logo

Önce çevremizde yer yoktu, Şimdi tasarruf var!


Göktan Tek'er
goktanteker@hotmail.com

Vezirköprü’de sanayi yapalım dendiğinde, iş sahası oluşturalım dendiğinde yıllarca duyduğumuz sözler “her taraf tarla, tarım arazisinden çıkaramıyoruz. Yerimiz yok!” oldu.
Siyasetçilerimiz bu sözlerin arkasına sığınarak yıllarca Vezirköprü’nün bir Havza gibi, bir Merzifon gibi devlet arazisine sahip olmadığı için yatırım yapılamadığını söyleyip durdular.
Vezirköprü’nün OVA olmasından sonra bu işlerin daha zor olduğu iddia edildi. İlçenin TARIM dışında yapabileceği yoktu. Tarımın yanına cılız bir sesle TURİZM dedik, o da gelişemedi. Alt yapı eksiklerinden OTEL sıkıntısı önemli ölçüde giderildi. Fazlası göz çıkarmaz tabi; Vakıflar da halen bir otel için çalışma yürütüyor mu, bilemiyoruz?
Zaman ilerledikçe, iddia ettiğimiz gelişmeler her yerde kaydedilip Vezirköprü iyice geride kalınca tarım arazisi kavramı değişti. Küçük olsun, büyük olsun, BESİ olsun yer bulunabildi. Hatta yeni hastane ve çevresi imara açılarak güzelim tarlalar bir anda arsaya dönüverdi.

Bugün, yıllarca değişmeyen devlet dairelerimizin binalarının artık eskidiğini ve günün gereklerine uygun şekilde yeniden yapılması gerektiğini görüyoruz.
Hatırlarsanız, bu iş ilk başta İlçe Tarım Müdürlüğü’nün binasından başladı. Belediye’nin iş makineleri çalışırken çatlayan binayı, ‘riskli’ diyerek yıktık. O günden sonra siyasetçilerimiz buranın kısa sürede tamamlanacağını söylemişler miydi, hatırlayamıyorum. Ama aradan geçen bunca zaman sonrasında, İlçe Tarım Müdürlüğü binasının yerinde, Vezirköprü’nün ihtiyacı olan bir otopark olduğunu görüyoruz. En azından bir ihtiyaç gideriliyor, diyeceğim ama içeri kimler neye göre park ediyor bilmiyoruz. İlçe Tarım Müdürlüğü binası TASARRUF tedbirleri gerekçesiyle yapılamıyor.
İlçe Tarım Müdürlüğü arkasından Vezirköprü Belediye binasının Esentepe’ye taşınması fikri tartışıldı. Tasarruf tedbirleri nedeniyle şimdilik rafa kalktı. Peşinden Öğretmenevi ve Hükümet Konağı binaları tartışmada yerlerini aldılar. Otopark ile birlikte başlayan bu binaların tartışması da tasarruf tedbirlerine takıldı.
Bugün eski Özel İdare Binası olan Kaymakamlık Lojmanı ve Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri olarak kullanılan binanın ÇÜRÜK raporu olduğunu öğreniyoruz.
Bu bina da boşaltılsa bile tasarruf tedbirleri gerekçesiyle kısa sürede yapılmayacağını düşünüyorum.
Dün şehri dışında yeri olmadığı için yatırım yapılamadığı iddia edilen Vezirköprü’de bugün şehir içinde tasarruf tedbirleri gerekçesiyle iş yapılamıyor.
Çevremizde yapılanları görüyoruz. Herkes görüyor. Bazı memleketler için tasarruf tedbirleri ya yok, ya da oldukça az tasarruf ediliyor. İş Vezirköprü’ye gelince dünkü tarım arazisi sıkıntısı bugün yerini tasarruf tedbirlerine bırakıyor.
Sanki birileri ısrarla Vezirköprü gelişmesin diye çalışıyor.
Oysa Vezirköprü’nün gerek içi gerekse çevresi için uzun vadeli düzgün bir planlama yapılmalı ve çalışmalar ona göre şekillendirilmeliydi. Herkesin kafasına göre yapacağı çalışmalar ilçenin işlerini zorlaştırmaktan başka işe yaramıyor.
Uzun vadeli plan için halen geç kalınmış sayılmaz. Yeter ki, Vezirköprü üzerine kafa yoran insanları bir araya getirebilelim.

