleri erteleyebilirsek erteleriz erteleyemezsek gün sonu veya hafta sonu dışarıda...
  • GÜZEL HAVALAR – AYDINLIK GÜNLER

    08 Mayıs 2024 Köşe Yazıları

    Bu yıl kış olmadı ve ilkbahar oldukça yumuşak geçti. Şu anda ilkbaharın ortalarında olmamıza rağmen güneş yüzünü gösteriyor. Bahar güneşinin yüzünü göstermesiyle olacak ki güller yeni goncalaşıyor. Yeşillikler ovaları, dağları, bağları, bahçeleri süslemeye başladı. Cahit Sıtkı Tarancı “Bahar hikayesi” adlı şiirinde şöyle diyor. Alıştım her yıl baharı dört gözle beklerim Kulağım o sabahın kuş cıvıltılarında Bahar geldi mi her tasaya benden elveda Ben bütün dallarda açan çiçeklerim. Öyle hesapsız coştuğum olur ki sanırım Mektepten henü...