Share
165 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

1+10 = ?

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÖŞE YAZILARI

  • Çok vaktimiz olmasa da, fırsat vermeliyiz!

    24 Nisan 2024 Köşe Yazıları

    “23 Nisan, Türkiye için milli tarihin başlangıcı ve yeni bir dönüm noktasıdır.”                                                                                                                         M. Kemal Atatürk.. İlçede siyaset hemen her gün yeni bir gündemle çalkalanırken günlük olayların etkisi uzun sürmüyor. Geçtiğimiz günlerde yaşana fırtına olsun, Tokat merkezli depremin ilçede hissedilmesi olsun, ya da Vezirköprü'de rastlanmayan molotoflu saldırı olsun etkisini kısa sürede kaybetti. İnsanların asıl konuştukları ya da konuşmayı...
  • Ergenlik Dönemini Anlamak

    20 Nisan 2024 Köşe Yazıları

      “Ergen” kelimesi sanki biraz olumsuz çağrışımlar taşıyormuş gibi dursa da büyüme anlamına gelir ve çocukluktan çıkışı, yetişkinliğe atılan adımı temsil eder. Kızlarda 10-11 yaş itibariyle erkelerde ise 11-12 yaş itibariyle ergenliğe adım atılır. Kişiden kişiye daha erken ya da geç olabilir. Çocukta biyolojik değişikliklerle birlikte duygusal değişiklikler de görülmeye başlar. Çocukluktan yetişkinliğe geçiş dönemi olduğundan birey ne tam çocuk olabilir ne de tam bir yetişkin. Bireyin kendini anlamaya, dış dünyaya karşı duruşunu belirlemeye ba...
  • BAZI PARTİLER UZATMALARI MI OYNUYOR?

    17 Nisan 2024 Köşe Yazıları

    Bir Filozof şöyle söylüyor; “Güneş batarken gölgeler uzar” Son yerel seçimlerin bize bazı hatırlatmaları oldu. Geçmişte de önü alınamaz partiler vardı. Anavatan Partisi, Doğru Yol Partisi, Ecevit'in DSP'si gibi. Anavatan Partisi bir yerel seçimde Türkiye'de birçok belediyeyi kaybetti. Hatırladığıma göre Karadeniz'de sadece Vezirköprü  (rahmetli Bekir Hoca) kalmıştı. Yine sağın en güçlü partilerinden rahmetli Demirel partisinin başına ne yediği belirsiz Tansu Çiller gibi biri getirildi. Bu hanım partiyi de, ülkeyi de hatta siyaseti de kirle...
  • Psikolojik Zorlukları Azaltacak Durumlar

    13 Nisan 2024 Köşe Yazıları

    Günlük hayatta fark etmeden karşılaştığımız durumları kendi hayatımıza katarız ve seçimlerimizi, kararlarımızı buna yönelik yaparız. Bu durumlarsa psikolojik sağlamlığımızı azaltabilir. Maddeler halinde bakalım. - Diğerlerinin hayat tecrübelerine bakarak çok fazla önlem almak, hayatımızı kısıtlamak.  Örneğin yakınımızdan birinin sosyal medyada zorbalığa uğradığını görüp çocuğumuza sosyal medyayı yasaklarız. Çünkü böyle bir durumla karşılaşmak istemeyiz. İnsan başka insanlardan da öğrenen bir varlıktır ama bu korku kültürüne dönüşürse bizi etki...